دکتر ناصر کلانتری مهمترین برنامه حوزه بهداشت در سال ۹۴ را گسترش شبکه بهداشتی – درمانی شهری دانست و گفت: این موضوع به معنی گسترش مراقبتهای اولیه بهداشتی در نقاط شهری، استمرار برنامه مراقبتهای بهداشتی از حاشیهنشینها و شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر و پوشش فعال مراقبتهای اولیه بهداشتی است. همچنین مابقی جمعیت نیز تا پایان سال خدمات بهداشتی را دریافت خواهند کرد.
ارائه خدمات بهداشتی درب منازل
به گفته وی برنامه گسترش شبکه بهداشتی- درمانی شهری به این صورت است که برای هر ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر یک پایگاه سلامت و برای هر سه تا چهار پایگاه، یک مرکز سلامت جامع ایجاد میشود. همچنین در این پایگاهها برای هر سه هزار نفر جمعیت یک مراقب سلامت قرار میدهیم که فعالانه به درب منزل مردم مراجعه کرده و به خصوص خدمات بیماریهای غیرواگیر و مزمن را مانند تغذیه، مساله تحرک، بیماریهای روانی و... را ارائه میدهند.
گسترش شبکه بهداشتی–درمانی شهری
کلانتری با بیان اینکه قریب به ۶۵ میلیون نفر از جمعیت به صورت فعال توسط کارشناسان ما مورد بررسی قرار میگیرند، اظهار کرد: این بررسی به این صورت است که برای این افراد پرونده تشکیل شده و وسایل بهداشتی نظیر واکسن، مراقبتهای دوره بارداری، سالمندی، نوجوانی، بیماریهای مزمن و همه خدمات بهداشتی به صورت فعال به آنها در شهرها ارائه خواهد شد.
ارائه خدمات «روانشناسی» و «مشاوره تغذیه»
وی با اشاره به برنامه حوزه بهداشت برای بیماریهای غیرواگیر تحت عنوان NCD، افزود: در مراکز سلامت جامع نیز که برای هر سه یا چهار پایگاه سلامت راهاندازی میشود، پزشک، کارشناس تغذیه، کارشناس روانشناسی، مشاورههای تغذیه و روانشناسی مستقر شده، همچنین مشاورههای تغذیه و روانشناسی و مراقبت از بیماران مبتلا به بیماریهای غیرواگیر نظیر دیابت، فشار خون و... صورت میگیرد. این افراد توسط مرکز سلامت جامع پیگیری شده و کنترل درمانی آنها توسط این مرکز ادامه پیدا میکند.
مراقبتهای اولیه بهداشتی برای شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر
قائم مقام معاون بهداشت با بیان اینکه این مراکز سلامت ارجاعات را از پایگاه سلامت پذیرفته و خدمات ارائه میدهند، ادامه داد: این مجموعه یا مجتمع سلامت که شامل یک مرکز سلامت جامع و دو تا چهار پایگاه سلامت است، حدود ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر جمعیت را پوشش میدهد. قرار بر این است که امسال این برنامه در شهرهایی با جمعیت ۵۰ تا ۵۰۰ هزار نفر نیز گسترش یابد. در سال گذشته جمعیت حاشیهنشینی و شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر را که قریب به ۱۵ میلیون نفر بود را پوشش دادیم و در سال ۹۴ این برنامه تا شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر گسترش مییابد و جمعیتی حدود ۱۸ میلیون نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد.
ادامه طرح پزشک خانواده روستایی در سال ۹۴
کلانتری در خصوص برنامه پزشک خانواده نیز اظهار کرد: برنامه پزشک خانواده روستایی نیز مانند گذشته برای ۲۸ میلیون نفر جمعیت به صورت فعال ارائه خواهد شد و مسائل آن مانند خدمات شهری است.
راهاندازی بیش از ۹۰۰ خانه بهداشت در سه ماهه اول ۹۴
وی با اشاره به راهاندازی خانههای بهداشت در سطح روستایی، گفت: از ۱۹۵۵ خانه بهداشتی که قرار بود سال گذشته راهاندازی شود، هزار خانه را در ایام دهه فجر راهاندازی کردیم. ۹۵۰ خانه دیگر نیز ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت داشتهاند و آنها را در سه ماهه اول امسال راهاندازی میکنیم و با توجه به اینکه کار آنها در حال اتمام است همه این تعداد به بهرهبرداری میرسد.
مرمت خانههای بهداشت بالای ۲۵ سال
کلانتری از ترمیم و مرمت خانههای بهداشت بالای ۲۵ سال که نیازمند بهبودسازی در استاندارد هستند خبر داد و در خصوص میزان اعتبار انجام این کار اظهار کرد: دادههای این برنامه را جمعآوری کردیم و برنامههای جاری خود را از محل اعتبارات تملک دارایی وزارت بهداشت انجام میدهیم تا بتوانیم این خانهها را به مرمت کرده و به استانداردهای مورد قبول برسانیم. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت