آنجلینا جولی بازیگر سرشناس سینمای هالیوود و سفیر حسن نیت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد فیلم مستند «زندگی در مرز» را در جشنوارههای بینالمللی فیلم و محافل هنری و دیپلماتیک جهان معرفی و مورد حمایت خود قرار میدهد که به کارگردانی هشت کودک از شهرهای کوبانی و شنگال (سنجار) در کمپها و همچنین در کوبانی پس از آزادسازی این شهر از دست گروه تروریستی داعش توسط این کودکان ساخته شده است.
جولی که به مناسبت ۲۰ ژوئن، روز جهانی پناهندگان و به منظور دیدار با پناهندگان عراقی و سوریهای به ترکیه سفر کرده بود؛ در مرز سوریه و ترکیه با چند تن از کارگردانان کودک فیلم مستند «زندگی در مرز» دیدار کرد و این فیلم را در جشنوارههای بینالمللی فیلم و محافل هنری و دیپلماتیک معرفی و مورد حمایت قرار میدهد.
در این پروژه، شش فیلمساز با سفر به اقلیم کردستان عراق و ترکیه در کنار بچههای جنگزدهای قرار گرفتند که ساکن اردوگاههای آوارههای جنگ داعش هستند و به مدت دو ماه، اصول و قواعد ساده سینمایی و فیلمبرداری را به کودکان جنگزده آموزش دادند که در تیمهای شش تا هشت نفره سازماندهی شدند؛ تا بتوانند خاطرات، رنجها و امیدهایشان را در قالب فیلمهای کوتاهی به تصویر بکشند. این کودکان در هر تیم، یک یا دو فیلم با کارگردانی و تصویربرداری خودشان و همچنین با همکاری بقیه اعضای تیم به عنوان عوامل دیگر، چندین فیلم ساختند.
هدف اولیه و اصلی راهاندازی پروژه فیلم مستند «زندگی در مرز»، آموزش به کودکان و نوجوانانی است که در این مناطق زیر فشار مستقیم جنگ با داعش بودند و آنچه برسرشان آمده را دوربین رسانههای مختلف جهان به تصویر کشیدهاند؛ اما هیچوقت از نگاه خودشان به این اتفاقات نگاه نشده است و بسیاری از لایههای پنهان این فاجعه در هالهای از ابهام فرو رفته است و هدف این فیلم، نشاندادن این نادیدهها از زاویه دید این کودکان جنگزده است.
این آموزشها گرچه ساده و در سطح درک این کودکان بود؛ اما هدف آن، بیشتر از این جهت بود تا این کودکان بتوانند روایتگر این فاجعه از منظر خود باشند و در صورت تکرار، این بار خود بتوانند روایتگر مستقیم آن باشند و به این منظور، به هر تیم از این کودکان دو دوربین و تجهیزات ساده سینمایی داده شد تا جرقهای برای کارهای بعدیشان باشد تا بتوانند از دریچه دوربینهایشان دنیا را به دیدن تجربیات و رویدادهای پیرامونشان دعوت کنند.
این مستند بلند 73 دقیقهای که شامل هشت مستند کوتاه است و اوایل امسال در شهر کوبانی و همچنین در کمپهای آوارگان شنگال (سنجار) در اقلیم کردستان توسط این کودکان فیلمبرداری شده است؛ در نخستین نمایش بینالمللی خود در برنامهای ویژه، توسط تلویزیون جهانی «ان.اچ.کی» NHK ژاپن معرفی و برای بینندگان این کانال در سراسر جهان پخش شد.(خبرآنلاین)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد