اگر به سالهای دهه ۸۰ میلادی بازگردیم، این واقعاً ایده احمقانهای به نظر خواهد آمد ولی با توجه به پیشرفتهای سریع دنیای امروز در زمینه آئرودینامیک و قابلیتهای پیشرانه موتورها، این نوع ایدهها آنقدرها هم رؤیاپردازی و دور از واقعیت نیستند. اینجاست که نامی همچون «ترافوجیا» مطرح میشود.
این کمپانی که در سال ۲۰۰۶ تأسیس شده است، این هدف را در سر دارد که پروازهای شخصی را به داخل تمام خانهها ببرد.
آخرین کانسپت ترافوجیا، TF-X نام دارد که یک اتومبیل پرنده مطابق با استانداردهای حضور در خیابانهای شهری است و برای حرکت بر روی سطح زمین از پیشرانه الکتریکی و برای بلند شدن و فرود آمدن به عنوان نیروی کمکی از پیشرانه الکتریکی استفاده میکند.
باتریهای این وسیله را میتوان هم از طریق موتور بنزینی و از هم طریق اتصال به ایستگاههای اتومبیل های الکتریکی شارژ کرد.
TF-X مجهز به نسخه پیشرفته GPS است و بر این اساس میتواند در محدوده شرایط آب و هوایی پیشنهادی، در مکان مشخص به صورت اتوماتیک فرود بیاید.
همچنین این اتومبیل پرنده میتواند در شرایط اضطراری مسیر حرکت خود را به شکل ایمن در آسمان پیدا کند.
با اینکه ترافوجیا میخواهد تا جای ممکن قیمت TF-X را پایین نگه دارد، ولی باید قیمت بیشتری نسبت به یک اتومبیل معمولی از آن انتظار داشت؛ چرا که مواد سبکوزن و مقیاس تولید، هزینه بالایی به همراه خواهند داشت.
کمپانی زمانی برابر ۸ سال برای توسعه کامل ترافوجیا TF-X متصور است بنابراین، در حال حاضر هنوز هم باید هنگام گیر کردن در ترافیک، در مورد اتومبیل های پرنده رویاپردازی کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت