پاسخ مشاور: آغاز دوره جوانی مرحلهای از شناخت و بررسی شخصیت خود و دیگران را دربردارد. در واقع میل به شناخت بهتر خود و یا دیگران باعث میشود رفتارهای خود را مدیریت و در سازگاری با محیط و اطرافیان موفقتر عمل کنیم.
اعتماد، آرامش، امنیت
سه موضوعی که ما در ارتباط با دیگران نیاز داریم شامل: اعتماد، آرامش و امنیت است. زمانی که این سه ویژگی را در ارتباطمان با آنها نیابیم، دیگر جوانب زندگی ما نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. بنابراین از شما میخواهم نکاتی را که در ادامه میآید با دقت مطالعه کنید.
۱ - احتمالا نوع نگاهتان را از خانواده آموختهاید. در خانوادههایی که به طور مکرر مسائل و مشکلات را در بدترین حالت ارزیابی میکنند و قضاوت منفی درباره اتفاقات و یا دیدگاه دیگران دارند این نگرش ممکن است در فرد به وجود آید.
۲ - ترس از مواجه شدن با مسائل غیرقابل پیش بینی در رفتار با اطرافیان و نداشتن توانایی کنترل شرایط بحرانی (هرچند کم اهمیت) ریشه در تجربیات کودکی فرد و همچنین بزرگسالی دارد.
۳ - تحریف واقعیت و در اصطلاح از کاه کوه ساختن، به باورهای نادرست و تحریفهایشناختی فرد بستگی دارد. برای شناخت این بخش از باورها از درمانگر کمک بگیرید.
۴ - ترس از آسیب دیدن و تحقیر شدن توسط دیگران و در نتیجه پرخاشگری با آنها از دیگر دلایل احتمالی برای دوری از افراد و ارتباط برقرار نکردن با آنهاست.
۵ -گاهی تشخیص رفتارهای محافظهکارانه و محافظت از خود با بدبینی نسبت به دیگران بسیار مشکل است.
در صورتی که این احساسِ نداشتنِ امنیت در دیگر زمینههای زندگیتان وجود دارد و موجب شده است دیگر ابعاد عملکرد اجتماعی شما با اختلال مواجه شود باید با کمک درمانگر به ریشههای احتمالی آن پی ببرید. (سیمین قربانی. کارشناس ارشد مشاوره خانواده/ خراسان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت