
همه داستانهای بزرگ یک رونمایی کوچک
چند گام به سمت عدالت فرهنگی
قرار است به زودی از تقریظ رهبری بر کتاب «عصرهای کریسکان» رونمایی شود اما این بار داستان از خیلی جنبهها با رونماییهای قبل فرق دارد.
قرار است به زودی از تقریظ رهبری بر کتاب «عصرهای کریسکان» رونمایی شود اما این بار داستان از خیلی جنبهها با رونماییهای قبل فرق دارد.
کیانوش گلزار راغب را با کتاب خاطراتش بهنام «شنام» شناختیم؛ نویسندهای ۵۵ ساله که به عنوان رزمنده، چهارده ماه را در زندان کومله به سر برده و خاطرات آنجا را در کتابش نقل کرده بود اما این روزها او با کتاب دیگرش موردتوجه قرار گرفته است؛ با «عصرهای کریسکان».
اگر خواننده پر و پا قرص جامجم باشید، در جریانید که در صفحه ۹ روزنامه، ستونی داریم به نام «واقعه» که در آن به فراخور زادروز یا سالمرگ یکی از اصحاب فرهنگ و هنر، به بیان خاطرهای از آن بزرگ میپردازیم.
یک کتابخانه تازه به جمع کتابخانههای عمومی کشور اضافه شد. در آستانه سالروز تاسیس نهاد کتابخانههایعمومیکشور، کتابخانهمرکزی شهر یزد به بهرهبرداری رسید.
به مناسبت رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «عصرهای کریسکان» سلسله نشستهای تخصصی با عنوان «کردستان فرهنگی؛ فرصتها و ظرفیتها» با حضور و نخبگان و چهرههای علمی کرد در پردیس سینمایی بهمن سنندج از یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۹ آغاز به کار خواهد کرد.
بای بسما...گفت و گوی مخلصتان را با چهره فرهنگی فعال یعنی همان شاعری که شکفتگی طبعش با شمیم شعری که برای امام(ره) سرود مشامها را نوازشکرد، از نظر میگذرانید.
کلید اصلی انتشار اسلام بهعنوان تنها دین حقیقی و راستین الهی در عالم نیز شناساندن درست پیشوایان مسلمانان در چهارگوشه جهان و در میان جهانیان است.
سالها میگذرد از الگو گرفتن از خطمشی حکیمانه زندگی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) که رهبر معظم انقلاب در دوران محنتبار پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی آن را سرلوحه عمل قرارداده بودند و اینک پس از سالها به همت انتشارات انقلاب اسلامی همه درسهای حرکات سیاسی ائمهاطهار(ع) و بهویژه امام سجاد(ع) از منظر رهبر معظم انقلاب به زینت چاپ آراسته شد و با حضور جمعی از علما، پژوهشگران و برخی از شاگردان قدیمی ایشان در حرم حضرت رضا(ع) رونمایی شد.
حرکت شان بلند مدت، تاکتیک هایشان متفاوت و به اقتضای زمان، گاهی تند و گاهی کند میشد و چه بسا در مقطعی حکیمانه عقب نشینی می کردند. هدف شان مشترک بود و انگار خردمندانه تر آن است که آن ها را در قالب یک شخصیت مورد مطالعه قرار بدهیم.
حجت الاسلام حاج علی اکبری در آیین رونمایی از کتاب«حماسه امام سجاد(ع)» گفت: گزارش غمگنانه و تراژدی زندگی امام سجاد(ع) بعد از عاشورا، توسط حضرت آیت الله العظمی خامنه ای به مفهومی حماسه ساز تبدیل شد.
ماجراجویانه، این توصیف خوبی است برای سهگانه «دروازه مردگان» که حمیدرضا شاهآبادی آن را نوشته است. رمانی که قرار است با آن به دنیای مردگان سفر کنید. رمانی که در روزگار قاجار میگذرد. بهتر است خیلی درباره کتاب حرف نزنیم و توصیه کنیم اگر مصاحبه را خواندید سراغ کتابها بروید.
سال سخت، واپسین نفسهایش را هم از پنجره نیمهگشوده اسفند میکشد تا شاید از پس فروردین، هوایی بهتر داخل اتاق سر بکشد و از قضا لابهلای قفسههای کتاب بچرخد. این سطرهای آغازین که خواندید، صرفا گزارهای زیبا برای ورود به گزارشی آسیبشناسانه نیست.
خیلی بعید است که از اهالی فرهنگ، هنر و ادبیات باشید و تا امروز نام علی دهباشی را نشنیدهباشید.
«علی؛ معجزه خلقت است» این جمله ابنسینا بر تارک کتاب «حیدر» نوشته آزاده اسکندری حک شدهاست. کتابی که در مدت اندکی که از انتشارش میگذرد، بارها مورد تجدید چاپ قرار گرفته و میتوان آن را یکی از پرمخاطبترین کتابهای سال ۹۹ دانست.
در مورد کتابهای مربوط به اهلبیت(ع)، معتقدم عنایت ایشان مشمول حال شدهاست چون وقتی به سوابق هم نگاه میکنم در موارد دیگر هم همین را میبینم.
توی قالب کوچک ماشین و در سکوت وزوزدار جاده، حتی کوچکترین تغییر در ریتم نفسکشیدن هم از گوش بقیه دور نمیماند. چه برسد به اینکه پسرک ناگهان با زمزمه گفت: «اکههی! چقدر این خوبه. کاش پول داشتم.»
با اعلام نتایج سیوهشتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، پرونده آخرین رویداد مهم فرهنگی و هنری کشور بسته شد و این میتواند حسن ختامی برای فعالیت های فرهنگی سال ۹۹ باشد.
یک مرتبه جایی جملهای خواندم که در ذهنم ماند، «مادر مثل مداد تمام میشود و متوجه تمام شدنش میشوی ولی پدر مثل خودکار همیشه هست ولی ناگهان دیگر نمینویسد» البته این جمله نقل به مضمون آن چیزی بود که خوانده بودم ولی منظور این بود که پدرها حضورشان طوری است که کسی خیلی متوجه تمام شدن و ذرهذره رفتنش نمیشود و وقتی به خودمان میآییم که دیگر نیستند.