جام جم سرا- یکی از بیماری‌های یا به بیان بهتر اختلالات ذهنی، حمله وحشت یا احساس ترس ناگهانی است که بدون هشدار قبلی رخ می‌دهد. دوره‌های وحشت ممکن است در هر زمانی حتی در حین خواب اتفاق بیفتد. در ادامه مطلب، اطلاعات و آگاهی‌های بیشتری در این باره آمده است.
کد خبر: ۸۰۴۶۰۱
حمله وحشت یا ترس ناگهانی؛ علائم و نشانه‌ها

افرادی که حمله وحشت را تجربه می‌کنند، تصور می‌کنند دچار حمله قلبی شده‌اند و در حال مرگ یا دیوانه شدن هستند.


نشانه های حمله وحشت

ترس و وحشتی که فرد در حمله وحشت تجربه می‌کند، متناسب با شرایطی که در آن قرار دارد نیست و ممکن است ارتباطی با چیزی که روی داده است نداشته باشد. بیشتر افرادی که حمله وحشت را تجربه می‌کنند، چند مورد از موارد زیر را دارند:


- تند شدن ضربان قلب
- احساس ضعف، غش یا سرگیجه
- مور مور یا بی‌حسی دست و انگشت‌ها
- حس وحشت یا پیش رو بودن واقعه‌ای ناخوشایند یا مرگ
- احساس عرق یا لرزش بدن
- درد سینه
- دشواری تنفس
- احساس از دست دادن کنترل


حمله وحشت معمولا کوتاه است و کمتر از ده دقیقه طول می‌کشد اما برخی از علائم آن ممکن است مدت بیشتری باقی بماند. افرادی که یک حمله وحشت داشته‌اند، احتمال بیشتری دارد که حمله‌های بعدی را نیز تجربه کنند. وقتی حمله به طور مکرر اتفاق می‌افتد و نگرانی راجع به دوره‌های بعدی آن وجود داشته باشد، فرد دچار وضعیت «اختلال وحشت» شده است.
افرادی که اختلال وحشت دارند ممکن است اضطراب و ترس شدیدی داشته باشند چون نمی‌توانند پیش بینی کنند حمله بعدی کی خواهد بود. اختلال وحشت نسبتا شایع است و در امریکا حدود ۶ میلیون نفر گرفتار آن هستند. زنان دو برابر مردان به این اختلال دچار می‌شوند و علائم آن معمولا اوایل بزرگسالی پدیدار می‌شود.
هنوز مشخص نیست علت اختلال وحشت چیست. در برخی افرادی که زمینه بیولوژیکی حمله وحشت دارند ممکن است در تغییرات بزرگ زندگی مانند ازدواج، فرزند دار شدن، اولین شغل و غیره و رویدادهای مهم استرس زای زندگی، حمله وحشت شروع شود. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد احتمال اختلال وحشت در افرادی که از افسردگی، تلاش برای خودکشی یا سوء استعمال مواد یا الکل رنج می‌برند، بیشتر از دیگران است.
خوشبختانه اختلال وحشت قابل درمان است. روان درمانی و دارو‌ها به صورت تنها یا در ترکیب برای درمان موفقیت اختلال وحشت به کار گرفته می‌شوند. اگر دارو لازم باشد، پزشک ممکن است داروهای ضد اضطراب، برخی داروهای ضد افسردگی یا گاهی اوقات برخی داروهای ضد تشنج که خاصیت ضد اضطرابی نیز دارند، و یا دسته‌ای از داروهای قلبی که به مهار کننده بتا شهرت دارند، برای پیشگیری یا کنترل دوره‌های حمله وحشت، تجویز کند. (عصر ایران)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۲ انتشار یافته: ۵
saeed
United States
۰۱:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
۰
۰
یك بار تجربه panic attack رو داشتم خیلی وحشتناكه
مازیار*
Germany
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۶
۰
۳
من بااعلام هرگرانی دچارچنین حمله ای میشوم.شماچطور؟
علی
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۲
۱
۱
هر وقت اخبار مربوط به داعش و تروریستی رو میشنوم دچار حملات ترس میشم
قاسم
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
۲
۳
سلام من در زلزله ای كه به البرز اومد خوابیده بودم و از خواب وحشتناك پریدم خیلی سخت بود حالا شبها میترسم . ایا میشه این ترس رو از خودم دور كنم یا نه ؟
رضا
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
۰
۱
من امروز به هر آدمی نگاه میکنم وحشت زده میشم و عصبی نمیدونم دلیلش چیه:؛
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها