این نشریه بتازگی فهرست 15 شرکت از پردرآمدترین ها در حوزه آی تی را معرفی کرد که شرکت اپل در صدر آن قرار دارد.
رتبه بندی «فورچون 500» سالانه ۵۰۰ ابرشرکت را در سراسر جهان شامل می شود که از طریق محاسبه درآمد سالیانه آن ها، انجام می گیرد. این فهرست، سالانه توسط مجله فورچون منتشر می شود.
فورچون یک مجلهٔ معتبر اقتصادی- تجاری آمریکایی است که در سال ۱۹۳۰ توسط هنری لوس، بنا نهاده شد. این مجله به دلیل انتشار رتبه بندی سالانهٔ ثروتمندان جهان و پردرآمدترین شرکت ها و بنگاههای اقتصادی معروف است.
تا سال ۱۹۸۹ این فهرست فقط شرکت های صنعتی خارج از ایالات متحده را شامل می شد و تحت عنوان «گلوبال ۵۰۰» نامیده می شد. در حالی که فهرست دیگری به نام فورچون ۵۰۰ موجود بود (که هنوز هم توسط این مجله منتشر می شود) و به طور انحصاری تنها شرکت های آمریکایی را در بر می گیرد.
در سال ۱۹۹۰، شرکت های آمریکایی نیز به این لیست اضافه شدند، که از آن پس، فهرست گلوبال ۵۰۰ لیستی جهانی از شرکت های صنعتی را شامل می شود که بر پایه میزان درآمد سالیانه، رتبه بندی می شوند.
این فهرست یکی از معتبرترین و مرجع ترین فهرست هایی است که هر سال درباره وضعیت مالی شرکت های جهانی منتشر می شود و مورد وثوق منابع مختلف است.
اسامی 15 شرکت برتر آی تی جهان در جدیدترین فهرست ارائه شده از این قرار است.
1-اپل
از سال 2012 اپل با سبقت گرفتن از HP همواره بالاتر از بقیه شرکت های فناورانه بر صدر جدول تکیه زده است. این کمپانی هم اکنون علاوه بر بالاتر از بودن از سایر شرکت های آی تی و قرار گرفتن در بالای فهرست F500 در دو حوزه نیز پیشتاز است: اپل سودآورترین شرکت F500 است و به علاوه بالاترین ارزش بازار را دارد. اینها همه درحالی است که 13 پیش سود اپل 5.3 میلیارد دلار در برابر سود 85.8 میلیارد دلاری IBM بوده است.
2-AT&T
این برند یکی از 4 سرویس دهنده موجود در فهرست 15 شرکت برتر است. اگرچه این شرکت از لحاظ درآمد سرآمد گروه خود است، رقیب معروفش ورایزون از لحاظ سود بالاتر از آن قرار دارد.
3-Verizon
شرکت ورایزون نسبت به سال پیش پیشرفت محسوسی داشته و از پله شانزدهم به رده سوم رسیده است. ضمن اینکه همچنان که گفته شد، در بین سرویس دهندگان بالاترین سودآوری را داشته. شاید به همین علت بالاترین ارزش بازار را نیز در بین خدمات دهندگان به خود اختصاص دادهاست.
4-HP
این شرکت پیش تر در مکان هفدهم 500 شرکت برتر فورچون بود. لیکن با یک درصد کاهش درآمد و 2 درصد کاهش سود در سال گذشته نهایتا ناچار شد به دو شرکت مستقل (اچ پی و پاکارد) تقسیم بندی شود.
5-IBM
امسال درآمد IBM معادل 5.6درصد افت داشت که باعث شد مکان بیست و سوم خود را در فهرست 500 شرکت برتر از دست بدهد.
6-مایکروسافت
در 12 ماه اخیر عملکرد مایکروسافت در واقع بهتر از IBM بوده ولیکن با توجه به بنای فهرست F500 بر مبنای سال مالی 2014 همچنان 7 پله پایین تر از IBM (موسوم به آبی بزرگ) است. اما از لحاظ سودآوری با کسب 6.7 میلیارد دلار سود بیشتر از گوگل، مایکروسافت سوم است.
7-گوگل
گوگل با 17 درصد فروش بیشتر نسبت به پارسال در فهرست جهشی 6 پله ای داشته است. به علاوه این برند امریکایی با 377 میلیون دلار صاحب عنوان دومین شرکت برتر از نظر ارزش بازار در حوزه خود می باشد.
8-Comcast
درآمد کام کست نسبت به پارسال 6.4درصد رشد داشته که منجر به ارتقای رتبه این شرکت از رتبه 44 در سال پیش شده. همچنین در میان سرویس دهنده ها بیشترین حاشیه سود (12درصد) را داشته است.
9-اینتل
این شرکت از لحاظ فروش در رده 52 فهرست فورچون 500 قرار دارد و به واسطه سود 11 میلیارد دلاری اش در حوزه خود رتبه شانزدهم را تصاحب کرده است.
10-سیسکو
درآمد سیسکو سال گذشته 3 درصد افت داشت. از همین رو در فهرست فورچون 500 با 5 پله سقوط در رده شصتم قرار گرفته است.
11-اوراکل
مدت هاست که اوراکل میدان رقابت را در اکثرحوزه ها به مایکروسافت واگذار کرده ولی از لحاظ حاشیه سود با 28درصد در برابر 25 درصد مقابل Microsoft برتری نشان می دهد. گرچه از لحاظ درآمد به گرد پایش هم نمی رسد.
12-کوالکام
کوالکام با حاشیه سود 30 درصد نشان داده که بیش از تمام شرکت های این فهرست 15تایی تلاش داشته از هر دلار دارایی اش حداکثر سود را حاصل کند.
13-EMC
فروش این کمپانی سال پیش 5 درصد رشد داشته اما از لحاظ سودآوری 6 درصد کاهش نشان می دهد.
14- زیراکس
فروش Xerox معادل 4 درصد و سود آن 16 درصد کاهش نشان می دهد. در نتیجه این کمپانی از پله 137 به رده 143 فهرست 500 شرکت برتر فورچون سقوط کرده است.
15- Century Link
Century Link چهارمین شرکت سرویس دهنده 15 شرکت برتر آی تی جهان از دیدگاه مجله فورچون است. فروش این شرکت نسبتا گمنام طی یک سال تغییری نکرده و البته توانسته 272 میلیون دلار سود خود را نیز در سال اخیر همچنان حفظ کند.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت