مشکلات مربوط به سینوسها از عوامل متعددی ناشی میشود که برخی از موارد آن به شرح زیر است:
- سینوزیت:
سینوزیت عفونتی است که موجب التهاب و ورم سینوسها میشود. انجمن بیماریهای عفونی آمریکا اعلام کرده که حدود ۹۸-۹۰ درصد از موارد سینوزیتها از عامل ویروسی ناشی میشوند که مصرف آنتیبیوتیکها در درمان آنها بیتاثیر است.
- سینوزیت مزمن:
بیماری التهابی است که به طور معمول بیش از سه ماه طول میکشد. پولیپ بینی اغلب با سینوزیت مزمن همراه است.
- التهاب آلرژیکی مخاط بینی:
در صورتی که به التهاب مخاط بینی آلرژیک مبتلا باشید سیستم ایمنی بدن به ترشح هیستامینها پرداخته که غشای بینی تحریک شده و موجب احتقان و عطسه میشود. این نوع از التهاب به سینوزیت منجر میشود.
هلث لاین در مقالهای به برخی از روشهای درمانی موثر برای تسکین مشکلات ناشی از عفونی شدن سینوسها اشاره کرده است:
۱- آب:
نوشیدن مایعات و مرطوب سازی به رقیق شدن مخاطها کمک میکند. این کار همچنین نرم شدن سینوسها و مرطوب ماندن پوست را به همراه دارد.
۲- شستوشوی بینی:
شستوشوی بینی روش موثری در تسکین احتقان بینی، سوزش و التهاب به حساب میآید. شستوشو با سرم سالین به معنی شستشوی مجرای بینی با این محلول است. میتوان این محلول را به صورت آماده یا با ترکیب کردن یک قاشق چایخوری نمک با آب تهیه کرد.
۳- بخار آب:
بخار از طریق نرم کردن مخاط به تسکین احتقان کمک میکند. برای برطرف ساختن احتقان بینی درحالی که حولهای روی سر خود قرار دادهاید، سر خود را با احتیاط به ظرف حاوی آبجوش نزدیک کرده و بخار آن را داخل بینی کنید.
۴- سوپ مرغ:
یسیاری از مطالعات تاثیر سوپ مرغ در تسکین احتقان بینی را تایید میکنند. در نتایج یکی از این بررسیها آمده است سوپ مرغ به کاهش التهاب همراه با احتقان سینوس و سرماخوردگی کمک میکند. متخصصان بر این باورند که بخار همراه با تاثیرات آنتیاکسیدانی و ضد التهابی مواد غذایی موجود در سوپ به پاک شدن سینوسها کمک میکند.
۵- کمپرس آب گرم:
انجمن جراحی گوش و حلق و بینی استفاده از کمپرس آب گرم و سرد را برای سینوسها توصیه میکند. کمپرس آب گرم را روی بینی، گونهها و پیشانی برای مدت زمان سه دقیقه قرار دهید و سپس برای مدت ۳۰ ثانیه کمپرس آب سرد را جایگزین کنید. میتوان این کار را دو تا شش بار در روز انجام داد. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت