فریال مستوفی در گفت و گو با خبرنگار جام جم آنلاین در پاسخ به این پرسش که با گذشت حدود 8 ماه از برجام نتایج آن را در جذب سرمایه گذاران خارجی چگونه می بینید گفت : مسئله مهم در جذب سرمایه گذاری ، امنیت سرمایه گذاری است و با گذشت حدود 8 ماه از برجام حتی اگر قرار دادهایی هم بسته شود به این زودی به جایی نمی رسد برای آنکه سرمایه گذاری زمانبر است و ورود سرمایه به کشور به این سرعت اتفاق نمی افتد .
وی آمار سرمایه خارجی جذب شده در دوره پسا برجام را براساس آمار رسمی اعلام شده حدود 4 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت : بعد از برجام وضعیت سرمایهگذاری در ایران روبه بهبود است؛ فضای تجارت از وضعیت مناسبتری برخوردار است و لذا فرصت مغتنم است تا با فراهم آوردن بستری مناسب برای جلب اعتماد سرمایهگذاران، روابط تجاری ایران با کشورهای مختلف از سر گرفته شود. فعلا مشکل بانکهای ما با بانکهای بزرگ باقیست و این نه به دلیل مسئله هسته ای است بلکه به دلیل استاندارد سازی بانکی ما ست که در دوره تحریم ها سطح استاندارهای بانکی ما آن طور که باید و شاید مثل باقی جاهای دنیا پیش نرفته است واز استاندارد های روزعقب است .
رییس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران با اشاره به اینکه هم اکنون بانک های ما زیر بازل یک هستند گفت :برای کاهش ریسک ها و شفاف سازی باید استاندارد سازی شود و این امر هم نیاز به زمان دارد و تا این استاندارد سازی صورت نگیرد و شفاف سازی وجود نداشته باشد بانکهای بزرگ دنیا سوای مسئله هسته ای برای همکاری نمی آیند .
پیوستن به FATFضروری است
مستوفی عضویت در اف ای تی اف را لازمه شفاف سازی در سیستم بانکی کشور دانست و گفت: تمام 192کشور که عضو سازمان ملل هستند با این مجموعه همکاری دارند و حتی تعدادی از کشورهایی که عضو سازمان ملل نیستند هم اف ای تی اف را قبول کردند واگر کشوری میخواهد ارتباطات بینالمللی داشته باشد باید عضو آن شود؛ چرا که این قانون در واقع در ارتباط با سروسامان دادن به نقل و انتقال پول است و اینکه چطور کشورها با همدیگر ارتباط مالی داشته باشند .
وی تاکید کرد : پیوستن به این تعهدنامه بینالمللی یک ضرورت است و اگر ما تحریم نبودیم این کار را باید 8 سال قبل انجام میدادیم و حالا که میخواهیم به بازارهای بینالمللی ورود پیدا کنیم و ارتباطات بانکی و مالی داشته باشیم باید قوانین بینالمللی را هم بپذیریم.
حضور وزیر اقتصادآلمان در ایران حائز اهمیت است
فریال مستوفی، رئیس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران درباره حضور هیات آلمانی در ایران نیز گفت : بیشترین صحبتی که با هیات آلمانی انجام شد درباره نحوه سرمایهگذاری، فعالیت و شیوه تعاملات بانکی بود. حضور نماینده وزارت دارایی و اقتصاد و حضور وزیر اقتصاد و انرژی آلمان در میان این هیات بسیار حائز اهمیت است.
مستوفی، حضور بیمه هرمس، بیمه دولتی آلمان را در میان هیات مثبت دانست و گفت : این بیمه قرار است که ریسکهای سرمایهگذاری مستقیم و صادرات آلمان را پوشش دهد و با این عمل زمینه حضور سرمایهگذار فراهم خواهد شد. عضو اتاق تهران تاکید کرد:ما هم به بیمه هرمس تاکید کردیم که سرمایهگذاری مستقیم در ایران هم از زمینههای پوشش این بیمه باشد که آنها هم پذیرفتند تا راهکارهای این پوشش را بررسی کنند.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران گفت :ما سعی کردیم که در این فاصله ایران و پتانسیل سرمایهگذاری در ایران را به هیات آلمانی معرفی کردیم. ما در دوران تحریم تا حدی از جهانیشدن دور شده بودیم که در این دوره سعی میکنیم به این الزامات بپیوندیم.
وی تاکید کرد :ما درباره موانع بانکی که اروپاییها برای ایران فراهم کردهاند همصحبت کردیم. آنها هم قول دادند که این موانع برطرف خواهد شد. دولت آلمان تلاش می کند تا این موانع بینبانکی را برطرف کند.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق ایران چشمانداز رابطه اقتصادی ایران با آلمان را روشن دانست و گفت :سرمایهگذاری امری زمانبر است و نیاز به صبر و حوصله دارد. اکنون مرحله حساسی از تاریخ اقتصاد کشور است و این حساسیت متقابلاً برای طرف خارجی نیز وجود دارد. بنابراین نباید انتظار داشت که بهیکباره میزان سرمایهگذاری جهش قابلتوجهی داشته باشد لیکن این سفرها پیشزمینه خوبی برای تعاملات آینده محسوب میشود و امید است تا از طریق همکاری دولت با بخش خصوصی و عمل به برنامهها و استراتژیهای موردنظر در خصوص جذب سرمایهگذاری خارجی این مسیر هموار و تسهیل شود.
سیما رادمنش _جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد