به گفته دکتر «هیرونوری ناکاگامی»، عضو گروه تحقیق و استاد دانشگاه اوساکا، واکسن آزمایشی DNA باعث تولید آنتیبادیهایی میشود که «آنژیوتنسین II» را مورد هدف قرار میدهند. آنژیوتنسین هورمونی است از طریق انقباض در رگهای خونی موجب افزایش فشار خون میشود.
نمونه آزمایشی این واکسن روی موشهای آزمایشگاهی توانست فشار خون را به مدت ۶ ماه کنترل کند.
ناکاگامی در این باره میگوید: «واکسن فشار خون، درمانی مبتکرانه است. این واکسن میتواند برای افرادی بسیار موثر باشد که بخوبی داروی تجویزی برای فشار خونشان را مصرف نمی کنند.»
در این مطالعه جدید، محققان در فواصل زمانی دو هفته به موشهای مبتلا به فشار خون، سه مرتبه واکسن تزریق کردند. این واکسن نه تنها تا ۶ ماه باعث کاهش فشار خون شد، بلکه موجب کاهش آسیب به بافت قلب و رگهای خونی مرتبط با فشار خون بالا نیز شد.
به طور متوسط از بین هر سه فرد میانسال، یک نفر به این عارضه مبتلا است؛ فشار خون بالا عامل اصلی بیماریهای قلبی و عروقی، کلیوی، سکته مغزی و اختلالات چشمی محسوب میشود. واکسن فشار خون بویژه برای افرادی توسعه داده شده که در کشورهای فقیر زندگی می کنند و دسترسی به درمان و دارویهای روزمره کاهش فشار خون برایشان دشوار است.
بر اساس آمار، حدود ۱/۸ میلیارد نفر در سراسر جهان از فشار خون بالا رنج میبرند و نکته حائز اهمیت این است که حدود ۵۰ درصد این افراد، از شرایط خود بیاطلاعند و به هیچ اقدامی برای کاهش فشار خون دست نمیزنند. (مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد