جام جم سرا: هیچ مادۀ غذایی بتنهایی نمی‌تواند ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد ولی ترکیب مناسبی از مواد غذایی گوناگون می‌توانند این خطر را کم کنند. بهتر است حداقل دو سوم از هر وعدۀ غذایی که مصرف می‌شود مواد غذایی با پایۀ گیاهی و حداکثر یک سوم آن از پروتئین‌های حیوانی باشد.
کد خبر: ۷۷۰۲۹۰
۲۳ تاکتیک غذایی برای جنگ با سرطان

به گزارش جام جم سرا به نقل سایت دکتر احتجاب، به نکات زیر در مورد بهترین‌ها و بد‌ترین‌ها در تغذیه خودتوجه کنید.

۱. با رنگ‌ها به جنگ سرطان بروید

میوه‌ها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی ضد سرطان هستند و هر چه دارای رنگدانه‌های بیشتری باشند، دارای مبارز‌های بیشتری در برابر سرطان هستند. هم چنین این مواد غذایی می‌توانند از راه حفظ وزن مناسبِ بدن ااز بروز سرطان جلوگیری کنند. اضافه وزن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌هایی مانند سرطان کولون (روده)، مری و کلیه را افزایش دهد. بهتر است روزانه پنج وعده میوه یا سبزی مصرف شود.

.

۲. صبحانه‌ای بر ضد سرطان

فولات از گروه‌های مهم ویتامین بی‌(VB) است می‌توان از بدن در برابر سرطان‌های کولون، رکتوم و پستان محافظت کند. این ویتامین به مقدار زیاد در میوه، سبزیجات و دانه‌ها وجود دارد و به مقدار کمی هم در محصولات لبنی وجود دارد. بنابراین این ویتامین به مقدار زیاد در صبحانه‌های مرسوم موجود است. نان‌های کامل و غلات غنی شده و آب پرتقال سرشار از فولات هستند.
۳. سایر مواد غذایی سرشار از فولات:
منابع دیگر فولات، مارچوبه و تخم مرغ است. هم چنین فولات در جگر مرغ، لوبیا، دانه آفتابگردان و سبزیجات با برگ‌های سبز مانند اسفناج و کاهو وجود دارد. بنا بر انجمن سرطان آمریکا بهترین راه دریافت فولات، مصرف قرص و دارو نیست، بلکه مصرف مقدار کافی از میوه جات و سبزیجات و غلات غنی شده می‌باشد.

.

۴. پرهیز از خوردن فست فود‌ها

خوردن گهگاهی یک ساندویچ ژامبون یا هات داگ به بدن آسیب چندانی نمی‌رساند ولی قطع مصرف فرآورده‌های فرآوری شدۀ گوشت مانند ژامبون و هات داگ می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان‌های کولورکتال و معده را کاهش دهد. همچنین باید توجه داشت که مصرف غذاهای دودی یا نمک سود شده، بدن را در معرض عواملی که به طور بالقوه باعث سرطان می‌شوند قرار می‌دهد.

.

۵. گوجه فرنگی بر ضد سرطان

به خاطر لیکوپن - رنگدانه‌ای که به گوجه فرنگی رنگ قرمز می‌بخشد- است یا مادۀ دیگری، هنوز مشخص نیست. ولی تحقیقات انجام شده، ارتباط مصرف گوجه فرنگی و کاهش ریسک ابتلا به سرطان از جمله سرطان پروستات را اثبات کرده‌اند. همچنین مطالعات نشان داده‌اند که محصولات فرآوری شدۀ گوجه فرنگی مانند رب، سس و عصارۀ آن قدرت بیشتری در مبارزه با سرطان دارد.

.

۶. قدرت ضد سرطانی چای

با وجود که هنوز شواهد کافی وجود ندارد، ولی به نظر می‌رسد که چای خصوصاً چای سبز مبارز‌های قدرتمندی در برابر سرطان هستند. در تحقیقات آزمایشگاهی دیده شده است که چای سبز از ایجاد سلول‌های سرطانی در کولون، پستان، کبد یا پروستات جلوگیری می‌کند یا رشد تومور را در آن‌ها کاهش می‌دهد. هم چنین چای سبز اثرات مشابهی روی بافت ریه و پوست داشته است. در بعضی مطالعات طولانی مدت‌تر مشاهده شده است که مصرف چای با کاهش خطر ابتلا سرطان‌های مثانه، معده و پانکراس رابطۀ مستقیم دارد.

.

۷. انگور و سرطان

انگور و عصارۀ آن خصوصاً انگور قرمز و بنفش حاوی رسوراترول می‌باشند. رسوراترول‌ها دارای خواص قوی آنتی اکسیدان و ضد التهاب هستند. در تحقیقات آزمایشگاهی دیده شده است که این ماده از آسیب آغازینی که منجر به ایجاد سلول سرطانی می‌شود، جلوگیری می‌کند. ولی هنوز شواهد کافی وجود ندارد که بتوان با قطعیت گفت که مصرف انگور یا عصارۀ آن از بروز سرطان جلوگیری می‌کند یا آن را درمان می‌کند.

۸. دوری از الکل برای کاهش خطر سرطان

نوشیدن الکل خطر ابتلا به سرطان‌های دهان، گلو، حنجره و پستان را افزایش می‌دهد. هم چنین الکل می‌تواند احتمال ایجاد به سرطان کولون و رکتوم را بالا می‌برد. انجمن سرطان آمریکا در گزارشی اعلام کرده است که حتی مصرف روزانۀ مقدار کمی الکل این خطر را افزایش می‌دهد. خانم‌هایی که به دلیل فاکتورهای شخصی احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان دارند باید در مورد مصرف الکل با پزشک خود صحبت کنند.

.

۹. آب و سایر مایعات خاصیت محافظت کنندگی دارد

آب نه تنها تشنگی را رفع می‌کند بلکه از بدن در برابر ایجاد سرطان مثانه محافظت می‌کند، چون باعث کاهش غلظت فاکتورهای خطرساز در مثانه می‌شود. هم چنین نوشیدن زیاد آب باعث می‌شود تا افراد دفعات بیشتری دفع ادرار داشته باشند که همین موضوع باعث می‌شود تا عوامل مضر مدت کمتری در پوشش مثانه باقی بمانند.

۱۰. لوبیا‌های سحرآمیز!

لوبیا‌ها خیلی برای بدن مفید هستند، یکی از همین فایده‌ها خاصیت ضد سرطانی آنهاست. آن‌ها حاوی فیتوکمیکال‌های قوی می‌باشند که می‌توانند از آسیب‌هایی که منجر به سرطان می‌شود جلوگیری کنند. در تحقیقات آزمایشگاهی دیده شده است که این مواد رشد تومور را کند می‌کنند و از تولید موادی توسط تومور، که باعث آسیب به سلول‌های اطراف می‌شود، جلوگیری می‌کنند.

.

۱۱. خانوادۀ کلم‌ها در مقابل سرطان

سبزیجات تیره کلم عبارتند از کلم بروکلی، گل کلم، کلم سفید وقرمز، کلم بروکسل، چوی بوک، و کلم پیچ. اعضای این خانواده می‌توانند به صورت پخته یا خام طعم بسیار خوبی به غذا یا سالاد بدهند. ولی از آن مهم‌تر، ترکیبات موجود در این سبزیجات به دفاع بدن در مقابل سرطان‌های کولون، پستان، ریه و سرویکس کمک می‌کند.

۱۲. سبزیجات با برگ‌هایی به رنگ سبز تیره

سبزیجات پربرگی که برگ‌های آن‌ها تیره می‌باشند مانند سبزی خردل، کاهو، کلم پیچ، کاسنی، اسفناج، و برگ چغندر سرشار از فیبر، فولات و کاروتنوئید هستند. این مواد مغذی می‌توانند از بدن در برابر ابتلا به سرطان‌های دهان، حنجره، پانکراس، ریه، پوست و معده محافظت کنند.

۱۳. محافظت از بدن با یک ادویه

کورکومین عنصر اصلی در زردچوبه و یک جنگنده بالقوه سرطان است. مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که این ماده می‌تواند تغییر شکل، تکثیر و تهاجم سلول‌های سرطانی برای تعداد زیادی از سرطان‌ها را سرکوب کند.

۱۴. اهمیت روش پخت غذا

تفاوت در روش پخت گوشت خیلی در احتمال ابتلا به سرطان تغییر ایجاد می‌کند. سرخ، بریان و کباب کردن گوشت باعث می‌شود تا گوشت در دمای خیلی بالایی قرار بگیرد و در نتیجه موادشیمیایی در گوشت تولید شوند که خطر سرطان را زیاد می‌کنند. در آب پز یا بخار پز کردن یا با حرارت ملایم پختنِ گوشت، مقدار کمتری از این مواد شیمیایی تولید می‌شود. باید به خاطر داشت که هنگام آب پز کردن گوشت به آن مقدار زیادی سبزیجات اضافه کرد.

.

۱۵. مخلوطی از میوه‌های قرمز

توت فرنگی و تمشک دارای فیتوکمیکالی به نام اِلاژیک اسید هستند. این آنتی اکسیدان قوی همزمان به صورت‌های مختلف با سرطان مبارزه می‌کند. به این صورت که بسیاری از مواد ایجاد کنندۀ سرطان را غیر فعال می‌کند و سرعت رشد سلول‌های سرطانی را کاهش می‌دهد.

۱۶. بلوبری و سلامت افراد

(بلوبری شاخه‌ای از سته‌ها (گروهی از میوه‌ها) و هم خانوادۀ انگور و توت فرنگی است.)
آنتی اکسیدان‌های قوی در بلوبری ارزش زیادی در حفظ سلامتی و مبارزه با سرطان دارند. آنتی اکسیدان‌های آن با پاک کردن بدن از رادیکال‌های آزاد - قبل از آنکه باعث آسیب شوند- با سرطان مبارزه می‌کنند. می‌توان بلوبری را همراه با ماست، شیر، غلات صبحانه مصرف کرد.

.

۱۷. کاهش مصرف قند و شکر

قند و شکر ممکن است به طور مستقیم باعث سرطان نشوند؛ ولی ممکن است سایر مواد مغذی را که از بدن در برابر سرطان محافظت می‌کنند را جا به جا کند. هم چنین شکر میزان دریافت کالری بدن را بالا می‌برد که خود منجر به چاقی می‌شود. اضافه وزن خود یک عامل خطرساز در ایجاد سرطان است. میوه‌ها جایگزینی شیرین و یک بستۀ غنی از ویتامین هستند.

۱۸. ویتامین C و گریپ فروت

ویتامین سی - آنتی اکسیدانی که در گروهی از میوه و سبزیجات مانند گریپ فروت، پرتقال، فلفل دلمه و کلم بروکلی وجود دارد- از ایجاد ترکیبات نیتروژنی ایجاد کنندۀ سرطان در بدن جلوگیری می‌کند. تحقیقات نشان داده‌اند که رژیم‌هایی سرشار از ویتامین سی با کاهش احتمال ابتلا به سرطان‌های کولون، معده، مری، مثانه، پستان و سرویکس ارتباط دارند. این یافته‌ها در رابطه با مواد غذایی سرشار از ویتامین سی ثابت شده‌اند نه مکمل‌های غذایی که کمتر می‌شود به آن تکیه کرد. پس باید از مقدار زیادی از میوه‌ها و سبزیجات استفاده کرد، آن‌ها برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند.

۱۹. بادام زمینی و کرۀ آن

بعضی از تحقیقات نشان داده است که مصرف رژیمی سرشار از ویتامین E احتمال ابتلا به سرطان معده، کولون، ریه، کبد و سایر سرطان‌ها را کاهش می‌دهد. بهتر است مواد غذایی سرشار از ویتامین‌ای مانند بادام زمینی، کرۀ بادام زمینی، بادام، کرۀ بادام و دانه‌های آفتابگردان در رژیم غذایی فرد باشد؛ آن‌ها باعث قوی‌تر شدن دفاع سلول‌های بدن می‌شوند.

۲۰. سیب زمینی شیرین

بتاکاروتن یک آنتی اکسیدان قدرتمند است. مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که رژیم غذایی دارای مقدار زیادی بتاکاروتن که به مقدار زیاد در سبزیجات نارنجی رنگ و سبزیجات برگ دار یافته می‌شود مصرف می‌کنند کمتر دچار سرطان‌های ریه، کولون و معده می‌شوند. در مطالعه‌ای که بین خانم‌هایی که هنوز یائسه نشده‌اند انجام شد، نشان داد که مصرف زیاد سبزیجاتی که دارای بتاکاروتن، فولات، ویتامین C و فیبر مانند سیب زمینی شیرین هستند خطر ابتلا به سرطان پستان را به نصف کاهش می‌دهد.

.

۲۱. ماهی

دیده شده است که کمبود ویتامین D در بدن باعث افزایش شانس سرطان پستان و کولون می‌شود. به نظر می‌رسد که ویتامین دی عروق خونی تغذیه کنندۀ تومور را مسدود می‌کنند و از ایجاد و رشد سلول‌های سرطانی و پیش سرطانی جلوگیری می‌کنند. به همین دلیل مصرف مواد غذایی مانند ماهی‌ها و لبنیات می‌تواند مقداری ویتامین دی بدن را تأمین کند. مصرف مکمل‌ها هم تا حدی می‌تواند کمک کننده باشد.

.

۲۲. معجزه انار

انار سرشار از اِلاژیک اسید است. در آزمایشگاه دیده شده است که اِلاژیک اسید از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند و عوامل ایجاد کنندۀ آن را غیر فعال می‌کند. سایر مواد غذایی دارای الاژیک اسید عبارتند از: تمشک، توت فرنگی، گردو، زغال اخته، و انگور (قرمز، سیاه و بنفش)

۲۳. نمی‌توان به مکمل‌ها تکیه کرد

ویتامین‌ها می‌توانند از بدن در برابر سرطان محافظت کنند. این در صورتی است که این مواد به صورت طبیعی در غذا وجود داشته باشند. مرکز تحقیقات و انجمن سرطان امریکا هر دو بر ارجحیت دریافت مواد مورد نیاز بدن به کمک تغذیه مناسب و مصرف مقدار کافی از انواع میوه جات و سبزیجات نسبت به استفاده از قرص‌ها و مکمل‌ها تأکید دارند. تغذیۀ مناسب بهترین راه مبارزه است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
نگار
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۱
۰
۱
ممنون از این مطلب آموزنده

نیازمندی ها