محمد رحیمی، عکاس آسمان شب و مدیر پایگاه اطلاعات نجومی پارساسکای در گفتوگو با جامجم گفت: بامداد جمعه در حالی که در حال عکاسی از آسمان شب در کویر بودم، از ساعت 2 و 4 دقیقه تا 2 و 20 دقیقه بامداد جمعه ابر مخروطیشکل محو و شیء نسبتا درخشانی در افق مشرق و در حال حرکت به شمال شرقی توجهم را به خود جلب کرد. با رویت این شیء دوربین را بسرعت نصب کردم و با انجام عکاسی به روش مرور زمان (تایم لپس) از این پدیده جابهجا شدنش را در آسمان شب به صورت فیلمی به مدت سه ثانیه ثبت کردم.
رحیمی افزود: درست در همان زمان گروهی از منجمان آماتور و عکاسان آسمان شب در استان یزد نیز این پدیده را دیده و از آن عکاسی کرده بودند که البته جهت آنها تا حدودی با من متفاوت بود.
در این رابطه گروه نجوم پرن یزد در وبگاه خود در شرح این واقعه مینویسد: «ساعت 2 بامداد جمعه 30 مرداد، در مسیر جاده روستای طامهر یزد، در حالیکه مشغول رصد ستارگان بودیم متوجه یک شیء نورانی در افق جنوب شرقی (در صورت فلکی نهر) شدیم که به صورت یک توده ابر نورانی ظاهر شد و سپس بتدریج در آسمان پخش و محو شد.»
با توجه به عکسهای دریافت شده و تجارب قبلی از مشاهده چنین مواردی در آسمان شب در خرداد 1386، خرداد و شهریور 1391 و همینطور اواخر اردیبهشت 1393به نظر میرسد شیء مزبور در اثر ایجاد اشکالی در مخزن سوخت مراحل پایانی یک پرتابگر فضایی یا موشک بالستیک دوربرد ایجاد شده باشد. در سالهای اخیر عمدتا این موارد درخصوص پرتابگرهای روسیه رخ داده است. در موارد مشابه دیده شده است که وقتی سوخت مخزن موشکی در فضا نشت میکند و وارد جو زمین میشود، بتدریج میسوزد و بقایان آن به شکل شیء نورانی مخروطیشکلی در آسمان دیده میشود. بررسیها در این زمینه برای اطلاع از جزئیات بیشتر ادامه دارد.
کاظم کوکرم - دانش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت