نوشین محمد حسینی افزود: کورتنها گروهی از داروهای بسیار قوی به شمار میآیند که در بازار دارویی به اشکال قرص، آمپول، اسپری و پمادهای موضعی عرضه میشوند. کورتیکواستروئیدها (کورتن) در واقع همان موادی هستند که به صورت طبیعی در بدن و توسط غدد فوق کلیوی تولید میشوند که بجز در موارد خاص نیازی به تامین آنها از خارج از بدن نیست.
وی گفت: این موارد خاص میتواند شامل مواردی همچون فشار خونهای ریوی، زمانی که سیستم ایمنی بدن در اثر بیماری علیه خودش فعالیت کند و یا تصادف شدید باشد.
محمد حسینی تاکید کرد که نحوه استفاده ومقدار کورتون باید با توصیه و نظارت پزشک صورت گیرد زیرا کورتنها در صورت استفاده نابجا و غیرمنطقی میتوانند عوارض جدی ایجاد کنند که پوکی استخوان، بروز آب مروارید چشم، التهاب، حساسیت و نازک شدن پوست از جمله این عوارض است.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو اظهار داشت: جابجایی چربیهای بدن و تجمع آنها در مناطق نابجا از دیگر مشکلات و عوارض غیرمنطقی کورتنها است ضمن اینکه عدم استفاده صحیح این دارو میتواند کاهش حجم عضلات را نیز در بر داشته باشد.
مسئول آموزش کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو افزود: در برخی موارد سردردهای مصرف کنندگان کورتن میتواند به دلیل بالارفتن فشار مغزی ناشی از این داروها باشد و منجر به کاهش مقاومت بدن در مقابل عفونتها بشود. (ایرنا)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد