واردات «مارلبورو» با اصرار وزیر

ماجرای واردات سیگارهای آمریکایی ـ صهیونیستی با اظهارات جدید رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس، دوباره داغ شد.
کد خبر: ۸۹۹۴۱۴
واردات «مارلبورو» با اصرار وزیر

در دو سال اخیر، واردات سیگارهای مارلبورو که تولیدکننده آن شرکت آمریکایی فیلیپ موریس، از حامیان مالی صهیونیست‌هاست، میان وزارت صنعت و نهادهای نظارتی، مجادله طولانی ایجاد کرده است.

درحالی که وزارت صنعت بر صدور مجوز واردات این نوع سیگار اصرار دارد، کمیسیون اصل 90 به طور جدی با این اقدام، مخالف است.

با وجود پیگیری‌های کمیسیون اصل 90، محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت در دو سال اخیر بر صدور مجوز واردات رسمی سیگار مارلبورو اصرار کرده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت پیش از آن‌که برجام به تصویب برسد، در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب به تقاضای نماینده کمپانی فیلیپ موریس برای واردات رسمی سیگار مارلبورو پاسخ مثبت داد و شخصا قرارداد آن را به امضا رساند.

نعمت‌زاده شهریور سال گذشته دراین‌باره گفت: برای فعالیت قانونی کمپانی تولیدکننده سیگار مارلبورو، منتظر برداشته‌شدن تحریم‌ها هستیم تا فعالیت رسمی برای واردات و تولید این سیگار در ایران آغاز شود، چون از نظر ما این شرکت هیچ مشکلی برای فعالیت در ایران ندارد و فقط عده‌ای قاچاقچی هستند که بر سر راه این همکاری سنگ‌اندازی می‌کنند.

نکته مهم آن که مسئولان وزارت صنعت در دو سال اخیر، ضمن رد وابستگی شرکت فیلیپ موریس به صهیونیست‌ها، آن را یک شرکت آمریکایی معرفی کرده‌اند. اکنون با توجه به دستور مقام معظم رهبری برای ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی از آمریکا در دوره اجرای برجام، باید دید واکنش مسئولان وزارت صنعت چیست؟

همچنین اظهارات دیروز رئیس کمیسیون اصل 90 از رد و بدل شدن رشوه و بروز تخلفات سنگین در قضیه واردات سیگار مارلبورو حکایت دارد.

چند روز پیش نیز اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه درخصوص پرونده‌ای که مربوط به سیگار مارلبورو بود، گفت: در خصوص این پرونده برای هشت نفر کیفرخواست صادر شد و دادگاه از این موارد نقص گرفت و الان در مرحله رفع نقص است.

دیروز محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی هم درباره آخرین وضعیت پرونده واردات کالاهای اسرائیلی به کشور توضیح داد:‌ این پرونده توسط وزارت اطلاعات تکمیل و به مرجع قضایی ارسال شده است.

وی با اعلام این‌که کیفرخواست در این‌باره صادر و مشخص شد که رشوه رد و بدل شده است، اظهار کرد: این کیفرخواست برای یکی از متهمان که سیگار مارلبورو از اسرائیل وارد می‌کرد، صادر شده است.

پورمختار به فارس گفت: چهار تا پنج نفر از عوامل این واردات غیرقانونی از قبل در بازداشت بودند و الان با وثیقه آزاد شده‌اند و جالب است که یکی از اینها اقرار کرده که صرفا در یک قلم هفت میلیارد تومان از طرف کسی که قرار بوده این سیگارها را وارد کند، پول گرفته است تا مقدمات کارش را در وزارت صنعت، معدن و تجارت هموار کند.

وی ادامه داد: این مسیر برای او هموار شد و وزیر صنعت خود شخصا مجوز صادر کرد (که کاری غیرمعمول و غیرمنطقی بود) و وزیر صنعت از طرف مدیرکل امضا زد.

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که متن این قرارداد منتشر شده و موجود است اظهارکرد: این فرد که مدعی نمایندگی بوده، اصلا حائز این سمت نبوده است.

وی افزود: این فرد ظاهرا مدتی با شرکت کار می‌کرده و حتی اگر خود او را صهیونیستی ندانیم، اما این مسیر قانونی نیز توسط وزیر رعایت نشده است.

پورمختار با اشاره به این‌که کمیسیون پیگیر بوده و این پرونده اکنون در مرجع قضایی است، اضافه کرد: در عین حال شنیدم وزیر دستور داده است، شش ماه دیگر این قرارداد تمدید شود که جای تأسف و تعجب دارد و وزیر صنعت به جای آن‌که به وظایف اصلی خود و مسائل اساسی صنعت کشور بپردازد، به واردات علاقه نشان می‌دهد.

وی با اشاره به این‌که در این‌باره سوالی مطرح کرده است و وزیر باید آن را پاسخ دهد، خاطرنشان کرد: وزیر صنعت، همه اطلاعات ما را درباره مبدأ ورود سیگار اسرائیلی دارد.

نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیگیر بودن و جدیت کمیسیون در این پرونده، گفت: دادستانی کل هم در این موضوع ورود کرده و حدود هفت ماه پیش نامه‌ای نوشته که واردات این کالا منع شود.

حال سوال این است که واقعا چه منافعی در این زمینه وجود دارد که بحث واردات سیگار، آن‌ هم برندهایی که اساسا واردات آنها به دلیل تعلق داشتن به رژیم صهیونیستی ممنوع شده، هنوز ادامه داشته و می‌بینیم هرچند وقت یک‌بار، رسانه‌ها به آن می‌پردازند، ولی پس از یکی دو ماه کل این معضل به دست فراموشی سپرده می‌شود؟

با بخشنامه یا دستورالعمل نمی‌توان مشکل را برطرف کرد

محمدحسین برخوردار که تا چند روز پیش مدیرعامل شرکت دخانیات بود، در این زمینه به جام‌جم گفت: واردات سیگار به دو صورت است؛ اول به طور قانونی و براساس ضوابط و شرایطی خاص با نظارت مرکز نظارت و برنامه‌ریزی دخانیات ایران و زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت و دوم به صورت قاچاق یا غیررسمی. بنابراین اگر سیگارها به صورت قاچاق وارد کشورمان شده باشد، واقعا نمی‌توان از دلایل واردات یا اشخاصی که آنها را وارد کرده‌اند، اطلاعاتی کامل به دست آورد.

برخوردار افزود: اما نکته اینجاست که در برخی رسانه‌ها عنوان شده این سیگارها قانونی وارد شده است که با توجه به مراحل و شرایطی که برای واردات سیگار قانونی وجود دارد با واقعیت منطبق نیست و نمی‌توان مسئولیت آن را متوجه شخص خاصی چه در وزارتخانه یا دیگر اداره‌ها دانست.

این کارشناس با اشاره به این‌که تا چندی پیش شرکت دخانیات، مسئول رسیدگی و بررسی کیفیت، سلامت و اصالت سیگارهای وارداتی بوده و امروز برخی ارگان‌های دیگر نیز در این زمینه دخیل شده‌اند، گفت: شاید یکی از مشکلاتی که باعث بروز برخی مشکلات باشد همین تعدد سازمان‌ها در تصمیم‌گیری یا صدور مجوزهاست درحالی که باید این کار توسط یک مرجع مشخص با کنترل کامل صورت پذیرد.

مدیرعامل سابق دخانیات با تاکید بر این‌که این میزان قاچاق به هیچ عنوان چمدانی صورت نگرفته است، تصریح کرد: با بررسی دقیق میزان قاچاق می‌بینیم جریانی کاملا برنامه‌ریزی شده برای واردات قاچاق سیگار وجود دارد و درباره قاچاق سیگار بارها به مسئولان و نمایندگان مجلس اعلام شد که با استفاده از بخشنامه‌ها یا افزایش مالیات نمی‌توان این روند را کاهش داد بلکه باید با فرهنگ‌سازی و استفاده از قوانین اصولی این روند کاهش یافته و به‌نوعی منوط به تولید داخلی باشد. چون اکنون ایران دارای مرزهای گسترده با همسایگانش است و در بخش توزیع، مشکلات ازدیاد فروشگاه‌ها و خرده‌فروشی‌هایی که امکان کنترل آنها نیست، پاشنه آشیل سیاست‌های بازدارنده است. به گفته برخوردار، زمانی می‌توان به کاهش قاچاق سیگار امیدوار باشیم که خرده‌فروشی‌های ما نیز به صندوق‌های مکانیزه و سیستم‌های یکپارچه فروش مجهز شده و با استفاده از نرم‌افزارهای مخصوص از فروش هرگونه محصول قاچاق ممانعت شود که با شرایط فعلی به نتیجه سیاست‌های موجود زیاد نمی‌توان امیدوار بود.

اجرای دقیق قانون تنها راه کنترل است

الله‌وردی دهقانی، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با اشاره به پرونده واردات سیگارهای مارلبورو به جام‌جم گفت: بخش قابل توجهی از سرمایه‌گذاری‌های جهانی برای تولید سیگار توسط کمپانی‌های صهیونیستی صورت گرفته و نامتقارن بودن تولید و تقاضای داخلی کشورمان، عاملی برای ورود محصولات کمپانی‌های یاد شده بوده است. از این رو نمی‌توان به دلیل حجم قاچاق بالا، مانع واردات محصولات صهیونیستی باشیم و بهتر است به صورت دیگری با این معضل برخورد کنیم.

وی درباره مبارزه با قاچاق نیز می‌گوید، قوانین دقیق و کامل است، اما هنگام اجرای آن با چالش مواجه می‌شویم، چون برای حذف محصولات قاچاق به نوعی اراده جدی وجود ندارد، از این رو لازم است بازرسی‌های گسترده، برخوردهای متناسب با جرم و جرایم سنگین را برای افراد سودجو درنظر داشته باشیم تا موضوع قاچاق ریشه کن شود.

رابطه مارلبورو با صهیونیسم

بنابر اعلام کمیسیون اصل 90 مجلس، مدیر شرکت فیلیپ موریس، اصلیت یهودی آلمانی‌تبار دارد و بسیاری از مدیران این شرکت مانند مدیر امور مالی از پیشگامان امضای قرارداد کمپ دیوید و حمله به طبس بوده‌‌اند. مارلبورو برای آن‌که ماهیت صهیونیستی بودن خود را پنهان کند، اقدام به تاسیس یک هلدینگ کرده و تحت پوشش آن فعالیت می‌کند.

شرکت فیلیپ موریس، تولیدکننده سیگارهای مارلبورو که دفتر مرکزی آن در نیویورک و مقر عملیاتی آن در لوزان سوئیس است، یکی از شرکت‌های تولیدی مگاسایز با بیش از 25درصد سهم تولید سیگار جهان وابسته به رژیم صهیونیستی است، به نحوی که سیگارهای الکترونیکی آن فقط در سرزمین‌های اشغالی تولید می‌شود و این شرکت صهیونیستی جزو شرکت‌های ممنوع‌المعامله است که هر ساله میلیون‌ها دلار کمک نقدی به اتحادیه جذب یهود به اسرائیل (UJA)، جامعه متعهد یهود (UJC)، کنگره یهودیان آمریکا(AJC) و سازمان‌ جاسوسی اسرائیل (موساد)، سازمان‌های مسیحی کاتولیک و یهودیان کاتولیک می‌کند.

عماد عزتی - اقتصاد

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها