پیامرسان تلگرام رفته رفته جای خود را در لغتنامه ارتباطی کاربران ایرانی پیدا کرده و اگر 160 سال پیش "تلگرافی کار کردن" امتیاز به حساب میآمد، امروز جای خود را به "تلگرامی کار کردن" داده است.
قابلیت استفاده از این پیامرسان موبایلی برای تمامی دارندگان گوشیهای هوشمند امکانپذیر است و میتوانند نسخه (پلتفرم خاص گوشی) مورد نظر خود را از سایت این برنامه یا اپ استورها دانلود و روی گوشی خود نصب کنند. این برنامه با دسترسی کامل به لیست مخاطبان، امکان برقراری ارتباطات مبتنی بر اینترنت (هزینه کم) را اعم از صوت، تصویر، ویدئو و فایل برای کاربران ممکن میسازد.
تفاوت تلگرام در برابر وایبر، واتسآپ و اپلیکیشنهای دیگر ارتباطی، سرعت و امنیت بالاست که توانست ظرف مدت زمان اندکی جای خود را در دل ایرانیها باز کند. علاوه بر این موارد مسئولان این شبکه موبایلی مزیتی را به برنامه خود اضافه کردند که محبوبیتش دو چندان شد.
ساخت استیکر توسط کاربران بنا به سلیقه خود، امکانی بود که به این برنامه رایگان، اضافه و در بازه زمانی کوتاهی عکسهای بسیاری اعم از مردم عادی و مسئولان کشوری، استیکر شد.
همین موضوع باعث شد تا عدهای در ایران نسبت به این قابلیت که گاهی موجب توهین و بیاحترامی بود، واکنش نشان دهند و از مسئولان خواستار برخورد با تلگرام شوند.
بعد از مطرح شدن چنین دیدگاههایی رفته رفته تلگرام کند شد و در کمتر از دو هفته اختلالی سرسامآور تمامی آن را فرا گرفت؛ با این حال مسئولان دولتی سریعا نسبت به شایعه فیلتر شدن این شبکه در ایران واکنش نشان دادند و وزیر ارتباطات صریحا اعلام کرد که تلگرام فیلتر نخواهد شد.
با این حال، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارتباط با سوء استفاده از استیکرهای تلگرامی گفته است که مسئولان این شبکه برای ادامه فعالیت خود در ایران اعلام کردهاند که امکان ساخت استیکر در ایران را محدود خواهند کرد.
وی عنوان کرد: مسئولان تلگرام عنوان کردهاند که سیستمی برای همه کاربران دنیا طراحی کردهاند تا کاربران بتواند استیکر بسازند اما نمیدانستند برخی کاربران در ایران از این موضوع سوءاستفاده میکنند.
او افزود: بنابراین مسئولان تلگرام عنوان کردهاند این امکان را در ایران مسدود میکنند تا بتوانند در ایران حضور داشته باشند.
بنابراین واعظی بار دیگر با تأکید بر اینکه نرمافزار تلگرام فیلتر نمیشود، گفت: امکان ارسال استیکر در این برنامه برای ایرانیها غیر فعال میشود. در صورت عدم تکرار این موضوع، ممانعتی برای فعالیت تلگرام در ایران نیست.
حال با گذشت یک روز از این اظهار نظر، بار دیگر اختلال به تلگرام باز گشته و شب گذشته بسیاری از مناطق تهران که از سرویسهای مختلف اینترنتی استفاده میکردند قادر به کار با این پیامرسان نبودند.
احتمال داده میشود که مسئولان تلگرام به دنبال اجرایی کردن راهکار فنی مسدودسازی استیکرها طی این روزها هستند. (تسنیم)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد