به گزارش جام جم کلیک: بدون شک ویندوز ۱۰، نسبت به سایر نسخههای پیشین این سیستم عامل دارای تغییرات بنیادین بوده به گونهای که شرکت سازنده آن را آخرین نسخه از سیستم عامل ویندوز نامگذاری کرده است. به زبان سادهتر ویندوز ۱۰ پایه، زیربنا و هسته نهایی سیستم عامل ویندوز بوده و مایکروسافت در سالهای آینده با ارائه بهروزرسانیهای جدید تنها به قابلیتهای آن خواهد افزود. همین اخبار ضد و نقیض بسیاری از کاربران، سرمایهگذاران و تحلیلگران را مشتاق به دانستن اطلاعاتی در رابطه با آینده این سیستم عامل کرده است.
نظریه غالب برای آینده ویندوز را شاید بتوان از روی تاریخچه ردموندی ها جستجو کرد. تا چند سال گذشته کاربران مایکروسافت را صرفاً یک شرکت تولید کننده نرمافزار میپنداشتند، این در حالیست که این شرکت طی این مدت تلاشهای خوبی به منظور ارتقا سطح عرضه خدمات با تولید سختافزارهای متنوع و از طرفی گسترش خدمات کسب کار مبتنی بر فضای ابری خود انجام داده است.
آغازگر این شایعات را میتوان در بین مقالات یکی از نویسندگان وبسایت ZDNet که رابطه نزدیکی با این غول نرمافزاری دارد جستجو کرد. به عقیده وی، مایکروسافت با نزدیک شدن به زمان عرضه نسخه نهایی ویندوز ۱۰، در حال تغییر و ارائه سرویسهایی برای استفاده در آخرین نسخه از سیستم عامل ویندوز است. این تحلیلگر همچنین معتقد است که مایکروسافت قدمهای محکمی را در جهت عرضه نسخهای از ویندوز تحت فضای ابری یا همان SaaS برداشته است. نرمافزارهای SaaS نرمافزارهایی هستند که کاربران میتوانند بدون خرید مستقل، از طریق فناوریهای پردازش ابری از آنها به صورت اشتراکی استفاده کنند و فقط آبونمان اشتراک خود را بپردازند.
افشا کننده روسی WZor، در چند وقت اخیر توییت هایی منتشر کرده که نظریه Mary Jo Foley’s را تائید میکند. این لو دهنده معروف معتقد است که ویندوز در حال گذر از یک دورهی انتقالی است و مایکروسافت سیستمعامل خود را تا سال ۲۰۲۰ تبدیل به یک پلتفرم مبتنی بر فضای پردازش ابری خواهد کرد. به گفته وی، ساکنین ردموند همین حالا نیز در حال کار بر روی این نسخه از سیستم عامل خود هستند و هنگامی که این امر مسجل شود، این قابلیت تحت عنوان یک بهروز رسانی به ویندوز ۱۰ افزوده خواهد شد.
هنگامی که یک شرکت در جهت ارائه خدمات رایگان گام بردارد، راه بازگشتی به منظور پولی کردن آنها نخواهد داشت. تا به امروز توسعهدهندگان و تولیدکنندگان محتوا در پی یافتن راههای پایداری هستند که بتوانند خدماتی را با تنوع بالا و به صورت رایگان و یا با هزینه کم به کاربران خود ارائه دهند. همین افزایش خدمات مبتنی بر فضای ابری با هزینه بسیار کم و گاها رایگان، مایکروسافت را بر آن داشته تا برای حفظ جایگاه فعلی خود دست به انتشار رایگان نسخه بعدی سیستم عامل خود بزند.
شایعه تولید نسخه تحت فضای ابری سیستم عامل ویندوز اولین بار در ماه آوریل سال ۲۰۱۴ توسط WZor مطرح گردید. وی در آن زمان اعلام کرد که نسخه تحت کلاد ویندوز، سیستمعاملی خواهد بود که برای بهرهمندی از آن نیاز به یک ارتباط پرسرعت اینترنت است و هنگامی که در حالت آفلاین قرار گیرد، امکانات محدودی را در اختیار کاربر قرار خواهد داد. شاید تئوری مطرح شده توسط WZor را امروزه بتوانیم در سیستم عامل تحت کلاد کروم یافت، این در حالیست که Chrome OS تنها بر روی کروم بوک ها و صرفاً در جهت رفع نیازهای ابتدایی قابل استفاده است، اما سیستم عامل ویندوز پایه راهاندازی بسیاری از برنامههای پیچیده است.
منبع: فارنت
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد