به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، با وجود پیشرفت روشهای درمانی، جراحی "وسیع" (radical) هنوز یکی از درمانهای اصلی سرطان پروستات است.
اما این روش درمانی عوارض جدی دارد و برای مثال در یک پنجم موارد مشکل کنترل مثانه و ادرار برای بیمار بروز میکند.
از این رو در مراحل اولیه سرطان پروستات، درمان فعلی "زیر نظر گرفتن هشیارانه" بیمار است تا اگر تومور شروع به پیشروی به بافتهای سالم کند بیمار تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
اما روش جدید که اخیرا روی ۴۱۳ نفر آزمایش و نتایج آن در نشریه لنست منتشر شده است، عوارض جانبی کمتر و کوتاهمدت تری دارد و موثر هم هست به طوری که سرطانِ تقریبا نیمی (۴۹ درصد) از کسانی که این روش برایشان به کار گرفته شد دو سال بعد کاملا سرکوب شده بود.
پروفسور مارک امبرتون از دانشگاه کالج لندن که این تحقیق را سرپرستی کرده معتقد است روش جدید "همه چیز را عوض میکند."
در روش جدید دارو از باکتریای ساخته میشود که در کف دریا و تقریبا در تاریکی مطلق زندگی میکند. این باکتری وقتی در معرض نور قرار می گیرد خاصیت سمی پیدا میکند.
این دارو در رگ تزریق و وارد جریان خون می شود. جراحان هم رشتههای فیبر نوری را وارد بدن بیمار کرده و با روشن کردن آنها، دارو را فعال میکنند.
روش جدید در ۴۷ بیمارستان در شهرهای مختلف اروپا به کار گرفته شد و فقط برای شش درصد این بیماران در نهایت جراحی پروستات لازم شد اما ۳۰ درصد کسانی که با روش جدید درمان نشده بودند مجبور شدند زیر تیغ جراحی بروند.
اما از همه مهمتر کم شدن شدت و مدت عوارض بود. این عوارض حدود سه ماه بیماران را آزار داد و تقریبا تمام آنها بعد از دو سال دیگر این عوارض را نداشتند.
این روش درمانی فعلا در دسترس عموم نیست اما قرار است سال آینده استفاده از آن بررسی شود.
سرطان پروستات توموری است که معمولا بسیار کند رشد می کند با این حال هنوز باعث مرگ مردان میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: