ابتدا با انتخاب یکی از گزینههای «الف»، «ب» یا «ج» به ۲۵ سوال این آزمون پاسخ دهید تا میزان آرامش زندگیتان را بسنجید.
۱-آیا ناخنهایتان را میجوید؟ الف) بله ب) گاهی اوقات ج) خیر
۲-آیا تاکنون به منظور آرامش یافتن به سراغ یک حمام داغ طولانی مدت رفتهاید؟ الف) نه، فقط به قصد تمیزی به سراغ حمام میروم. ب) گاهی اوقات ج) بله چون یک حمام داغ طولانی، بهترین شیوه برای در کردن خستگی و آرامش یافتن محسوب میشود.
۳-وقتی دردی به سراغتان میآید که تاکنون آن را تجربه نکردهاید، آیا آن را فورا نشانه یک بیماری خطرناک میدانید؟ الف) بله و تا زمانی که درد رفع نشود، نگرانی یک لحظه هم دست از سرم بر نمیدارد. ب) گاهی اوقات ج) راستش نه ولی اگر درد ادامه پیدا کند به پزشک مراجعه میکنم تا علت مشخص شود.
۴-آیا تا به حال به علت اینکه افکار درهم و برهم زیادی در سر داشتهاید، دچار بیخوابی شدهاید؟ الف) بله، بوفور ب) گاهی اوقات ج) خیلی بندرت و در مواقع خاص
۵-هر چند وقت یک بار در ارتباط با کارهایی که انجام دادهاید، احساس گناه و عذاب وجدان به سراغتان آمده است؟ الف) بوفور و بدفعات ب) گاه و بیگاه. ج) خیلی بندرت یا هرگز
۶-آیا بیش از حد معمول، فکر و خیال میکنید؟ الف) بله بوفور ب) بیشتر اوقات ج) گاهی اوقات ولی نه خیلی زیاد
۷-آیا تاکنون در حالی از خواب برخاستهاید که افکار نگران کننده در سر داشته باشید؟ الف) بله ب) خیلی کم ج) خیلی بندرت
۸-هر چند وقت یک بار با آرامش کامل به تماشای فیلمی از تلویزیون میپردازید؟ الف) کمتر از هر ۲ هفته یک بار. ب) دست کم به طور متوسط هفتهای یک مرتبه. ج) به طور متوسط بیش از یک مرتبه در هفته
۹-زمانی که در سفر هستید، آیا میتوانید فکر و ذهنتان را به کلی از مسائل کاریتان دور کنید؟ الف) نه چون آن قدر گرفتار و پرمشغله هستم که نمیتوانم مسائل کاریام را به کلی به دست فراموشی بسپارم. ب) سعی میکنم ولی این طور مسائل همیشه در گوشهای از ذهنم جا دارند. ج) بله
۱۰-در مجموع از بخت و اقبالتان در زندگی راضی هستید؟ الف) راستش را بخواهید نه ب) دلم میخواهد راضی باشم، ولی اوضاعم میتوانست بهتر از اینها باشد. ج) بله
۱۱-آیا سعی دارید هر شب ساعت خواب مشخصی داشته باشید؟ الف) خیر چون آنقدر گرفتارم و فکر و خیال دارم که ساعت خواب هر شبم به نحو محسوسی تغییر میکند. ب) سعی دارم ولی گاهی اوقات موفقیتی حاصل نمیکنم. ج) بله، معمولا همیشه اطمینان حاصل میکنم که راس ساعت مشخصی بخوابم تا نیازم به خواب برطرف شود و صبح روز بعد سرحال و با نشاط باشم.
۱۲-فرض کنید با وجود اینکه مشغله زیادی دارید، تصمیم میگیرید در خانه بمانید و به تماشای مسابقه فوتبال یا یک فیلم سینمایی بپردازید. آیا در هنگام تماشای آن برنامه از این بابت که کارهای مهمتان راپشت گوش انداختهاید، احساس گناه و عذاب وجدان میکنید؟ الف) بله، آنقدر که در لذت بردنم از تماشای آن برنامه اختلال ایجاد میکند. ب) تا حدی بله، ولی به هر حال مستحق این استراحت هستم و میدانم که بعدا در فرصتی مناسب کارم را به نحو احسن انجام میدهم. ج) خیر، اصلا احساس گناه نمیکنم.
۱۳-آیا تا به حال به شیوههایی برای رسیدن به آرامش بیشتر مانند استفاده از طب سوزنی یا... اندیشیدهاید؟ الف) بله ب) خیر، ولی شاید در آینده در این زمینه بیشتر به بررسی این موضوع بپردازم. ج) خیر
۱۴-سر و صدا تا چه حد کفری و عصبانیتان میکند؟ الف) خیلی زیاد، در واقع گاهی اوقات اعصابم از این بابت به هم میریزد. ب) فقط گاهی اوقات در هنگام شنیدن سر و صدا از کوره در میروم. ج) خیلی به ندرت باعث آزارم میشود ولی در کل اهمیتی به آن نمیدهم.
۱۵- آیا برای انجام دادن کارهایتان عجله دارید؟ الف) بله، بیشتر اوقات ب) گاه و بیگاه ج) معمولا نه
۱۶-آیا در موقعیتها و شرایط تنش زا، بغض راه گلویتان را میبندد؟ الف) بله ب) در موارد خیلی نادر این حالت را تجربه کردهام ج) شاید ولی تا آن حد نبوده که به راحتی متوجهش شوم.
۱۷-آیا برایتان پیش میآید که فشار کاریتان غیر قابل تحمل شود؟ الف) بله ب) گاهی اوقات ج) خیر
۱۸-آیا نسبت به آینده خوش بین هستید؟ الف) خیر چون همیشه نگران آینده هستم. ب) نظر خاصی در این باره ندارم و پیرو این ضرب المثل هستم که هر چه پیش آید، خوش آید! ج) بله، خوش بین هستم
۱۹-به نظر شما، حضور در کلاسهای یوگا برای تغییر حالتان مفید است؟ الف) اگر وقت کافی داشته باشم، فکر خوبی است. ب) شاید ولی خوش بین نیستم ج) نه، تصور نمیکنم
۲۰-در مقایسه با یک شخص متوسط و معتدل، چقدر میخندید و لبخند میزنید؟ الف) کمتر از معمول ب) در حد متوسط ج) بیشتر از معمول
۲۱-هر چند وقت یک بار، مسئلهای برایتان پیش میآید که تا آخر روز فکرتان را به خودش مشغول میکند؟ الف) بوفور ب) فقط گاه و بیگاه ج) خیلی بندرت یا هرگز
۲۲-آیا تا به حال فردی به شما گفته که خونسردیتان را حفظ کنید؟ الف) بله بدفعات ب) بله، در برخی شرایط خاص ج) خیر
۲۳-آیا تاکنون به بیماری مبتلا شدهاید که پزشک دلیل آن را فشار روحی و استرس تشخیص داده باشد؟ الف) بله ب) نه ولی خیلی هم به خودم اطمینان ندارم که بگویم هرگز این اتفاق برایم نمیافتد ج) خیر
۲۴-هر چند وقت یک بار به علت فشارهای روحی، زندگی عاطفیتان دچار مشکل میشود؟ الف) بیشتر از حالت طبیعی ب) گاهی اوقات ج) هرگز
۲۵-هر چند وقت یک بار به این علت که از فرط خجالت سرخ شدهاید به ستوه آمدهاید؟ الف) بیشتر از حالت طبیعی ب) گاهی اوقات ج) خیلی بندرت
نحوه محاسبه امتیاز آزمون
حال که به همه سوالات این آزمون پاسخ دادهاید، نوبت آن است که امتیازتان را محاسبه کنید. برای محاسبه امتیازتان در سوالاتی که گزینه «الف» را انتخاب کردهاید، ۲ امتیاز و در سوالاتی که گزینه «ب» را انتخاب کردهاید، ۱ امتیاز برای خودتان در نظر بگیرید. گزینه «ج» هیچ امتیازی ندارد.
توجه داشته باشید که امتیاز نهایی شما باید عددی بین ۰ تا ۵۰ باشد.
تحلیل آزمون
به نقل از باشگاه خبرنگاران، بیشتر ما همیشه برای انجام کارهایمان عجله داریم، چند کار را به طور همزمان انجام میدهیم و سعی میکنیم برای همه آدمها همه کار بکنیم و به ندرت وقت کافی برای خودمان میگذاریم. با این حال، همه ما در جستوجوی آرامشیم، اما معمولا آنچه را که لازمه دستیابی به آن است انجام نمیدهیم و دنبال راههایی برای به دست آوردن آرامش میرویم که فقط هرج و مرج زندگیمان را بیشتر میکند.
اگر نمره شما کمتر از ۲۵ باشد: به نظر میرسد که شما از آن دسته افرادی هستید که برخوردشان با زندگی، با آرامش خاطر کامل است البته باید اعتراف کنم که شما معمولا در مواجهه با مشکلات، بیخیال و ساده لوحانه عمل میکنید. شما در بعضی مواقع، نگرانی را به نحوی تجربه میکنید ولی این مواقع را در حالت حداقل حفظ میکنید؛ به نظر میرسد که مسائل و اتفاقاتی که برای بسیاری از افراد نگران کننده و دلهره آور به حساب میآید برای شما اصلا اهمیتی نداشته باشد و از آن دسته اشخاصی هستید که تا حادثهای رخ نداده است، با بیخیالی به زندگی عادی خود ادامه میدهید.
اگر نمره شما بین ۲۶ تا ۳۹ باشد: میزان آرامش در زندگی شما در وضعیتی متوسط، رضایت بخش، مساعد و مطلوب قرار دارد. اگرچه شما گاهی اوقات خودتان را تحت فشار میبینید، ولی به موقع علایم و نشانههای هشدار دهنده خطر را شناسایی میکنید و خودتان را از مهلکه نگرانیها نجات میدهید و متوجه میشوید که بیدلیل خودتان را تحت فشار قرار دادهاید. در واقع نگرانی و اضطراب در موارد کمی به سراغ شما میآید که آن هم با طرز برخورد صحیح شما مشکلی ایجاد نمیکند.
اگر نمره شما بین ۴۰ تا ۵۰ باشد: امتیاز شما نمایانگر آن است که شخصیتی بیش از حد مضطرب و نگران دارید و همواره مسائل را در ذهنتان بزرگ میکنید. از آنجا که نگرانی، تشویش و اضطراب در شخصیت شما نهادینه شده است و به آن شکل با مسائل برخورد میکنید، دائما فشار روحی زیادی را متحمل هستید و بیان حفظ خونسردی و آرامش برای شما راحتتر از به کار بستنش است ولی بهتر است همیشه به یاد داشته باشید که نگرانی و اضطراب به فشار روحی و استرس منجر میشود و آن علت و عامل بروز بسیاری از مشکلات و ناراحتیهای جسمانی است؛ بنابراین برای سلامتیتان بسیار مضر به حساب میآید.
توصیههایی برای احساس آرامش در زندگی
در دنیای پر اضطراب و سراسر استرس امروز، آرامش و راحتی خیال نعمتی است که بسیاری آرزوی آن را دارند اما برای رسیدن به آرامش تنها آرزو کافی نیست بلکه باید قدم پیش نهاد و کاری کرد.
به نقل از عصر ایران، برخی تکنیکهای روانشناختی میتواند ضمن کمک به رفع تشویش و نگرانی، آرامش، نشاط و شادی را در زندگی افزایش دهد:
۱ -به خدا توکل کنید:
هرچه ارتباط شما با خداوند بیشتر و بیشتر شود، آرامش و نشاط بیشتری را در خود تجربه میکنید و هر چه ارتباط شما با خدا محدودتر شود، ترس و اضطراب بیشتری بر شما چیره میشود.
۲ -بودجه و خرج و مخارجتان را از نو ارزیابی کنید:
هرچند پول لزوماً آرامش را به همراه ندارد، اما فقر و مدیریت نکردن منابع مالی حتماً آرامش را از یاد و خاطر ما خواهد برد. پس خرج و مخارجهای غیرضروری را قطع ودرآمد خود را بهتر مدیریت کنید.
۳ -انعطاف پذیر باشید:
جالب است بدانید اگر تنها یک بذر در باغ خاطر خود بکارید و آن بذر ضامن موفقیت شما باشد، بذر انعطاف پذیری و نرمش است چراکه این ویژگی باعث میشود همواره بتوانید نظرات و عقاید خود را اصلاح کنید. همه ما در طول زندگی خود به شرایطی بر میخوریم که کنترل آنها از اختیار ما خارج است. در این شرایط، قابلیت انعطاف ما تنها ضامن موفقیتمان در درازمدت است. نیازی به گفتن نیست که میزان شادمانی ما هم وابسته به همین عامل است چراکه در هنگام توفان، درختان سخت میشکنند اما شاخههای نرم، خم میشوند و سالم میمانند.
۴ -اعتماد به نفستان را بالا ببرید:
اعتماد تزلزل ناپذیر به خویشتن، احساسی است که همه ما به آن نیاز داریم. اگر میخواهید همیشه حتی در شرایطی که برای اولین بار با مشکلی مواجه میشوید به خود اعتماد داشته باشید، تنها راه حل داشتن ایمان به توانمندیهای خودتان است.
۵ -خوشرو باشید:
بین شادی درونی و لبخند ظاهری تفاوت زیادی است. خوشرویی، اعتماد به نفس شما را زیاد و زندگی را دلپذیرتر میکند و سبب میشود اطرافیان شما نیز خوشحالتر شوند. شادی و خوشرویی، ترس، آزردگی، خشم، ناکامی، یاس، افسردگی و احساس ناتوانی را تا حد زیادی زایل میکند. هر اتفاقی که در اطراف شما بیفتد و هر مشکلی که ایجاد شود، قدر مسلم اخم و کج خلقی وضع را بهتر نخواهد کرد.
۶ -برای هر هفتهتان برنامه ریزی کنید:
تا آنجا که در توانتان است طبق برنامه ریزیهایتان جلو بروید، اما این را هم باید بدانید که بعضی اوقات لازم است برنامه تغییر کند. اوقات فراغتتان را مشخص و برنامه ریزی کنید که در آن اوقات سرگرمیهای محبوبتان را انجام دهید.
۷ -خیرخواه دیگران باشید:
هیچ احساسی دلپذیرتر از این نیست که شما در هر مقامی که باشید، کاری کنید یا چیزی بگویید که فقط در جهت منافع و مصالح خودتان نباشد بلکه در زندگی نزدیکان و اطرافیان شما و حتی در زندگی کسانی که اصلا نمیشناسید، تاثیری مثبت داشته باشد. ما باید نه تنها به زندگی خود بلکه به زندگی دیگران نیز توجه کنیم و از این راه احساس خیرخواهی و کمک به دیگران را در خود به وجود آوریم. اگر طوری نسبت به خود و دیگران بخشنده باشید که بدانید زندگی شما موثر و وجود شما مفید است، خود را بیشتر با دیگران مرتبط مییابید و احساس افتخار و اعتماد به نفس پیدا میکنید. (خراسان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم
ابراهیم الموسوی، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم»:
بابا ایول