به گزارش جام جم آنلاین ، ولی الله نصر در نشست خبری با اصحاب رسانه آذربایجان غربی گفت: باتوجه به امارهای ثبت احوال در سال 93 و شش ماهه اول سال 94 در هر ساعت 19 طلاق به ثبت رسیده و برای جلوگیری از شیوع این بحران باید چاره اندیشی کرد.
وی با بیان اینکه 5 درصد طلاق ها در سال اول زندگی و 50 درصد طلاق ها در 5 سال اول زندگی اتفاق می افتد گفت: عامل این اتفاق، طبق نظر تحلیلگران اجتماعی شکاف بین نسلی ایجاد شده و تغییر ساختار شناختی خانواده ها است و گوشزدی به مسئولین فرهنگی است تا فعالیت خود را گسترش دهند.
نصر گفت: طبق آخرین آمار 11 میلیون نفر جوان در آستانه ازدواج قرار دارند که بنا به دلایل اقتصادی و توقعات بالا قادر به تشکیل خانواده نیستند و این موجب کاهش 5 درصدی ازدواج در جامعه و به دنبال آن افزایش بروز مشکلات در جامعه شده است.
مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: آسیب های ناشی از طلاق و افزایش کودکان تک سرپرست سازمان بهزیستی و دیگر ارگان ها را به این فکر وا داشت تا همایش ملی طلاق را برگزار کند تا با بررسی علل و ارائه راه کار قدمی در کنترل این معضل اجتماعی داشته باشد.
وی با اشاره به نقش رسانه های فرا ملی و شبکه های مجازی در تشدید طلاق و ضعف رسانه ملی در جلوگیری از آن گفت: با تکنولوژی روز نمی توان مقابله کرد بلکه باید با تعامل سازنده با تکنولوژی و جاری کردن فرهنگ آن در جامعه به نفع خود استفاده کنیم و از ظرفیتهای رسانه در جهت آموزش صحیح به خانواده ها ستفاده کنیم.
مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی ادامه داد: رسانه های فراملی و از جمله ماهواره با برنامه ریزی هایی که انجام داده اند قبح بسیاری از مسائل از جمله طلاق را در جامعه ما از بین برده اند و این می طلبد تا با سرمایه گذاری در رسانه داخلی سبک زندگی سالم در قالب اسلام را به خانواده ها آموزش دهیم.
نصر گفت: در حال حاضر 23 هزار کودک بدسرپرست و بی سرپرست در مراکز بهزیستی کشور نگهداری می شود که از طیق مراجع قضایی ارجاع داده شدند که برای جلوگیری از مشکلات آینده بیش از 12 هزار نفر از آنها به سمت خانواده سوق داده شدند و این رویکرد اصلی سازمان بهزیستی است که کودک درون خانواده بهتر پرورش داده می شود.
وی افزود: 9000 نفر از آنان نیز در اختیار موسسه های خیریه قرار گرفتند و امید است در آینده مشکل چندانی نداشته باشند هرچند تضمینی در این مورد نداریم.
وی با اشاره به خدمات سازمان بهزیستی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی گفت: شماره خطوط 123 اورژانس اجتماعی و 1480 مشاور خانواده رایگان است که برای راحتی خانواده ها در نظر گرفته شده است.
مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی کشور گفت: عقب ماندگی تحصیلی و وضعیت درمانی از جمله مشکلاتی است که گریبان گیر کودکان بهزیستی شده و طبق آیین نامه ابلاغی سال 88 برای رسیدگی به کودکان کار 11 دستگاه موظف شدند که متاسفانه کوتاهی هایی زیادی در این زمینه شده است.
وی گفت: در سال 94 حدود 5200 کودک خیابانی در کل کشور به سازمان ارجاع شدند که آمار واقعی 3 برابر این خواهد بود و برای در امان ماندن کودکان از آسیبهای اجتماعی تمام سازمان ها موظف هستند وظایف خود را به درستی دهند و تنها سازمان بهزیستی متولی این امر نیست.
وی گفت: طلاق عاطفی در کشور وضع خوبی ندارد تزلزل به وجود آمده در خانواده ها طلاق عاطفی و در نهایت طلاق توافقی را موجب می شود.
دانشگاه وظیفه خود را جهت شناساندن آسیب های طلاق به جوانان انجام دهد
ارجمندی معاون مدیرکل دفتر امور آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: دانشگاه به عنوان تولید کننده علم در جامعه باید پابه پای سایر دستگاهها وظیفه خود را جهت شناساندن آسیب های طلاق به جوانان انجام دهد.
وی افزود: تغییر بافت خانواده نسبت به چند سال قبل، بالا رفتن سطح تحصیلات زنان و مشارکت آنان در فعالیت های اجتماعی موجب شده موقع بروز مشکلات با روش های علمی به حل آن بپردازیم.
معاون مدیرکل دفتر امور آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: هدف اصلی برگزاری همایش ملی آسیب شناسی طلاق کمک گرفتن از حوزه دانشگاه است.
وی با اشاره به نقش رسانه گفت: یکی از علل عدم موفقیت رسانه تولید برنامه های خسته کننده برای مخاطبین است که برای رفع مشکل و جذب مخاطب باید تغییری در ساختار تولید برنامه ها ایجاد شود تا گرایش به سمت برنامه های ماهواره ای کمتر شود.
ارجمندی در رابطه با حقوق کودکان گفت: باید کودکان را حمایت کرد اما جدا کردن کودک از خانواده صدمات جبران ناپذیری به وی وارد می کند به همین خاطر رویکرد سازمان خانواده محوری است.
وی خاطرنشان کرد: خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی و محل تربیت فرزند نقش اساسی در جلوگیری از خطرات رسانه های فراملی دارد و ایمن سازی خانواده برای جلوگیری از فروپاشی نظام خانواده امری اساسی است.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت