دکتر محمدهادی شفق اظهار کرد: دندانهای عقل به طور معمول از نظر مواد معدنی غنی نیستند، دسترسی به آنها برای انجام بهداشت دهان و دندان سختتر است و مورفولوژی آنها تغییرات فاحشی نسبت به سایر دندانها دارد. به این ترتیب زودتر از سایر دندانها دچار پوسیدگی و تخریب میشود.
وی افزود: دندانهای عقل گاهی در حفره دهان به صورت نهفته باقی میمانند که لازم است حتما از داخل دهان خارج شوند. گاهی دندانهای عقل در موقع رویش باعث ایجاد التهاب و عفونت میشود که در این شرایط بیمار به سختی دهان خود را باز میکند. گاهی هم دندانهای عقل در حفره دهان وجود داشته که از همه نظر شبیه به دندانهای مجاور بوده و کاملا قابل استفاده است که مانند سایر دندانها باید نگهداری و مراقبت شود.
وی یادآور شد: در صورتی که دندان عقلی در داخل فک نهفته هستند، بهتر است هر چه زودتر درمان شوند؛ چراکه در این شرایط درمان موفقتر است. اگر دندانهای نهفته درمان نشوند در صورت وارد شدن ضربه به فک احتمال شکستگی فک وجود داشته و ممکن است در بزرگسالی موجب بروز کیستهای تکاملی شود و همچنین موجب آسیب به دندانهای مجاور دور از انتظار نیست.
این دندانپزشک خاطرنشان کرد: گاهی دندان عقل به صورت نیمه نهفته ظاهر میشود؛ به گونهای که تاج این دندان مشخص بوده یا روی آن پوششی از بافت نرم لثه وجود دارد. همچنین گاهی دندانهای عقل به صورت کامل نهفته است و با گرفتن عکس از فک توسط پزشک معالج تشخیص داده میشود. دندان عقلی که به صورت نیمه نهفته باشد نسبت به دندانهای عقل کاملا نهفته راحتتر درمان میشوند. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت