کشکان بزرگ‌ترین پل تاریخی ایران فرو ریخت + عکس

طاق «پل کشکان» مادر پل‌های تاریخی ایران براثر وزش باد و باران فروریخت.
کد خبر: ۸۹۸۴۸۹
کشکان بزرگ‌ترین پل تاریخی ایران فرو ریخت + عکس

به گزارش جام جم آنلاین، محمد رضا اسدی معاون میراث فرهنگی استان لرستان بابیان اینکه یکی از طاق‌های الحاقی پل کشکان که مربوط به دوره قاجار بوده دچار ریزش شده است اظهار داشت: این طاق الحاقی که در دوره قاجار با مصالح خیلی ضعیفی ایجادشده بود و نیم متر از عرض آن باقی‌مانده بود روز گذشته براثر باد و بارندگی فروریخت.

وی به قدمت پل تاریخی کشکان اشاره کرد و افزود: این پل در زمان قاجار نیز مورد مرمت و بازسازی قرارگرفته است.

معاون میراث فرهنگی استان لرستان عنوان کرد: این طاق الحاقی قابلیت مرمت نداشت و معمولاً این مدل طاق باید خط و شکل اصلی‌اش به لحاظ هندسی پابرجا باشد تا بتواند باری را که به آن وارد می‌شود نگه‌داری کند.

وی بیان کرد: این طاق شکسته بود و نمی‌توانست مرمت انجام شود چراکه باید بازسازی سبکی انجام می‌شد؛ با توجه به اینکه برای ثبت جهانی اثر تاریخی و فرهنگی اسکن لیزر شود.

این در حالی است که بهاروند کارشناس ناظر پل تاریخی کشکان خبر ریزش پل کشکان در فضای مجازی را تکذیب کرد و گفت: این پل اکنون سالم است و هیچ‌گونه ریزشی نداشته است.

وی افزود: با شنیدن این خبر، یکی از کارشناسان از پل بازدید کرد و عکس‌های ارسالی وی از وضعیت پل کشکان سالم بودن پل را نشان می‌داد.

پل کشکان با طول 320 متر، عرض هر یک از دو چشمه شرقی پل 23.20 متر، ارتفاع بالاترین نقطه 26 متر و کوتاه‌ترین قسمت آن 10 متر به عنوان طولانی‌ترین و عظیم‌ترین پل تاریخی ایران در 50 کیلومتری جنوب خرم‌آباد و بخش دوره چگنی بر روی رودخانه کشکان در مسیر باستانی شاپور خواست به طرهان قرارگرفته است.

پل کشکان بیش از هزار سال قدمت دارد و به شماره 355 در فهرست آثار ملی ایران ثبت‌ و در فهرست موقت ثبت آثار جهانی است.

قدمت مادر پل‌های تاریخی ایران به قرن چهارم هجری برمی‌گردد و جزو سه پل تاریخی کشور است که کتیبه دارد؛ کتیبه این پل به‌اندازه 106 در 92 و با خط کوفی برگ‌دار در هفت سطر و با «بسم‌الله الرحمن الرحیم» شروع‌شده است.

قدمت 1000 ساله پل تاریخی کشکان

برای ساخت این پل تاریخی از مصالحی مانند سنگ، گچ و آجر استفاده‌شده و پایه‌های این پل از سنگ‌های بزرگ و تراش‌خورده ساخته‌شده است؛ این پل با قدمتی بیش از هزار سال دارای 12 طاق پل بوده اما اکنون 4 دهنه از این طاق پل‌ها تخریب‌شده و مابقی طاق پل‌ها همچنان پابرجاست.

منبع: تسنیم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها