بالاخره پس از کش و قوس فراوان و گمانه زنی های همیشگی اکران نوروز هم مشخص شد و باز هم طبق همان قواعد قابل پیش بینی فیلم هایی وارد چرخه اکران نوروز شدن که سمبه صاحبان آنها پر زورتر است و البته مختصات یک فیلم پر فروش را هم با خود دارند . مضاف بر اینکه برخی از آنها دلایل فرامتنی را هم با خود همراه دارند که به استقبال از آنها کمک خواهد کرد .
از بین فیلم هایی که برای اکران نوروز انتخاب شدند ، فقط یک اثر در جشنواره فیلم فجر حضور نداشته است . فیلم سینمایی «استراحت مطلق» به کارگردانی عبدالرضا کاهانی که در جشنواره حضور نداشت و همین امر موجب ایجاد حاشیه ها و صحبت هایی شده بود و کاهانی هم در مصاحبه ای وعده اکران فیلم خود را داده بود که به تحقق پیوست !
فیلم های سینمایی «رخ دیوانه» به کارگردانی ابولحسن داوودی ، «طعم شیرین خیال» به کارگردانی کمال تبریزی ، «روباه» به کارگردانی بهروز افخمی و همچنین فیلم سینمایی «ایران برگر» ساخته مسعود جعفری جوزانی در جشنواره سی و سوم حضور داشتند و به جز فیلم «رخ دیوانه» که مورد استقبال واقع شد و از طرفی هم در بخش های مختلف کاندید شد و جوایزی را بدست آورد ، سه فیلم دیگر با نظرات خوبی همراه نبودند ، اما اینها دلیل بر شکست آنها نخواهد بود و از منظر گیشه و فروش باید به این ترکیب امیدوار بود .
«رخ دیوانه» – از میان این ۵ فیلم به نظر می رسد در نگاه اول باید «رخ دیوانه» ابولحسن داودی را پیشتاز اکران نوروز دانست . فیلمی اجتماعی و با پیچ و خم های دراماتیک و ریتمی مناسب که از بازیگران جوان این سالهای سینما هم بهره می برد و عنوان فیلم مردمی جشنواره سی و سوم را نیز با خود یدک می کشد .ساعد سهیلی ، طناز طباطبایی ، امیر جدیدی و نازنین بیاتی در این فیلم ایفای نقش کرده اند و با توجه به سابقه آنها در سینما می توان گفت که تاثیر بسزایی در جذب مخاطبان به سینما خواهند داشت .
«ایران برگر» - فیلم بعدی که می توان بعنوان رقیب جدی «رخ دیوانه» از آن یاد کرد ، «ایران برگر» مسعود جعفری جوزانی است که یک کمدی سیاسی اجتماعی محسوب می شود . نقطه قوت و در واقع جاذبه اولیه این فیلم برای مخاطب در کنار ژانر پرطرفدار آن ، ترکیب بازیگران شناخته شده آن در زمینه طنز است . محسن تنابنده ، احمد مهران فر ، هادی کاظمی ، محمدرضا هدایتی به همراه حمید گودرزی و سحر جعفری جوزانی و از طرفی هم علی نصیریان بازیگرانی هستند که طیف گسترده و متفاوتی از مخاطبان با پیش فرض های گوناگون نسبت به پیشینه آنها ، تماشای اثر جدید این بازیگران را انتخاب خواهند کرد .
«طعم شیرین خیال» – کمال تبریزی هم از کارگردانان شناخته شده ای است که بارها فیلم های او مخاطبان را به سالن های سینما کشیده است . اما این بار به نظر می رسد که «طعم شیرین خیال» نتواند قاطعانه به فروش خوبی دست پیدا کند . هر چند که شهاب حسینی بعنوان ستاره پرطرفدار سینمای ایران در این فیلم حضور دارد ، اما او فقط می تواند در برخورد ابتدایی مخاطبان خود را فارغ از موضوع و مضمون اثر داشته باشد . چون به مرور و پس از گذشت هفته های ابتدایی فیلم ها در چرخه تبلیغات شفاهی و دهان به دهان هم وارد رقابت می شوند و از این منظر پیش بینی می شود که فیلمنامه و مضمون پاستوریزه جدیدترین اثر کمال تبریزی نتواند مکمل خوبی برای ستاره خود باشد و بطور طبیعی فروش آن در یک شرایط طبیعی و یا حتی با نزول همراه خواهد بود و هر چند که نباید از بازی نازنین فراهانی و نازنین بیاتی هم در این اثر عبور کرد ، چون آنها هم تاثیر خود را برای جلب مخاطب به سوی فیلم خواهند داشت .
«روباه» – اما فیلم دیگری که به نظر کمترین بخت را برای استقبالی چشمگیر خواهد داشت ، «روباه» بهروز افخمی است . فیلمی که در بین سه فیلم دیگر اکران نوروز که در جشنواره فیلم فجر حضور داشتند ، از استقبال کمرنگ تری نیز برخوردار بود و حتی مورد نقدهای جدی هم قرار گرفت . اما با تمام این اوصاف و صرف نظر از اینکه چقدر گیشه برای صاحبان این اثر مهم است ، باید اذعان کرد که «روباه» به لحاظ حضور بازیگرانی که بتوانند در تثبیت و روند بهبود فروش این اثر تاثیرگذار باشند هم در مضیقه است و نمی تواند به این فاکتور مهم تکیه کند و باید تمام توان خود را معطوف به تبلیغات پیش از اکران کند و اینکه امیدوار باشد موضوع و ژانر متفاوت آن نسبت به آثار دیگر نقطه اتکایی برای فروش و حمایت طرفداران این ژانر از فیلم باشد که البته باز هم با چنین شرایطی باید عنوان کرد که موضوع این فیلم هم با جامعیت زیادی مواجه نیست و مخاطبان محدودی را خواهد داشت ، ضمن اینکه در مبحث تبلیغات شفاهی هم پیش بینی می شود «روباه» روندی نزولی خواهد داشت و شاید کمترین استقبال را در میان فیلم های حاضر در اکران نوروز به خود اختصاص دهد.
«استراحت مطلق» – اما فارغ از فیلم هایی که در جشنواره حضور داشتند ، یک اثر در اکران نوروزی هست که از فاکتورهای بسیاری برای فروش خوب برخوردار است و جالب است که عدم حضور این فیلم در جشنواره هم به نوعی سبب ایجاد یک تبلیغ ناخواسته برای اثر خواهد شد . «استراحت مطلق» عبدالرضا کاهانی که سابقه مشخصی در سینما دارد و آثار قبلی او همیشه مخاطبان و منتقدان بسیاری داشته است. این فیلم علاوه بر برخورداری از یک موضوع اجتماعی که بی تردید از جنس دغدغه های کاهانی و با زاویه دید منحصر به خود اوست، بازیگران خوبی نیز دارد. ترانه علیدوستی در کنار بابک حمیدیان که پرکارترین بازیگر مرد جشنواره سی و سوم بود وزنه های سنگینی برای این فیلم محسوب می شوند و در کنار اینها حضور رضا عطاران که در سالهای گذشته در بسیاری از آثار کمدی به تنهایی بار فروش یک فیلم را به دوش کشیده است ، تضمین و تاییدی بر استقبال مخاطبان از این فیلم خواهد بود و با این اوصاف باید «استراحت مطلق» کاهانی را در کنار «رخ دیوانه» و «ایران برگر» بعنوان سه رقیب اصلی برای درخشش در اکران نوروزی قلمداد کرد که البته مبحث تبلیغات نیز در ایجاد یک جریان قوی بسیار اثر گذار خواهد بود که اختصاص این امکانات نیز تابع شرایط متفاوتی خواهد بود. (سوره سینما/ میثم محمدی)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت