به گزارش ساینس، بر خلاف بسیاری از پرتوهای لیزر موجود، این نوع لیزر زمانی که با پوست برخورد می کند، موجب سوزش نمی شود. محققان از طریق افزایش سرعت پرتوهای لیزر از نانو ثانیه به فمتو ثانیه (معادل یک میلیونیم از یک میلیاردم ثانیه) موجب افزایش میزان امنیت لیزر شدند و امکان لمس تصاویر سه بعدی را به گونه ای ایمن فراهم کردند.
این نوع لیزر در زمان برخورد با پوست، نوعی احساس شوک را ایجاد می کند و ماهیت فیزیکی اشیای سه بعدی را شبیه سازی می کند.
این محققان معتقدند لیزر موردبحث، قادر است تصاویر پلاسمایی ایجاد کند و به همین علت در مقایسه با نمایشگرهای سه بعدی فعلی، تصاویری بسیار واقعی تر و البته قابل لمس ارایه می کند.
برای شروع، این فناوری نیازی به مواد فیزیکی ندارد و صرفا با تابش نور در فضا، تصاویر سه بعدی را ایجاد می کند؛ همچنین استفاده از آن مستلزم سیم کشی و تجهیزات فیزیکی نیست که موجب محدودیت بازه دید می شوند. علاوه بر این پلاسمای حاصل از لیزر را می توان به دقت کنترل کرد.
به اعتقاد محققان این فناوری دارای کاربردهای متعددی از جمله واقعیت افزوده مقیاس پذیر، رابط های کاربر محیطی و تصاویر حجیم است. منظور از واقعیت افزوده مقیاس پذیر، یک نمای فیزیکی زنده، مستقیم یا غیرمستقیم ( و معمولا در تعامل با کاربر) است، که عناصری را پیرامون دنیای واقعی افراد اضافه می کند.
با وجود این که تصاویر سه بعدی فعلی بسیار کوچک هستند و اندازه آن ها تنها حدود 8 میلیمتر مکعب است، محققان امیدوارند با بهبود این فناوری بتوانند تصاویر بزرگتری را خلق کنند.
همچنین محققان امیدوارند بتوانند تجربیات حاصل از تولید این فناوری را در حوزه های دیگر پردازش تصویر، از جمله فناوری های فلورسنت و میکروحباب ها در مواد جامد و مایع به کار گیرند. (ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد