«ایران»؛ از اسطوره تا تاریخ

«ایران»؛ از اسطوره تا تاریخ

۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶

«ایران» را باید از نظرگاه‌های مختلف بشناسیم و پی‌درپی و در هر فرصتی«ایران‌پژوهی» کنیم تا بیشتر دوستش بداریم و کسانی فریب تبلیغات دشمنان ایران را نخورند و بدانند که ایران نه کشوری «نوبنیاد» است و نه «برساخته»، بلکه ایران و نام ایران عمری به درازای تاریخ دارد.

نویسنده‌ای که به سیاست مبتلا بود

نویسنده‌ای که به سیاست مبتلا بود

۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۲

اگر کسی بخواهد نام نویسندگان بزرگ آمریکای لاتین را در یک قرن اخیر یاد کند، در کنار گابریل گارسیا مارکز، خورخه لوئیس بورخس، کارلوس فوئنتس، میگل آنخل آستوریاس، ایزابل آلنده، پابلو نرودا و ... باید حتما نام «خورخه ماریو پدرو بارگاس یوسا» را هم در این فهرست قرار دهد؛ نویسنده مهمی که دیروز خبر درگذشت وی اعلام شد.

مرگ درعرفان عطار؛ فراتر از پایان

مرگ درعرفان عطار؛ فراتر از پایان

۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۸

۲۵ فروردین در تقویم ملی کشورمان به نام «روز ملی بزرگداشت شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری» نامگذاری شده و همه‌ساله در این ایام، مراسمی با نام عطار در شهر نیشابور بر گزار می‌شود. در سال جاری نیز از روز پنجشنبه ۲۱ تا روز دوشنبه ۲۵ فروردین، برنامه‌های بزرگداشت این عارف بزرگ در سطح شهر نیشابور و باغ آرامگاه عطار برگزار شده است.

کتاب کالای لوکس می‌شود

کتاب کالای لوکس می‌شود

۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۶

با پایان گرفتن تعطیلات آغاز سال جدید و نزدیک شدن به ماه اردیبهشت و زمان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، این روزها همه ارکان صنعت نشر کشور در اوج فعالیت خود هستند تا خودشان را برای نمایشگاه که در حقیقت آغاز سال نوی نشر ایران است، آماده کنند.

«ناشرمؤلف»؛ پدیده‌ای نامبارک در حوزه کتاب!‌

«ناشرمؤلف»؛ پدیده‌ای نامبارک در حوزه کتاب!‌

۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۹

همگان تا حدودی می‌دانند که تفاوت مؤلف با ناشر چیست؟ و نقش هرکدام در پشت‌صحنه تولید یک کتاب تا چه مقدار است؟ کتاب را یک یا چند نفر نوشته یا گردآوری می‌کنند و یک نهاد دولتی یا خصوصی دارای مجوز انتشارات، بالاخره آن را منتشر می‌کند.

ببینید | خاطره رهبر انقلاب از برنامه «روایت فتح» و تأثیر کلام شهید آوینی

ببینید | خاطره رهبر انقلاب از برنامه «روایت فتح» و تأثیر کلام شهید آوینی

۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۶

امروز ۲۰ فروردین سالگرد شهادت شهید آوینی است. به همین مناسبت خاطره رهبر انقلاب از مشاهده برنامه «روایت فتح» و تأثیر کلام شهید آوینی منتشر شد.

نامه‌ شهید آوینی به آیت‌الله خامنه‌ای

نامه‌ شهید آوینی به آیت‌الله خامنه‌ای

۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۷

نامه‌ شهید سید مرتضی آوینی به آیت‌ الله خامنه‌ ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی را مشاهده کنید.

به‌قلم آوینی

با گذشت ۳۲سال از شهادت سید شهیدان اهل قلم و اشتیاق جوانان به آثار او ۱۰ اثر شاخص این نویسنده را معرفی کردیم

به‌قلم آوینی

۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۴

فردا ۲۰فروردین، سی و دومین سالگرد شهادت هنرمندی است که رهبرفرزانه انقلاب در مراسم تشییع پیکر اوحاضر شدند و به او لقب سید شهیدان اهل قلم دادند. اگر چه بسیاری از مردم سید مرتضی آوینی را با مستندهای روایت فتح می‌شناسند که در دوران جنگ تحمیلی از تلویزیون پخش می‌شد اما بعد از شهادت و انتشار متن‌ها و کتاب‌هایش معلوم شد که ویژگی قلم و اندیشه او باعث شده تصاویر تدوین‌شده‌اش در روایت فتح نیز این‌گونه مورد توجه قرار گیرد.

نابغه چهل و شش ساله

گذری بر چند اثر از و درباره شهید آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر که با قلمش جهاد می‌کرد

نابغه چهل و شش ساله

۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۰

سید محمدباقر صدر۱۰اسفند ۱۳۱۳ در کاظمین عراق به دنیا آمد و ۱۹ فروردین ۱۳۵۹ به شهادت رسید. او فقیه، اصولی، مجتهد، فیلسوف، اندیشمند، مرجع تقلید مبتکر و نظریه‌پرداز شیعه و سیاستمدار عراقی بود. از او گاه به لقب شهید خامس و سید ذبیح‌القفا نیز یاد می‌شود.

روایت وسعت تدریجی یک انسان

به انگیزه پخش سریال «ذهن زیبا» نگاهی انداخته‌ایم به کتاب «سلول‌های بهاری»

روایت وسعت تدریجی یک انسان

۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۰

پیش از کتاب سلول‌های بهاری هم،حسین بهاروند برای هرمحققی که درزمینه زیست و فناوری سلولی فعالیت می‌کرد شناخته شده و معروف بود. شبیه یک قله‌ای که می‌توان با تلاش به او رسید یا شبیهش شد. یک جورهایی الگو و آرزو بود. اما بعد از انتشار کتاب، حسین بهاروند از سایه تخصصی رشته و محل کارش خارج و تبدیل به یک ایرانی محترم و دوست‌داشتنی شد.مردی که حالا خیلی‌ها او را می‌شناسند و برایش کلاه از سر برمی‌دارند.

قبلی۵بعدی