به گزارش جام جم آنلاین از شبکه رادیویی تهران، آیین نکوداشت استاد آلبرت کوچویی همراه با رونمایی از مجموعه گذری در تهران 18 اسفند، ساعت 15 تا 17 در موزه ملی ایران، موزه دوران اسلامی، سالن همایش های موزه ملی برگزار خواهد شد.
کوچویی متولد 8 تیر 1322 در همدان است. 4 ساله بود که با خانوادهاش به آبادان رفت. پدرش در استخدام شرکت نفت بود، پس از دیپلم به استخدام رادیو ارومیه (رضائیه آن زمان) درآمد. پس از آن در تهران در رشته ادبیات و زبان انگلیسی مدرسه عالی پارس تحصیل و سپس در دانشکده ترجمه 4 سال مشغول به کار شد. تقریبا در فاصله یکی دو سال هر دو دانشکده را به پایان برد و کار حرفهایاش را آغاز کرد.
وی ایرانی تبار آشوری، گوینده پیشکسوت رادیو و تلویزیون است و در حوزه نویسندگی و ترجمه، عرصه مطبوعات، هنرهای تجسمی، تئاتر و سینما فعالیت دارد. وی همچنین مدرس گزارشگری و روزنامهنگاری و صدا پیشگی است.
از دیگر فعالیت های او داستان خوانی و کتاب خوانی رمان های ایرانی و خارجی، دوبله و صدا پیشگی برنامه های تلویزیون، مستند و نگارش مقالات متعدد است. او در سال های 90 و 91 برندهی جایزهی اول جشنوارهی بینالمللی صدا شد.
کتاب «مثل راهرفتن روی تیغ» ، گفت وگوی محمّدباقر رضایی با آلبرت کوچویی درباره روزنامهنگاری و رسانههای ایرانی، قبل و بعد از انقلاب اسلامی است.
کوچویی در این گفتگو از خاطرات، تجربیات و نظریات خود در حوزه فرهنگی، رسانه و مطبوعات سخن گفته است.
تمام وجودم در خدمت رادیو است
آلبرت کوچویی با اشاره به این که تمام وجودم در خدمت رادیو است، می گوید: برای من همه لحظههای حضور در رادیو خاطرهانگیز است، من پرپرزنان میآیم. گاهی به بچهها میگویم مثل یک پرنده میآیم و پشت میکروفن مینشینم و حس میکنم همه انرژیام را به کار میبرم. حس میکنم تمام وجودم در خدمت صداست و اصلا احساس خستگی نمیکنم و تازه حس میکنم یک اثر هنری را به پایان رساندهام. واقعیت این است که من با عشق شروع کردم، یعنی عاشقانه دلباخته این رسانه بودم. رادیو آغاز زندگی حرفهای من بود و عاشقانه این رسانه را دوست دارم.
وی معتقد است: کسانی که میخواهند وارد این حرفه شوند، اول باید آن را دوست داشته باشند و مقاوم و صبور باشند. خود من پس از آمدن از ارومیه در اولین تست گویندگی رد شدم. البته به آنها همان زمان گفتم که من از این در میروم، ولی خیلی زود برمیگردم، چون این رسانه را خیلی دوست دارم. زمان زیادی نگذشت که گویندگی نریشن در یک برنامه تلویزیونی درباره هنرهای تجسمی به من پیشنهاد شد. با شما زنده ام کتاب، رادیو، روزنامه ها و مجلات و در پایان تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم.
گفتنی است؛ در ادامه این مراسم از مجموعه برنامه رادیویی «گذری در تهران» که کاری از گروه اخلاق و زندگی شهروندی رادیو تهران است، رونمایی می شود. این مجموعه روایت اماکن تاریخی، میراث فرهنگی، موزه ها، امامزاده ها و اماکن دینی، میدان ها، خیابان ها، مفاخر و شخصیت هاست.
مراسم آیین نکوداشت آلبرت کوچویی و رونمایی از مجموعه گذری در تهران به تهیه کنندگی میثم کطائیان تهیه شده است، چهارشنبه 18 اسفند، ساعت 15 تا 17 با حضور مسئولان رسانه ملی و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در موزه ملی ایران، سالن همایش های موزه ملی رونمایی می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت