ساخت پوست مصنوعی با استفاده از مارمولک استرالیایی

محققان دریافتند که پوست مارمولک «گِکو» با دفع آب قادر است خود را در برابر آلودگی ها و باکتری ها محافظت کند. سازگاری سلول های این پوست با سلول های انسان می تواند باعث کاربرد آن در عمل پیوند شود.
کد خبر: ۸۲۴۰۳۷
ساخت پوست مصنوعی با استفاده از مارمولک استرالیایی

پژوهشگران و زیست شناسان دانشگاه کوئینزلند استرالیا دریافتند که پوست گونه خاصی از مارمولک گکو قادر است تا آب را به شکلی طبیعی دفع کند.

به گزارش مهر، گکو (gecko) که خزنده ای از خانواده مارمولک هاست، در منطقه غرب ایالت کوئینزلند استرالیا زندگی می کند. روی پوست این جانور خزنده ساختارهای مربع شکلی وجود دارد که با دیگر مارمولک ها متفاوت است.

این ویژگی خاص برای این نوع مارمولک بسیار مفید است چرا که خود را در برابر گرد و خاک و آلودگی و باکتری ها محافظت می کند. پوست این مارمولک با دفع آب به تمیز کردن سطح خود می پردازد.

این پژوهشگران همچنین دریافته اند که پوست این مارمولک با سلول های انسان سازگار است. «جولانتا واتسون»، از دانشگاه سانشاین کاست، در این رابطه می گوید: «پوست این حیوان قادر است رشد کند در نتیجه می تواند سلول های پوست انسان یا هر سلول دیگری را بپذیرد. بنابراین می توان تصور کرد که سلول های این نوع پوست می تواند پوشش بسیار مناسبی برای بخش های پیوندی در عمل های جراحی باشد.»

{$convert_old_media}
newsQrCode
ارسال نظرات
پوشش آتش‌نشانی در مسیر رشد

معاون دبیر ستاد هماهنگی امور ایمنی و آتش‌نشانی کشور در گفت‌وگو با «جام‌جم» به تشریح آخرین وضعیت تجهیزات و ظرفیت عملیاتی آتش‌نشانی می‌پردازد

پوشش آتش‌نشانی در مسیر رشد

۲۰۰ بار اهدای زندگی

حسین زمانی، بازیگر تلویزیون در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» از ۲۰۰ بار اهدای خون و ترویج فرهنگ ایثار می‌گوید

۲۰۰ بار اهدای زندگی

نیازمندی ها