دکتر محمود سروش رئیس اداره مراقبت بیماریهای وزارت بهداشت و درمان در رابطه با آنفلوانزای پرندگان به جام جم آنلاین گفت : در رابطه با آنفولانزای پرندگان 90 درصد مربوط به تیم هماهنگی وزارت بهداشت با دام پزشکی است و توصیه ما در این باره به مردم این است اگر پرنده خانگی را در حال تلف شدن مشاهده کردند به سرعت با مرکز دامپزشکی تماس بگیرند و اگر پرنده از نوع وحشی بود به سازمان دامپزشکی بهزیستی اطلاع دهند .مردم بخصوصا کودکان و نوجوانان از نزدیک شدن به پرندگان در حال تلف شدن به شدت اجتناب کنند و به هیچ عنوان پرندگان را در دست نگیرند .
وی افزود : مرغ هایی که با استانداردهای تعریف شده سازمان نظام پزشکی مجوز گرفته اند مصرف آن ها بلامانع است و همچنین در رابطه با تخم مرغ ها بهتر است تخم مرغ نیم پز نباشد و خوب پخته شود .لازم به ذکر است تخم مرغ هایی که در بازار عرضه می شوند تایید شده هستند و جای نگرانی ندارد .
خبرنگار جام جم آنلاین وزارت بهداشت در رابطه اقدامات وزارت بهداشت در این باره پرسید و او پاسخ داد : وظیفه وزارت بهداشت در برنامه هایی است که سازمان نظام پزشکی از آنها خواستارست و همچنین همکاری تنگاتنگ وزارت بهداشت با سازمان دامپزشکی در این خصوص از اقدامات دیگر وزارت بهداشت است ، هر توصیه و موردی را که نظام پزشکی توصیه کند وزارت بهداشت با آنها همکاری های لازم را انجام می دهند .
همچنین در پی گسترش این موضوع در برخی استانهای کشور مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی کشور روز سه شنبه در سفر به قزوین وضعیت این بیماری را مورد بررسی کارشناسی قرار داد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در شرایط کنونی هم پرندگان مهاجر و هر آبگیر وتالابی می تواند به عنوان محل حضور پرندگان یک تهدید برای انتقال بیماری باشد. هرچند هیچ موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در انسان دیده نشده اما همه باید دغدغه بهداشتی داشته باشیم و اگر فردی پرنده ای را لمس کرد حتما باید نگران باشد که این بیماری می تواند از سطح پرنده به دیگران منتقل شود.
به گفته او در این بیماری نباید فرصت از دست برود و سرعت عمل بسیار مهم و تاثیرگذار است علاوه بر آن در این بیماری نباید فرصت از دست برود و سرعت عمل بسیار مهم و تاثیرگذار است.
آنفلوانزای پرندگان در کشورهای همسایه، ترکیه و عراق نیز مشاهده شده است و همچنین یونیسف برای کمک و همکاری به مردم ایران وارد عمل شده است و علاوه بر آن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اوضاع کشور را به دقت تحت کنترل دارد و با چاپ پوستر وبروشور و انتشار پیام های تلویزیونی راه های پیشگیری را به اطلاع مردم می رساند. در ضمن کمیته ای نیز به نام کمیته هماهنگی ارتباطات متشکل از نمایندگان وزارت بهداشت، شورای سیاست گذاری سلامت صدا و سیما، یونیسف و سازمان جهانی بهداشت به این منظور تشکیل شده است.
از سوی دیگر نماینده یونیسف در ایران در این خصوص احساس نگران کرد و گفت : من هنوز نگرانم زیرا تجربه در دیگر کشورها نشان داده در صورت ورود ویروس به کشوری، کودکان اولین و آسیب پذیرترین قشر مبتلایان خواهند بود . به همین دلیل است که یونیسف ایران با همکاری وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت سعی دارد اطلاعات درستی از راه های ابتلا در اختیار مردم قرار دهد."
یونیسف با همکاری ایران راهکاری موثری را در اطلاع رسانی به عموم تنظیم کرده است .
برای کاهش خطر ابتلا به ویروس از طریق پرندگان چهار اقدام زیر را انجام دهید:
1- کودکانتان را از طیور و پرندگان دور نگاه دارید. پرندگان را تا حد امکان از محل زندگی و استراحت خود دور نگه دارید، حتی در صورتیکه هوا سرد باشد.- کودکان را در کشتار پرندگان یا هر نوع حیوانی دخالت ندهید. - ازگوشتهای آماده و منجمد بستهبندی شده در کارخانه استفاده کنید. تماس نزدیک با پرندگان میتواند شما و خانوادهتان را در معرض ابتلا قرار دهد.
2- نکات احتیاط را در خانه مراعات کنید. دستهای خود را چند بار در روز بهویژه بعد از تماس با پرندگان و تخم آنها و قبل از خوردن غذا و بعد از دستشویی رفتن بشویید. طیور کشته شده که توسط تولیدکنندگان مطمئن بستهبندی شده و مارک خورده است، را بخرید. برای بریدن گوشت خام از تختهای جداگانه فقط برای آن منظور استفاده کنید. گوشت پخته را روی سطحی که قبلا گوشت خام آنجا بوده نگذارید. به پرندگان(مرغ، اردک، غاز، کبوتر،بلدرچین) و پرندگان وحشی چه زنده و چه مرده دست نزنید. قبل از مصرف مرغ یا تخممرغ آن را به صورت کامل بپزید. گوشت خام مصرف نکنید. تخم مرغ را طوری بپزید که زرده و سفیده آن کاملا سفت باشد. مرغ و تخم مرغ خام را از دیگر غذاها دور نگه دارید.
3- بیماری و یا مرگ پرندگان خود را به مقامات گزارش کنید. برای پیشگیری از انتشار ویروس، مرگهای ناگهانی و بیدلیل پرندگان باید حتما به اطلاع مقامات برسد تا آنها بدون خطر موضوع را بررسی کنند.
4- به نزدیکترین درمانگاه محل سکونت خود مراجعه کنید. اگر بلافاصله پس از تماس با پرندگان مریض و یا مرده، علائم آنفولانزا از جمله تب در شما ظاهر شد برای درمان سریع به درمانگاه محل سکونت خود مراجعه کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
لطفا تیتر را اصلاح كنید