در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد ؛

این رژیم غذایی کشنده است ! / همه گرفتاری هایی که در انتظار گیاه خواران است

یک متخصص تغذیه با اشاره به تامین نشدن نیازهای بدن در رژیم‌های گیاه‌خواری، رژیم غذایی مطلق را توصیه نمی‌کند و حتی آن را کشنده می داند همچنین علاوه بر خطرناک بودن آن عوارض جانبی بسیاری را به دنبال دارد که در ادامه بیشتر توضیح می دهیم .با ما همراه باشید تا از عوارض جبران ناپذیر رژیم های غذایی گیاهی مطلع شوید .
کد خبر: ۹۷۲۸۸۹
این رژیم غذایی کشنده است ! / همه گرفتاری هایی که در انتظار گیاه خواران است

دکتر احمدرضا درستی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: بدن انسان به عنوان یک موجود همه چیز خوار به مواد غذایی مختلفی نیاز دارد تا بتواند بعد از هضم و جذب آن ها مواد مغذی مورد نیازشان را بدست آورد در رابطه با تامین برخی از این مواد مغذی باید گفت که فقط از منابع حیوانی می توان آن را جذب کرد برای مثال ویتامین B12 در ساخت خون و همین طور در تشکیل سلول های عصبی و سلامت آن ها نقش مهمی را ایفا می کنند ، نکته مهمی که در این جا وجود دارد این است که کمبود این ویتامین یکی از دلایل کم خونی است و مهم تر از آن این است که کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 می تواند کشنده باشد .

رژیم های گیاه خواری می توانند سودمند باشند اما به شرط این که درست و دقیق برنامه ریزی شده باشند. گیاه خواران با یک برنامه ی غذایی مناسب می توانند خطر بیماری هایی چون چاقی، فشار خون بالا ، یبوست و ... را کاهش دهند و در صورتی که گیاه خواران برنامه ی ضعیفی داشته باشند خطر بیماری هایی چون پوکی استخوان ، نرمی استخوان ، کم خونی مربوط به آهن و ویتامین B12 و کندی رشد در کودکان را می توان انتظار داشت .

وی در ادامه افزود : در واقع این ویتامین در هیچ کدام از منابع گیاهی موجود نیست و به عبارتی فرد هرنوع غذای گیاهی مصرف کند باز هم نمی تواند این ویتامین را به بدن برساند و این بدین مفهوم است که رژیم گیاهخواری مطلق می تواند به بدن لطمه جدی وارد کند و حتی جان فرد را تحت شعاع قرار دهد بطوری که بدن به تدریج ضعیف و ضعیف تر می شود ، همچنین بدن در برابر انواع بیماری ها تضعیف می کند و فرد در دراز مدت دچار صدمات جدی و جبران ناپذیری می شود.البته لازم به ذکر است خوردن غذاهای گیاهی سرشار از فواید هستند اما نکته ای که وجود دارد این که به تنهایی برای بدن کافی نیستند .

غذاهای حیوانی علاوه بر فواید زیادی که دارد در صورت مصرف بیش از حد آن نیز خطراتی را مانند چربی خون بالا ، کلسترول بالا ، ناراحتی های قلبی و عروقی به دنبال دارد لذا لازم به ذکر است افراد باید در مصرف گوشت تعادل را رعایت کنند .

این متخصص تغذیه یاد آور شد : افرادی که دچار بیماری های قلبی و عروقی و اضافه وزن هستند با خوردن غذاهای گیاهی منافع زیادی را به بدنشان می رسانند که یکی از مهم ترین آن ها کاهش وزن به تدریج است علاوه بر آن قلب و رگ هایشان از آن همه کلسترول و چربی های رسوب شده آزاد می شود لذا افراد با افزایش سن به رژیم گیاه خواری روی می آورد و ناگفته نماند متخصصان تغذیه با رژیم غذایی گیاه خواری مطلق مخالف هستند و به افرادی که با بالا رفتن سن رژیم گیاهخواری را دنبال می کنند مخالفتی ندارند .

وی در رابطه با مشکلات جانبی رژیم گیاهخواری مطلق به خبرنگار جام جم آنلاین گفت : تغییر در خلق و خو بخصوص در خانم ها یکی از مشکلات اساسی این گروه است چرا که این افراد به تدریج دچار کم خونی می شوند و این بیماری به خودی خود باعث ضعف و بی حالی ، کسلی ، بی حوصلگی ،زودرنج، پرخاشگری،ریزش موی مکرر،پیری زودرس ، پوکی استخوان ،کاهش حافظه ،سنگ کیسه صفرا و حتی تضعیف حاظفه می شود و علاوه بر این مسائل پوست و موی فرد را به شدت دچار مشکل می کند. یکی از منابع ویتامین A که در سلامت پوست و مو حرف اول را می زند در غذاهای حیوانی بسیار سرشار است لذا در صورت نرسیدن این ویتامین به بدن فرد دچار مشکلات جدی پوستی می شود .

درستی درباره افرادی که اصلا گوشت قرمز مصرف نمی کنند متذکر شد :انسان گوشت قرمز را فقط برای جذب پروتیئن موجود مصرف نمی کند چرا که علاوه بر آن سرشار از ویتامین ب12 و آهن است ، پروتیئن موجود در آن را نیز می تواند از غذاهای مخلوط غلات و حبوبات مانند نان و عدسی ، نان و لوبیا ، پلوماش ،لوبیا پلو و...تامین و جبران کرد اما مشکل جدی که در این جا بوجود می آید کم خونی ناشی از ویتامین ب12 است البته لازم به ذکر است کسانی که گوشت دریایی مصرف نمی کنند نسبت به افرادی که گوشت قرمز اسفاده نمی کنند چند برابر بیشتر به بدنشان ضرر می رسانند چرا که علاوه بر موارد ذکر شده ، امگا 3 موجود در گوشت دریایی که برای ساختار اعصاب و بهبود عملکرد قلب و عروق است نیز به بدن نمی رسد همچنین ید ، سلنیوم و فلوئر سه ماده با ارزش اند که فقط از گوشت حیوانات دریایی تامین می شود ضمن اینکه غذاهای دریایی سرشار از ویتامین ب 12 ، آهن و پروتیئن است .

بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۴
نظر
-
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۷
۰
۱
یه سر بزنید تو پیج افراد خام گیاه خوار ی كه از وزنهای خیلی بالا مثلا 96 كیلو رسیدند به وزن 60و یا 70 كیلو . قیافه شون كه جوون تر شده تیپشون هم خیلی خوب شده . اصلا یه ادم دیگه ای شدند . ضمن اینكه من خودم دوهفته ای خام گیارهخوار بودم یه كم ضعف داره كه البته كسانی كه خام گیاخوار هستند میگن این ضعف و بیحالی مربوط به دفع سموم بدن میشه و بعد از دوسه هفته از بین میره اما یه احساس سبكی خیلی خوبی در طول همین دوهفته داشتم كه قابل بیان نیست. احساس سبكی كه به خاطرش حاضری تا آخر عمرت هم رژیم خام گیاهخواری داشته باشی . به این متخصص تغذیه توصیه می كنم فقط یك هفته رژیم خام گیاهخواری بگیره تا حس كسانی كه این رژیم رو به هیچ قیمتی رها نمی كنند درك كنه . كسانی كه خام گیاه خوار هستند تو اینستا زیاده . با عكس . كسانی یك الی دو ساله خام گیاهخوار هستند پیر كه نشدند هیچ از دوسال پیششون كه خام گیاهخوار نبودند جوانتر شدند . این متخصصین تغذیه بهتره یه مقدار تحقیق درستی انجام بدن و فقط با توجه به كتابهایی كه خوندند حرف نزنند . و بدون تعصب به حرفه شون و با توجه به تجربیات جدید نظرات جدید بدن .
طاهره
-
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۹
من به شخصه بعنوان كسی كه مدتی خام گیاهخوار بودم و از فواید بسیار عالی اون بهره ها بردم باید عرض كنم رد خام گیاهخواری و یا پذیرش مطلق آن هر دو غلط هست. به نظر من در انتخاب این سبك غذایی باید فاكتورهای متعددی در نظر گرفت.مانند طبع بدن فرد.گروه خونی و موارد دیگه. اینو باید متخصصین تغذیه بگن. من خودم متاسفانه بعد از مدتی دچار عوارضی كه در مقاله گفته شده شدم. با افراد خام گیاه خوار كه صحبت میكردم می گفتند اصولی رعایت نكردی.كه جواب قانع كننده ای نبود. در هر حال به نظرم این علم هنوز جوان هست و در حال رشد و باید با دقت بیشتری از آن استفاده كرد.
سعید
-
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۷
۰
۰
كربوهیدرات از غذا حذف بشه هیكل بیست میشه ، امان از این نون و برنج و ماكارانی .
حمیدرضا نصرتی
-
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۰
۰
۰
بنام ایران؛ بیائید گیاهخواری را از دیدی انسانی نگاه كنیم آیا میشود گفت ما موجوداتی كه خود را متمدن و برتر میدانیم نمیخواهیم برای سیركردن معده خود از ریختن خون حیوانات دست برداریم و آنوقت انتظار داشته باشیم اینهمه خشونت و ضدیت و تشنه به خون هم بودن و....روزی تمام شود و بشر با وجدان و روانی آسوده به زندگی ادامه دهد. بسیاری از این حیواناتی كه ما خونشان را میریزیم دارای شامه ای بسیار قویتر از ما هستند فكر میكنید وقتی در كنار ما قرار میگیرند و حس میكنند كه ما چه رفتاری با خویشانشان داشته ایم از چه احساسی از ما پر میشوند ؟ من مطمئنم انسانی كه به این درجه از پیشرفت و شناخت رسیده است اگر بخواهد احتیاجات غذائی خود را میتواند بدون خونریزی برطرف كند.

نیازمندی ها