برای افزایش نشاط در جامعه باید مولفههایی را که سبب گسترش افسردگی و ناامیدی میشود، مهار کرد. برای نمونه، امید به آینده برای جوانان نشاط به همراه میآورد. درواقع، جوانی که به آیندهاش امیدوار است یعنی میداند پس از فارغالتحصیل شدن از دانشگاه براحتی صاحب شغل میشود یا میتواند تشکیل خانواده بدهد، به احتمال فراوان جوانی با نشاط است. به این دلیل باید توجه ویژه به اشتغالزایی داشت.
افزون براین باید تاکید کرد، اخلاقمدار بودن روابط اجتماعی نیز در افزایش نشاط اجتماعی نقش بسزایی دارد. به عنوان مثال، وقتی افراد جامعه به این باور برسند که شایسته سالاری حکم فرماست و خبری از تبعیض وجود ندارد، با نشاط تر خواهند بود.
به نظر میرسد، افزایش امید به آینده در میان جوانان از اهمیت بیشتری برخوردار است و مسئولان باید با ایجاد شغل و کنترل تورم در این راه قدم بردارند.
این در حالی است که نباید از گسترش فرهنگ قناعت، خود اعتمادی و خوداتکایی نیز غفلت کرد.
علاوه بر این موارد، لازم به یادآوری است که دولت نیز باید توجه ویژه به مسائل اجتماعی داشته باشد و سرانه افراد را در این خصوص افزایش دهد یا برنامهای مدون و مناسب را درخصوص کنترل مسائل اجتماعی اجرا کند،زیرا به نظر میرسد دیگر در قالب شوراهای عالی مانند جوانان یا سالمندان نمیتوان مسائلی مانند اعتیاد، طلاق و فقر را مدیریت کرد.
همایون هاشمی
رئیس پیشین سازمان بهزیستی کشور
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم