گوهر، راوی داستان زنان قهرمان

با فاطمه مهرابی، مدیر باشگاه ادبی گوهر درباره این تشکل و نسبتش با ادبیات گفت‌و‌گو کردیم

گوهر، راوی داستان زنان قهرمان

۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۲

تعریف زن در جوامع سنتی به توصیفاتی محدود می‌شود که عموما برگرفته از ویژگی‌های ظاهری زنان یا نقش‌آفرینی آنها به عنوان مادر و همسر است. اگرچه امروزه روایت زن در جامعه دگرگون‌ شده؛ اما در وادی ادبیات، زنان همچنان واجد ویژگی‌های پذیرفته شده جامعه سنتی هستند.

نقطه اشتراک؛ دفاع مقدس

نگاهی انداختیم به زندگی و مهم‌ترین آثار چند نویسنده شاخص استان البرز

نقطه اشتراک؛ دفاع مقدس

۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۱

پرونده ویژه ما در این شماره به باشگاه ادبی گوهر اختصاص داشت که فعالیت خود را در استان البرز و شهر کرج آغاز کرده است اما همت و تلاش اعضایش برای رسیدن به استانداردهای یک تشکل ادبی باعث شده برخی نویسندگان و محققان، از تهران برای شرکت در نشست‌های هفتگی آن، راهی کرج شوند.

تمرکززدایی ادبی

تمرکززدایی ادبی

۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۵

سیاست تمرکززدایی برای رسیدن به عدالت اجتماعی و فرهنگی از‌جمله سیاست‌هایی بود که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به اجرا درآمد و مسئولان کشورمان در هر جایگاهی تلاش می‌کردند امکانات رفاهی و معیشتی را به دورترین شهرها و روستاهای ایران بزرگ برسانند و مانع مهاجرت مردم به شهرهای بزرگ‌تر و خصوصا پایتخت شوند.

بچه تهرون!

مجموعه «متولد تهران» بنا دارد ما را بیشتر با چهره‌های شاخص این شهر آشنا کند

بچه تهرون!

۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷

تهران قلب تپنده ایران است. سال‌هاست که این شهر در دامنه البرز آرام گرفته و لباس پایتختی کشورمان را به تنش کرده. روستای کوچک قرن‌های دور به شهر بزرگ سال‌های نزدیک بدل شده است. شهری که حیات خود را از ساکنانش می‌گیرد و متقابلا به آنها هویت می‌دهد.

کارکرد رسانه‌ای «شعر» ایران‌زمین

کارکرد رسانه‌ای «شعر» ایران‌زمین

۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۶

بهره‌مندی از کمال معنوی و آرامش حقیقی آرزوی همیشگی انسان‌ها بوده است و جوینده ــ یعنی انسان ــ برای دستیابی به این کمال و آرامش، پیوسته در تکاپو بوده و هست...و تا روز پایانی زیست دنیایی، تکاپو و جست‌وجویش را ادامه می‌دهد، بلکه به مطلوب خودش برسد.

روایت مشرکانه سادگورو

گذری بر کتاب «کارما» نوشته سادگورو

روایت مشرکانه سادگورو

۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۰

نیافتن معنا در زندگی و عواملی مشابه، همراه با شعارهایی نظیر «مرگ خدا» و «بی‌معنایی دین» که اغلب از سوی متفکرانی مانند نیچه، راسل، سارتر، فلو و سادگورو مطرح می‌شد و می‌شود، سبب شد انسان خسته از پوچی زندگی به جست‌وجوی معنا بازگردد. این بازگشت به معنویت و اعتقاد به حیات پس از مرگ، زمینه‌ساز موجی جدید از معنویت‌گرایی شد که با سرعتی چشمگیر جهان را فراگرفت.آنچه توصیف شد، سرگذشت انسان دور از دین و شریعت است؛ موجودی که به‌دلیل ناتوانی در درک حقیقت، به افسانه‌ها روی آورده و معنویت آسمانی را تا حد ساده‌ترین اعمال زمینی تنزل داده است.جاگی واسودو که بیشتر با نام سادگورو شناخته می‌شود، یوگی، عارف هندی و نویسنده کتاب «کارما» است که موضوع نقد و بررسی ما در این نوشتار قرار گرفته.

جملات طلایی از زبان شخصیت‌های مهم جهان

جملات طلایی از زبان شخصیت‌های مهم جهان

۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۹

«آقای خبرنگار» یکی از تازه‌ترین کتاب‌هایی است که نشر «جام‌جم»‌ روانه بازار کرده است. این کتاب مجموعه مصاحبه‌هایی است که محمد ساجدی از خبرنگاران قدیمی صداوسیما با چهره‌ها و شخصیت‌های مختلف دنیا انجام داده است. آن‌طور که ساجدی می‌گوید، آقای خبرنگار ماحصل بخشی از تجربه کار رسانه‌ای اوست. آنچه در پی می‌آید، حاصل گفت‌وگوی همکاران نشر جام‌جم با محمد ساجدی درباره تجربه‌هایش در آقای خبرنگار ‌است. این کتاب در ۱۸۹ صفحه و با قیمت ۲۰۰ هزار تومان در اختیار علاقه‌مندان به حوزه‌های خبر و کتابخوانی قرار گرفته است. 

گردآفرید لباس جنگ می‌پوشد

گردآفرید لباس جنگ می‌پوشد

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۵

سلام دوستان خوب من. امروز می‌خواهم یک جلد دیگر از مجموعه ۱۲ جلدی داستان‌های تصویری شاهنامه را به شما معرفی کنم که خودم خیلی دوستش دارم. در داستان‌های شاهنامه زن‌هایی هستند که خیلی مهمند. یکی از اینها اسمش گردآفرید است.

تا بی‌نهایت خمینی در یک اثر داستانی

تا بی‌نهایت خمینی در یک اثر داستانی

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۸

«روح‌الله» عنوان کتابی است که هادی حکیمیان آن را براساس مستنداتی از زندگی امام خمینی(ره) با سبکی داستانی به رشته تحریر در آورده؛ کتابی که این روزها با دریافت تقریظ رهبرمعظم انقلاب بیشتر از گذشته برسر زبان‌ها افتاده است. حکیمیان در این اثر تلاش می‌کند ضمن پایبندی به مستندات تاریخی، زندگی مردی را به تصویر بکشد که نه‌تنها سرنوشت ایران بلکه جهان اسلام را تغییر داد و فضای جدیدی به روی امت اسلام گشود. گرچه روح‌الله در حوزه تاریخ انقلاب نوشته شده اما نثر آن با ادبیات داستانی در هم آمیخته است و نویسنده توانسته ضمن حفظ مستندات تاریخی، زندگی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی را با نثری روان به مخاطب ارائه کند. در آستانه سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی، سراغ هادی حکیمیان رفتیم تا درباره کتابی که به‌گفته او به خاطر علاقه شخصی به شخصیت رهبر فقید انقلاب اسلامی آن را به رشته تحریر درآورده است، بیشتر بدانیم.

۵ راه برای شناخت حضرت امام (ره)

۵ راه برای شناخت حضرت امام (ره)

۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۸

کتاب‌های زیادی در رثای بزرگ‌ترین رهبر مذهبی و سیاسی جهان در تاریخ معاصر یعنی حضرت امام خمینی(ره) نوشته شده که انتخاب از بین آنها را برای هم کسی دشوار می‌کند اما وقتی قرار باشد این کتاب‌ها هم از منظر سند و هم از لحاظ ادبیات، نظر مخاطب را به خود جلب کند و مطالبش به جان او بنشیند با گزینه‌های زیادی روبه‌رو نیستیم. این، یعنی هنوز در معرفی شخصیت بزرگ حضرت امام (ره) خصوصا به نسل جوان، راه زیادی در پیش داریم و باید اهتمام بیشتری داشته باشیم. آنچه در ادامه آمده، معرفی پنج اثر است که می‌توانید خواندن آنها را در اولویت قرار دهید.

قبلی۴بعدی