جام جم کلیک: بسیاری از ما با موادی که فوم بستهبندی نامیده میشوند سروکار داشتهایم، این مواد که در زبان انگلیسی به آنها بادام زمینی بستهبندی نیز گفته میشود (Packing Peanuts) در حقیقت فومهای شیماییای هستند که عملا بهجز ضربهگیری کاربردی دیگر ندارند و برای همین نیز بسیاری از ما آنها را دور میریزیم.
دور ریختن این محصولات به طبیعت لطمه فراوانی وارد میسازد زیرا تجزیه آنها به زمان زیادی نیاز دارد ولی دو شیمیدان به نامهای ویلاس پور و ویندوکومار اتاچری موفق شدهاند تا از این دانههای کوچک برای ساخت یک نوع انباره انرژی استفاده کنند که نهتنها به نجات محیط زیست کمک میکند بلکه انرژی مورد نیاز برای دستگاههای کوچک را نیز تامین خواهد کرد.
این دو شیمیدان در حقیقت این ایده را پس از یک جابجایی به دست آوردند، این دو نفر درحال جابجا کردن اسباب خود بودند و پس از پایان کار با حجم زیادی از فومهای بستهبندی روبرو شدند که باید راهی زبالهدان میشدند ولی بهجای این کار، این دو جوان سعی در یافتن راهی برای تبدیل این فومها به میکرو برگههای کربنی داشتند.
سرانجام تلاشهای این دو محقق نتیجه داد و جالب اینجاست که محصول تولیدی آنها به میزان 15 درصد بهتر از لایههای کربنی ساخته شده در سطح تجاری عمل میکند و علاوه بر آن نیز میتوان از این باتریها برای شارژ مجدد نیز بهره برد. به این ترتیب علاوه بر خدمترسانی به محیط زیست، یک سیستم جدید برای ساخت باتری معرفی شده است که میتوان به کمک آن ابزارهای کوچکی مانند تلفنهای همراه هوشمند و یا سیستمهای موقعیتیاب جهانی را به کار انداخت.
احمد محمدحسینی
جام جم کلیک
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه