ایران و هند؛ ۳۰قرن پیوند فرهنگی

مناسبات فرهنگی دوکشور را در روز بزرگداشت صائب تبریزی بررسی کرده‌ایم

ایران و هند؛ ۳۰قرن پیوند فرهنگی

۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳

امروز روز بزرگداشت صائب، شاعر مشهور قرن یازدهم است، او بزرگ‌ترین شاعری است که در شاخه ایرانی سبک هندی مشهور به سبک اصفهانی ظهور کرد و شاید بتوان او را نماد و نمونه‌ای برای پیوند میان ایران و هند در طول تاریخ دانست. با همین انگیزه، مروری داریم بر زندگی او و بر پیوند میان این دو کشور بزرگ و تاریخ‌ساز منطقه و آورده‌ای که این پیوند تاریخی می‌تواند بر فرهنگ امروز ایران داشته باشد.

گامی برای پرکردن خلأ نظری در ادبیات کودک

معرفی کتاب «ارکان ادبیات کودک»

گامی برای پرکردن خلأ نظری در ادبیات کودک

۱۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲

حوزه‌ ادبیات کودک در کشور ما به لحاظ منابع نظری و پژوهشی، همواره با کمبود مواجه بوده است. در سال‌های اخیر با افزوده شدن گرایش ادبیات کودک به مقطع کارشناسی ارشد در تعدادی از دانشگاه‌های کشور، ضرورت تالیف و تدوین منابع نظری معتبر و قابل قبول در این زمینه، بیش از پیش احساس می‌شود.

تبیین ۶دهه نفاق و جنایت

به انگیزه سالگرد شورش کور منافقین، کتاب‌هایی درباره این سازمان تروریستی را بررسی کرده‌ایم

تبیین ۶دهه نفاق و جنایت

۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶

روز ۳۰خرداد۱۳۶۰، روز مهمی در تاریخ معاصر ایران است. در این روز، سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از مدت‌ها کشمکش سیاسی و با آشکار شدن ماهیت رهبرانش نزد مردم، دست به یک اقدام ماجراجویانه زد و با فراخوان نیروهایش برای مقابله مسلحانه با نیروهای انقلاب، تضاد خود را با نظام جمهوری اسلامی و رهبری امام(ره) آشکار کرد.

دریچه‌ای نو برای نگاه به جهان

یادداشت کوتاهی بر کتاب «کشتن مرغ مینا» ترجمه فخرالدین میررمضانی

دریچه‌ای نو برای نگاه به جهان

۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷

شروع داستان«کشتن مرغ مینا»دوست‌داشتنی است. صحبت ازیک اتفاق است.راوی قصد می‌کند از ابتدا آن را تعریف کند و تمام وقایعی که به رویداد اصلی منجر شده را به ترتیب بگوید. مخاطب با او همراه‌ می‌شود و به چند سال قبل سفر می‌کند. زاویه‌دید و دانشی که به خواننده منتقل می‌شودازنگاه دختری شش‌هفت‌ساله به نام اسکاوت است.

هشدار! خطر شکستن تابوهای اجتماعی

گذری بر کتاب «مرثیه‌ای بر یک رهایی»،۱۰روایت درباره طلاق

هشدار! خطر شکستن تابوهای اجتماعی

۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷

همه ما یک قرارداد نانوشته اجتماعی امضا کرده‌ایم که نگوییم؛ بعضی چیزها را جوری به سبک کبک پنهان می‌کنیم که انگار از اساس وجود ندارند. واضح است که این رد شدن معنادار همگانی چیزی از حضور پررنگ‌شان کم نمی‌کند.

کز بهر چو تو عیدی، قربانم و قربانی

شورآفرینی شعرای فارسی در وصف عید اضحی

کز بهر چو تو عیدی، قربانم و قربانی

۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۶

 ایرانیان به فراخور پیشینه ملی و مذهبی خود جشن‌ها و اعیاد خاصی دارند که ریشه در تاریخ و هویت ما دارد. گرامیداشت برخی اعیاد مذهبی ، پیش و پس از ورود اسلام به ایران بازمی‌گردد و در این میان شاعران به‌عنوان پاسداران و حافظان هویت فرهنگی و اندیشه‌های ملی و دینی، در راستای ابقای فرهنگ و تمدن ایرانی ــ‌ اسلامی، به اعیاد و جشن‌های برآمده از دین مبین اسلام توجه خاصی نشان داده‌اند و در سروده‌های خود، به انحای گوناگون، نسبت به این وقایع تاریخی و فرهنگ‌ساز، ارادت‌ورزی داشته‌اند و کوشیده‌اند در کلام و آفرینش‌های هنری خویش آنها را ثبت کنند.

نوجوان درونم بزرگ نشده است!

با نیلوفر مالک درباره ادبیات نوجوانان و داستان «انتقام» صحبت کردیم

نوجوان درونم بزرگ نشده است!

۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۲

بار‌ها در رونمایی کتاب‌های خانم نیلوفر مالک شرکت کرده بودم. آرامش و سکوتش در این نشست‌ها و جملات کوتاهی که درباره کتاب‌هایش می‌گفت من را به گفت‌وگویی مفصل درباره ایده‌ها و کتاب‌هایش ترغیب کرد.

بی‌آشیان؛ روایت یک پدر شهید

بی‌آشیان؛ روایت یک پدر شهید

۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۷

کتاب «بی‌آشیان» شرح زندگی نخستین شهید روحانی مدافع حرم است که به قلم حجت‌الاسلام احمد مالامیری پدر این شهید نوشته شده است.

افزایش خدمات یا محدودیت پژوهش؟

ضعف و قوت شیوه‌نامه جدید پذیرش و عضویت کتابخانه ملی را بررسی کردیم

افزایش خدمات یا محدودیت پژوهش؟

۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۳

شیوه‌نامه جدید پذیرش و عضویت کتابخانه ملی که از ابتدای سال جاری تصویب و مدتی است اجرایی شده، باعث اعتراض گروهی از اعضای سابق این کتابخانه و به صورت مشخص، جامعه معلولان کشور شده است.همچنان که خواهیم گفت، سازمان اسناد و کتابخانه ملی در توجیه این اقدام، بر نقش کتابخانه به عنوان یک نهاد مرجع آموزشی و پژوهشی تأکید و بر تمایز میان کتابخانه ملی و کتابخانه‌های عمومی ‌پافشاری کرده است.

خطبه‌های شاعرانه شهید آل هاشم

در گفت‌و‌گوی «جام‌جم» با لیلا حسین‌نیا شاعر بررسی شد

خطبه‌های شاعرانه شهید آل هاشم

۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸

لیلا حسین‌نیا از جوانان شعر امروز ایران است که در آینده بیشتر از او خواهیم شنید. او به دلیل شعری که سال گذشته در دیدار شاعران با رهبر انقلاب خواند و آن را دوباره در برنامه سرزمین شعر تکرار کرد؛درفضای مجازی مشهور شده است.

قبلی۳بعدی