به گزارش جام جم کلیک: چند روز پیش مطلبی با عنوان "معضلی به نام پیامک های تبلیغاتی"، در رابطه با پیامک های تبلیغاتی و نحوهی غیرفعالسازی آنها در سیمکارتهای همراه اول و ایرانسل منتشر شد که به کمک آن و شمارهگیری کد مربوطه، درخواستی مبنی بر ارسال نشدن پیامکهای تبلیغاتی به اپراتورها ارسال میشد. اما با گسترش بسترهای آنلاین برای ارسال پیامکهای انبوه و نبود نظارت مناسب یا تعیین محدودیت برای آنها، هر فرد یا سازمانی میتواند با صرف هزینهای اندک، روزانه هزاران پیامک تبلیغاتی ارسال کند و با فرض وجود هزاران شرکت این چنینی در کشور، تعداد پیامکهای تبلیغاتی و آزاردهنده به قدری زیاد شده است که پیامکهای ارسال شده از سوی اپراتورها در مقابل آن کمتر به چشم میآید و متاسفانه کد مخصوص غیرفعالسازی تبلیغات در اپراتورها، برای این گونه پیامکهای آزاد تاثیری ندارد.
با این حال به لطف اپلیکیشنهای مسدودسازی پیام تبلیغاتی، میتوانید به راحتی و بیش از 90 درصد پیامکهای تبلیغاتی را ریشهکن کنید و در رابطه با 10درصد باقیمانده نیز، با صرف کمی زمان و اضافه کردن دستی آنها به لیست سیاه، برای همیشه از دست این پیامکها راحت شوید. اپلیکیشنهای زیادی برای این کار ساخته و منتشر شده است اما بر اساس تجربهی نگارنده، اپلیکیشن ایرانی BLOCK بهترین انتخاب ممکن برای این موضوع است که با دارا بودن مجموعهی کاملی از شمارههای تبلیغاتی، به طور هوشمند تعداد بسیاری از این شمارهها را به صورت خودکار شناسایی و مسدود میکند.
نحوهی کارکرد این اپلیکیشن به این شکل است که با نصب و اولین ورود به آن، همه چیز به طور خودکار فعال خواهد شد و از این پس پیامکهای تبلیغاتی، بدون هیچگونه اطلاعی از قبیل زنگ یا ویبره، به صندوق دریافت موجود در این اپلیکیشن منتقل خواهند شد و این اپلیکیشن تنها به صورت یک آیکون بیصدا در استاتوسبار، پیامک مسدود شده را به شما اطلاع خواهد داد. البته میتوانید این امکان را نیز غیر فعال کنید تا به کل هیچگونه اثری از پیامکهای مسدود شده را مشاهده نکنید اما پیشنهاد میکنیم که برای اطمینان بیشتر و حداقل تا مدتی که مطمئن شوید شمارههای مهم همچون بانک، ایرانسل (E-Charge) و ... توسط این اپلیکیشن مسدود نشدهاند، این امکان را فعال نگه دارید تا در صورت مسدودسازی اشتباه پیامکهای بانک، بتوانید آن را از لیست سیاه، به لیست سفید منتقل کنید.
محیط برنامه شامل سه تب جداگانه بوده که تب مرکزی، مربوط به پیامکهای بلاک شده، تب چپ مربوط به لیست سیاه، و تب راست نیز به لیست سفید اختصاص دارد که امکان اضافه کردن شمارههای تبلیغاتی (حتی شمارههای عادی مانند افراد مزاحم) به صورت دستی به این لیستها نیز وجود دارد. علاوه بر پیامکها، این اپلیکیشن توانایی مسدود کردن تماسها را نیز دارد که در هنگام ثبت یک شماره، به صورت یک گزینهی انتخابی برای شما به نمایش در خواهد آمد.
اضافه کردن شماره به لیست سفید یا لیست سیاه:
اگر قبل از نصب این اپلیکیشن، پیامکهای تبلیغاتی را در گوشی خود موجود دارید، کافی است تا بعد از اجرا، به تب لیست سیاه رفته و با کلیک روی "فیلتر جدید" ، "انتخاب از" و سپس "انتخاب از پیامکهای گوشی"، روی پیامک مورد نظر کلیک کنید تا شمارهی ارسال کنندهی آن به لیست سیاه منتقل شود. همچنین برای جلوگیری از خطای اپلیکیشن در مسدود کردن پیامکهای بانکی و ...، میتوانید همین مراحل را در تب لیست سفید انجام داده و با انتخاب پیامکهای بانک که از قبل در گوشی موجود است، شمارهی آنها را به لیست سفید اضافه کنید.
ویرایش لیست سیاه و سفید:
بعد از مسدود شدن هر پیامک، متن پیام مسدود شده به تب مرکزی با عنوان "پیامکها" منتقل میشود و علاوه بر آن، شمارهی فرستنده نیز به تب سمت چپ یعنی لیست سیاه اضافه خواهد شد. در صورتی که پیامک دریافت شده از بانک (برای مثال اعلام خرید و باقیمانده حساب) توسط این نرمافزار مسدود شد، کافی است تا بعد از مراجعه به تب پیامکها و مشاهدهی شمارهی ارسالکننده، به تب لیست سیاه رفته و با نگه داشتن روی شمارهی مورد نظر، آن را حذف و به لیست سفید انتقال دهید تا از این پس این پیامکها، به عنوان پیام تبلیغاتی شناسایی نشوند.
توجه: نکتهای که در پایان باید به آن اشاره کنیم ناسازگاری اینگونه نرمافزارها (نه فقط این برنامه) با اندروید کیتکت و بالاتر است که با وجود نصب شدن روی گوشی، به دلیل تفاوت ساختار درونی نسخههای جدید اندروید، در اکثر مواقع موفق به مسدودسازی پیامکها نخواهند شد. ضمن اینکه به دلیل permission زیادی که در اپلیکیشن GoSMS وجود دارد، نصب بودن آن نیز در کارکرد اپلیکیشن Block اختلال ایجاد خواهد کرد.
منبع: زومیت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت