پاسخ مشاور: داشتن روابط اجتماعی سالم، یکی از مهمترین قسمتهای زندگی ماست و تقویت مهارتهای اجتماعی نیز یکی دیگر از موارد مهمی است که هر فردی باید یاد بگیرد. اعتماد به نفس یک کلید حیاتی برای موفقیت در هر قدم از زندگی است. افراد دارای اعتماد به نفس بالا بیشتر مورد توجه قرار میگیرند. آنها راحتتر از دیگران به اهداف خود دست پیدا میکنند. در مقابل افراد با اعتماد به نفس پایین، اغلب در پایان کار بازنده هستند.
راهکارهایی برای افزایش اعتماد به نفس
۱. موسیقی آرامش بخش گوش دهید
قبل از اینکه شب در مهمانی شرکت کنید، یا قبل از یک امتحان یا جلسه مهم، قبل از هر چیزی که ممکن است اعتمادبه نفستان را کمی سست کند، میتوانید از موسیقی آرامش بخش برای تقویت روحیه استفاده کنید.
۲. نقشه بکشید و بعد آن را دنبال کنید
این یکی از مهمترین و موثرترین راههای ایجاد اعتمادبه نفس دائم است. وقتی تصمیم میگیرید کاری انجام دهید و از آن عقب نمیکشید و آن را پیش میبرید، خودتان را به خودتان ثابت میکنید و اینجاست که اعتمادبه نفستان بالا میرود.
۳. ورزش کنید
ورزش منظم و همیشگی سطح انرژی شما را بالا میبرد و مواد شیمیایی مختلفی تولید میکند-مثل تستسترون و اندروفین- که حالت مثبت تری به شما میدهد. به نظر میرسد ورزش به طور خودکار اعتمادبه نفس افراد را بالا میبرد و رویکرد شما را نسبت به زندگی تغییر میدهد و راهی عالی برای بالا بردن اعتمادبه نفس است.
۴. تا زمانی که اعتمادبه نفس پیدا نکردهاید وانمود کنید که دارید
یک راه برای بیرون آمدن از محدودیتهایی که برای خودتان درست کردید، این است که یک قدم بیرون از منطقه آرامشتان بگذارید. ممکن است غیرعملی به نظر برسد. انگار فقط به خودتان دروغ میگویید اما موضوع همین است. این راهکار کاملاً عملی است. اگر احساس اعتماد به نفس نمیکنید، حداقل تظاهر کنید و طوری رفتار کنید که انگار به خودتان و تواناییهایتان کاملاً مطمئن هستید و طبق آن رفتار کنید. خیلی زود میبینید که احساس اعتمادبه نفس میکنید، اعتمادبه نفس واقعی.
۵. از محیطتان استفاده کنید
یک راه موثر برای تغییر خودتان این است که محیطتان را برحسب آن کسی که دوست دارید باشید، تغییر دهید. اگر میخواهید اعتمادبه نفس بیشتری داشته باشید، زندگینامههای افراد بااعتمادبه نفس را مطالعه کنید. همچنین سعی کنید با کسانی رفت وآمد کنید که اعتمادبه نفس بالایی دارند.
۶. مهارتهای اجتماعیتان را تقویت کنید
روابط یکی از مهمترین قسمتهای زندگی ماست و تقویت مهارتهای اجتماعی یکی از مهمترین مواردی است که هر فردی باید یاد بگیرد. بهتر کردن نتایجی که در این زمینه میگیرید و به دست آوردن اطمینان بیشتر به مهارتهای اجتماعیتان، اعتمادبه نفستان را به طور کلی بالا خواهد برد، در ضمن این سه نکته کلیدی را هم فراموش نکنید:
الف) مثبت بیندیشید.
ب) خودتان را با خودتان مقایسه کنید، نه با دیگران.
پ) خودتان را دوست داشته باشید. (نسیم احمدی- کارشناس ارشد روان شناسی/خراسان)
*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
بنظرمن اگرهروقت و هرجایی كسی بخوادحرف خودشو بزنه،روش حساس نشه راحت میتونه نظرشوبه بهترین صورت بیان كنه..
اصلا فكرنكن كه اگه بگم چی میشه؟چجوری بگم؟ویاازكجاشروع كنم؟
تمركزكوتاه وجمع وجوركردن حرف دلت وسریع وبی تامل بیان كردن وتمام..امیدوارم بدردتون بخوره نظرم..موفق باشید..
من برای اعتماد به نفس از جملات تاكیدی استفاده می كنم و باعث شده خیلی سریع اعتماد به نفس ام منحصر به فرد بشه. سایتی در ایران در حوزه ی جملات تاكیدی كار می كنه و لازم دیدم كه به شما دوستان عزیز هم پبشنهاد كنم تا از جملات تاكیدی استفاده كنید و نتایج رو در زندگیتون ببینید.اسم سایت متا فكر هستش(http://metafekr.com)
من اعتماد بنفس پایینی دارم و خودم فعلا دانشجوی كارشناسی رادیولوژی هستم روابطم خوبه فقط جایی حس میكنم كه اعتماد بنفس ندارم سر كلاسهایی كه باید كنفرانس بدم هست یعنی وقتی میرم جلوی كلاس و مجبورم كنفرانسی رو ارائه كنم چه از حفظ و یا خواندن مطلبی احساس میكنم نفسم تنگ میشود حتی چیزایی رو كه بلد هستم فراموش میكنم و لرزشی در صدام ایجاد میشه كه خیلی برام زجر آوره...كه حتی حاضرم نمراتم كسر بشه ولی در این جور كلاسها شركت نكنم ... میشه راهی نشون بدین بتونم اعتماد بنفسمو بدست بیارم ممنون