اینها هنجارهای رایجی است که در جامعه وجود دارد که البته با خوب و بدش کار نداریم و اصلا نمیخواهیم این قسمتش را تائید یا نقد کنیم.
اما اتفاق مهم اینجاست که همین عرف اجتماعی درست یا غلط، یکی از دلایل مهمی است که باعث شده هماکنون زنان ایرانی کمتر از مردان سیگار بکشند؛ طوری که رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت هم به ایرنا خبر داده که در مقابل هر شش مرد سیگاری، یک زن سیگار مصرف میکند.
تا اینجای کار، این خبر امیدوارکننده است، اما رویداد بدی که این وضع به دنبال داشته این است که با توجه به گفتههای اخیر مسئولان وزارت بهداشت، به نظر میرسد که مصرف قلیان در زنان در حال افزایش است و حتی گفته میشود که تعداد زنان قلیانی، دیگر دستکمی از تعداد مردان قلیانی ندارد.
با کنار هم قرار دادن این دو وضع، براحتی میتوان تحلیل کرد که چون همچنان قبح اجتماعی مصرف سیگار از سوی زنان در جامعه حکمفرماست، خیلی از آنها ترجیح دادهاند که بهسمت قلیان بروند؛ ماده دخانیای که ضررش بیشتر از سیگار است، ولی دید خانوادهها و اجتماع چندان روی آن منفی نیست.
البته باز هم تاکید میکنیم که این حرفها اصلا به این معنی نیست که بخواهیم برچسب جنسیتی به مصرف دخانیات بزنیم. مصرف سیگار یا قلیان ازسوی زن و مرد خطرناک است و تبعات جسمی و روانی پرشماری دارد، اما اینکه زنان سیگار نکشند و به جای آن به سمت استعمال قلیان بروند، اتفاق ناخوشایند و قابل تاملی است که قطعا بخش زیادی از این مشکل را میتوان به اطلاعرسانی ضعیف رسانهها و نهادهای فرهنگساز نسبت داد.
امین جلالوند - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم