وقتی قلم اسلحه می‌شود!

وقتی قلم اسلحه می‌شود!

۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۷

به‌یقین یکی از علل ماندگاری و مانایی فرهنگ دفاع مقدس، ادبیات داستانی این حوزه است؛ نوعی ادبیات که با توجه به ویژگی‌ها و جاذبه‌های محتوایی و عمیق خود باعث شده گرد فراموشی روی این حادثه درخشان ننشیند؛ به‌گونه‌ای که می‌توان گفت ثبت ابعاد مختلف این حماسه خود یک نوع جهاد فرهنگی است و دست‌کمی ازدفاع از کشور ندارد. زیرا این نوع ادبیات، دارای ریشه‌ای بومی است و چون در قالب آثار ترجمه‌ای و وارداتی ارائه نشده، طیف زیادی از مردم را با ادبیات آشتی داده و گروهی وسیع از خوانندگان این آثار را با قهرمانان و وقایعی حقیقی که در همین مرز و بوم اتفاق افتاده، آشنا کرده است.

نمی‌گذاریم کتاب‌ها کارتن‌خواب شوند!

نمی‌گذاریم کتاب‌ها کارتن‌خواب شوند!

۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۵

حدود یک هفته دیگر، سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در محل مصلای بزرگ تهران پذیرای عاشقان کتاب و ناشران ایرانی و بین‌المللی است. اتفاقی بزرگ و فرهنگی که با موضوع اصلی «کتاب» برگزار می‌شود و طی بیش از سه دهه گذشته نیز استمرار داشته، اما امر کتاب و کتابخوانی در ایران به‌دلیل اهمیت و جایگاه آن، تنها محدود به یک هفته، یک نمایشگاه و یک رخداد نیست.

شهید جمهور به روایت ۳کتاب

شهید جمهور به روایت ۳کتاب

۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶

در آستانه سالگرد شهادت شهید جمهور عزیز، بنیاد بین‌المللی شهید رئیسی کتاب‌هایی را تدوین و منتشر کرده که در این فرصت به معرفی سه جلد از آنها پرداخته‌ایم.

زلفتان به زلف پارتیزان گره می‌خورد!

نگاهی به یک کتاب که تصویر واضحی از فرمانده شهید علی‌اکبر حاجی‌پور ترسیم کرده است

زلفتان به زلف پارتیزان گره می‌خورد!

۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۸

بارها تصویر او را دیده بودم. ارادت قلبی زیادی هم به این مرد خوشنام لشکر ۲۷ داشتم. علاوه بر این‌ها، بارها نام علی‌اکبر حاجی‌پور در کتاب‌های مختلف و خاطره‌ها و روایت‌های دوران دفاع‌مقدس به گوشم خورده بود. با توجه به اطلاعاتم فکر می‌کردم که این فرمانده مقتدر را می‌شناسم تا این‌که کتاب «پارتیزان» استاد گل‌علی بابایی به دستم رسید. کتاب، نگاهم را به این شهید عزیز تغییر داد و حالا عاشق شهید علی‌اکبر حاجی‌پور هستم.

خمینیِ پاکستان

نگاهی به کتاب «علمدار پاراچنار» نوشته محمد مهدیزاده در چاپ و نشر بین‌الملل

خمینیِ پاکستان

۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۵

انقلاب اسلامی، انقلابی بود که در مرز و جغرافیا محدود نمی‌شد بنابراین نگاه صرف ملی‌گرایانه به این انقلاب یک نگاه ناقص است چرا که شاگردان رهبر انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) از کشور‌های مختلف دنیا بودند و همین باعث می‌شد ملت‌های مسلمان دیگر به خصوص شیعیان منطقه غرب آسیا نگاه‌شان به این انقلاب باشد.

ماجرایی امنیتی و مستند

«صخره مقدس» در «پناه کتاب» فرهنگسرای خاوران رونمایی شد؛

ماجرایی امنیتی و مستند

۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۱

فرهنگسرای خاوران بار دیگر میزبان نسلی از علاقه‌مندان به کتاب و داستان شد؛ نسلی که در جست‌وجوی حقیقت، از لابه‌لای واژه‌ها عبور می‌کند تا صدای ناگفته‌ها را بشنود. برنامه «در پناه کتاب»، میزبان آیین رونمایی از کتاب «صخره مقدس» نوشته‌ محدثه اصلانی بود؛ اثری مستند و داستانی با محوریت مأموریت‌های امنیتی منتشرشده در نشر جمکران که در دل نوجوانان جا باز کرده است.

جام‌جم با دو اثر جدید در نمایشگاه کتاب

در گفت‌وگو با دکتر محمودرضا اکرامی‌فر، مدیر «انتشارات جام‌جم» مطرح شد

جام‌جم با دو اثر جدید در نمایشگاه کتاب

۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۱

انتشارات جام‌جم به‌عنوان یکی از ناشران برجسته و شناخته‌شده در عرصه نشر ایران، با بیش از یک‌دهه فعالیت مستمر، جایگاه ویژه‌ای در صنعت کتاب و فرهنگ مکتوب کشور به‌دست آورده است. این مجموعه که زیرمجموعه مؤسسه جام‌جم و به تبع آن رسانه‌ملی محسوب می‌شود، از بدو تأسیس تاکنون با هدف تولید محتوای ارزشمند و همسو با نیازهای مخاطبان، گام‌های بلندی درراستای ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای سطح آگاهی جامعه برداشته است.

چون گلاب پارسی...!

چون گلاب پارسی...!

۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۸

«ایران» در شعر شاعران و سخنوران پارسی‌گو نامی بلندمرتبه و ارجمند است که با ترکیب‌هایی چون «کشور ایران»، «ایران‌زمین»، «ایرانشهر»، «کشور پارس» و گاه «کشور عجم» با افتخار و مباهات از آن یاد کرده‌اند.

خاطرات مادر شهید ژاپنی در «مهاجر سرزمین آفتاب»

خاطرات مادر شهید ژاپنی در «مهاجر سرزمین آفتاب»

۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۲

«مهاجر سرزمین آفتاب» به کوشش حمید حسام و مسعود امیرخانی اثری است که خاطرات کونیکو یامامورا یگانه مادر شهید ژاپنی در ایران را به مخاطبان ارائه می‌کند. کونیکو یامامورا که بعد از آشنایی با یک مسلمان ایرانی و ازدواج با او ژاپن را به مقصد ایران ترک کرد، بعد از مهاجرت نام سبا را از کلام‌الله مجید برای خود برگزید.

ایرانیان با شعر زندگی می‌کنند، اروپاییان نه!

ایرانیان با شعر زندگی می‌کنند، اروپاییان نه!

۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۳

دو دهه پیش متأثر ازهمنشینی با حلقه دوستان ومبتلا به چرخشی درتفکرات بودم که شاید بشود آن را نوعی خود‌شرق‌سازی (Self-orientalism) خواند. درهمان حال‌و‌هوا به این معتقد شده بودم که شعر و شاعرانگی ایرانیان، راهبردی برای نپرداختن هزینه تفکر انتقادی صریح و احتراز از مخاطرات تفکرات منسجم فلسفی است که زمینه باز‌ماندن ما در امر «توسعه» است.

قبلی۲بعدی