۳۸ درصد سبد هزینه خانوار در کل کشور مربوط به تامین مسکن است و افزایش ساخت‌وساز می‌تواند قدرت خرید خانوار‌ها را افزایش دهد

ساخت مسکن؛ اولویت اول بهبود معیشت

وزیر راه و شهرسازی:

درتهران 1.6 میلیون واحد خالی از سکنه داریم

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در تهران نزدیک به یک میلیون و ۶۰۰ واحد مسکونی خالی داریم گفت:قاعده فروش تراکم و وضعیت نابهنجاری که شهرهای حال حاضر به خود گرفته اند محصول فروش تراکم و سوداگری است که دولت با اعمال قانون مصمم به برطرف کردن آنهاست.
کد خبر: ۸۳۱۸۴۸
درتهران 1.6 میلیون واحد خالی از سکنه داریم

عباس آخوندی با حضور در برنامه «نگاه یک» با بیان این‌که 13 هزار مسکن مهر در هفته دولت واگذار شد گفت:تکمیل 13 هزار واحد مسکن مهر و واگذاری آنها در هفته دولت به متقاضیان از دیگر اقدامات وزارت راه و شهرسازی بود. همچنین ماموریت ساخت ساختمان‌های عمومی از جمله بیمارستان، مساجد و امثالهم نیز به وزارت راه و شهرسازی واگذار شده بود و وزارت راه و شهرسازی توانست در این هفته در نقاط مختلف کشور برخی از این ساختمان‌های عمومی را افتتاح کند.

تامین خانه از 6 سال به 11،8 سال افزایش یافته

به گزارش فارس ، وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وضعیت نامناسب اکثر مردم برای تملک مسکن، برنامه‌های این وزارتخانه را برای تامین مسکن و اجرای طرح‌هایی از این دست تشریح کرد و گفت: در حال حاضر شاخص تملک مسکن در کشور وضعیت مناسبی ندارد ، بطوریکه در گذشته یک خانوار ایرانی با درآمد متوسط به طور میانگین با پس انداز 6 ساله قادر به تامین خانه برای خود و خانواده بود در حالی‌که در حال حاضر این میزان به 11.8 سال رسیده است.

وی ادامه داد: این در حالی است که مدت زمان لازم برای خرید خانه توسط طبقات و دهک‌های پایین تا 25 سال نیز افزایش داشته است و به همین خاطر می‌توان گفت تامین مسکن برای اقشار کم درآمد و متوسط ایران در وضعیت بحرانی به سر می‌برد.

معکوس شدن تملک واحدها به اجاره

وی با اشاره به اینکه در گذشته چیزی حدود 60 درصد واحدها به بخش تملک مربوط بود و 40 درصد به اجاره تخصیص پیدا می کرد معکوس شدن این رقم را در طی سال‌های اخیر یادآور شد و افزود: بر اساس آماری که از سوی مرکز آمار ایران ارایه شده در تهران نزدیک به یک میلیون و 600 واحد مسکونی خالی داریم که این امر نشان دهنده سوداگری در امر ساخت و ساز است. همچنین این مساله موید این مطلب است که در ایران همواره ملک وسیله حفظ قدرت و پول بوده و کارکرد خود را برای رفع نیاز به کارکردهای دیگر برای قشری خاص تغییر داده است.

به گفته آخوندی، قاعده فروش تراکم و وضعیت نابهنجاری که شهرهای حال حاضر به خود گرفته اند محصول فروش تراکم و سوداگری است که دولت با اعمال قانون مصمم به برطرف کردن آنهاست و مساله اقتصاد ایران قرار گرفتن در وضعیت رکود تورمی است.

بودجه عمومی در بدترین شرایط پس از انقلاب

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر قرار گرفتن ایران در سخت‌ترین شرایط اقتصادی تجربه شده در طی سالیان گذشته گفت: بودجه عمومی در بدترین شرایط پس از انقلاب قرار دارد و اگر دولت همچنان مصمم باشد به منابع بانکی متوسل نشود این وضعیت ادامه می‌یابد ، به همین خاطر نیز راهکار دولت برای برون رفت از این مشکل تامین منابع پروژه‌های خود با مدیریت دارایی است که از اندیشه‌های دنبال شده وزارت راه و شهرسازی بوده و خواهد بود.

آخوندی با اشاره به اینکه برای تامین اعتبارات مالی و خدمات زیربنایی و روبنایی شهر جدید پردیس قرارداد مدیریت مالی با بانک مسکن منعقد شده است، افزود: در حال حاضر شهر جدید پردیس برای خدمات زیربنایی و روبنایی خود به یکهزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و تامین مالی آن با توجه به اینکه بودجه صفر است ممکن نیست. به همین‌خاطر نیز برای رفع این مشکل با انعقاد قرار داد مدیریت مالی با بانک مسکن در صدد رفع این مانع قدم برداشته‌ایم.

وی در تشریح راهکار مدیریت دارایی به دارایی‌های وزارت راه و شهرسازی در تملک ساختمان‌های اداری، راه‌ها و امثالهم اشاره کرد و گفت: زمین‌های فراوانی در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد که جزو دارایی‌های این وزارت خانه است و در عین حال به دلیل شرایط تورمی نمی‌تواند به معادل رقمی تبدیل شود تا بتوان ساخت پروژه‌های زیربنایی و روبنایی را ادامه داد. لذا این وزارتخانه زمین‌ها را به بانک مسکن داده تا آن دارایی را تبدیل به احسن کند و با فروش زمین‌ها بتوان نقدینگی را تامین کرد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه خدمات روبنایی شامل جدول‌کشی، خیابان‌کشی و احداث معابر از جمله وظیفه وزارت راه و شهرسازی است و خدمات زیربنایی از جمله آب، فاضلاب، برق وظیفه وزارت نیرو است از تخصیص 5 هزار و 300 میلیاردی دولت به وزارت نیرو در این‌باره خبر داد.

مسکن مهر تا پایان سال 95 به اتمام می‌رسد

آخوندی با اعلام تکمیل و واگذاری یک میلیون و 600 هزار واحد مسکن مهر رقم نهایی را دو میلیون و 300 هزار واحد مسکونی عنوان کرد و افزود: 15 هزار واحد مسکن مهر از مجموع دو میلیون و 300 هزار واحد، فاقد متقاضی است که این واحدها اغلب در حاشیه‌ شهرها واقع شده‌اند و متقاضی برای خرید ندارند.

وی افزود: با توجه به تکمیل و واگذاری یک میلیون و 600 واحد مسکن مهر، حدود 550 واحد مسکن مهر دیگر برای واگذاری و تکمیل باقی مانده است که سعی ما بر این است تا 300 هزار واحد را تا پایان سال 94 به اتمام رسانده و مابقی را نیز تا پایان سال 95 تحویل دهیم.

وزیر راه و شهرسازی بازگشت رونق به بازار مسکن را وابسته به شرایط اقتصاد کلان کشور و وام 80 میلیون تومانی را یکی از راه‌هایی دانست که در شهرهای میانی می‌تواند در خانه‌دار کردن مردم موثر واقع شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها