بیماری اسکیزوفرنی یک اختلال روانی است که مشخصه اصلی آن از کارافتادگی فرآیندهای فکری و پاسخگویی عاطفی ضعیف است. اسکیزوفرنی معمولا نسبت به دیگر بیماریهای عمده روانشناختی وخیمتر است و خود را به شکل توهم نشان میدهد و شروع علائم از دوره نوجوانی است.
محققان برنامه های کاربردی یادگیری مغزی را برای گوشیهای آیپد طراحی کردهاند که میتوانند در بهبود زندگی روزانه و حتی حافظه افرادی که از بیماری اسکیزوفرنی رنج میبرند، نقش موثری داشته باشند.
این برنامه کاربردی در حقیقت نوعی بازی است که روی آیپد نصب میشود و نام آن ویزارد (Wizard) است. هدف از ساخت این برنامه کاربردی، بهبود و بازیابی آن مقدار از حافظه است که برای به یاد آوردن اشیای گمشده یا خاطرات فراموش شده نیاز دارید. این حافظه تحریک شده بر بیماران اسکیزوفرنی تاثیر میگذارد. بازی ویزارد با وجود آنکه به آسانی قابل درک، مهیج و سرگرمکننده است، توجه بیمار را به خود متمرکز میکند و در نتیجه موجب بهبود و بازیابی حافظه بیمار نیز خواهد شد. برای به دست آوردن نتایج لازم، برخی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی انتخاب و سپس به دو گروه آزمایشی و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایشی مجبور بود به مدت چهار هفته و هر روز هشت ساعت بازی ویزارد انجام دهد. یافته های به دست آمده نشان داد گروه آزمایشی انجامدهنده بازی امتیازات بالایی در تست حافظه بهدست آوردند و جایی که دارو دیگر پاسخگو نیست، میتوان از بازیهای تلفن همراه فکری استفاده کرد.
محققان دقیقا توضیح ندادند چگونه این بازیهای تلفن همراه مربوط به ارتقای حافظه میتواند بر عملکرد روزانه افراد تاثیر بگذارد. ولی آنچه در اینجا اهمیت بالایی دارد، این است که بازیهای فکری باعث افزایش عزت نفس و انگیزه در بیماران اسکیزوفرنی میشود. اگر شما هم قصد دارید سطح یادگیری مغز و حافظه خود را بیازمایید میتوانید از بازیهای آیاواس (iOS) مبتنی بر بازی فکری ویزارد استفاده کنید.
منبع: Focus
مترجم: نرگس عبداللهی
جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت