بررسی ها نشان می دهد مبتلایان به فشار و چربی خون بالا، مرض قند، سیگاری ها و افراد کم تحرک زودتر از دیگران در معرض ابتلا به سکته های مغزی و قلبی قراردارند.
دکتر علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزارت بهداشت با عنوان این مطلب که عمده مرگ ها در فاصله سنی 30 تا 70 سالگی است، افزود: اکثر این مرگ ها قابل پیشگیری است و با رفتارها و سبک زندگی مردم ارتباط مستقیم دارد.
4 بیماری عامل مرگ ایرانی ها
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، 4 بیماری عمده مهمترین علل مرگ ایرانی ها است، بطوریکه بیماری های قلبی و عروقی سالانه منجر به 93 هزار سکته قلبی می شود. ضمن این که در سال 43 هزار نفر دچار سکته مغزی می گردند. بیماری دیابت و بیماری های تنفسی نیز از جمله این بیماری ها است. ضمن این که حوادث ترافیکی نیز از علل عمده مرگ ایرانیان محسوب میشود.
وی گفت: 10 درصد مردم ما در کشور سیگار می کشند، سه میلیون نفر قلیان مصرف می کنند و 90 درصد علت سرطان ریه سیگار است به طوری که خطر سکته قلبی را 4 برابر می کند.
سیاری افزود: مردم ایران سالانه 33 لیتر نوشابه مصرف می کنند که این عدد قبلا 42 لیتر بوده و با آگاه سازی مردم نسبت به مضرات آن به این میزان کاهش یافته است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: 25 میلیون نفر در کشور اضافه وزن دارند و 34 هزار نفر مرگ مربوط به چاقی است. از سوی دیگر 10 میلیون نفر مبتلا به فشار خون هستند که 83 هزار مورد مرگ در سال مرتبط با فشار خون است.
شایعترین عامل معلولیت افراد
دکتر محمدرضا قینی، رییس انجمن سکته مغزی ایران با اعلام اینکه طبق آمار جهانی به ازای هر 100 هزار نفر حدود 50 تا 100 نفر دچار سکته مغزی می شوند، گفت: از آنجا که سکته های قلبی و مغزی به دنبال گرفتگی عروق ایجاد می شوند، از این رو در یک خانواده قرار می گیرند و بیماری آترواسکلروز یا تصلب شرائین اینجا معنا می گیرد.
وی با اشاره به اینکه آترواسکلروز نقطه نهایی سکته مغزی و قلبی است، افزود: یعنی آترواسکلروز از 20 تا 25 سال قبل ایجاد می شود و عواملی نظیر فشارخون بالا، قندخون و چربی خون بالا و سیگار زمینه ساز و فاکتورهای خطر سازش محسوب می شوند.
قینی، سکته های مغزی را شایعترین عامل معلولیت افراد در سطح جهان دانست و گفت: شاید از این رو نیاز داریم تا برنامه هایی از طرف سیستم های بهداشتی طراحی و اجرا کنیم که افراد در سنین پایین تر از 25 تا 30 سالگی به صورت مرتب فشار خون و چربی خون شان را بررسی کنند تا در نهایت با تشخیص علائم خطر بتوانیم بگوئیم که از سکته های قلبی و مغزی پیشگیری کرده ایم.
چه کسانی بیشتر در معرض سکته قرار دارند
دکتر محمود هاشمیان متخصص بیماری های قلب و عروق گفت:«آتروترومبوزیس اسکلروزیس» به نوعی بیماری گفته می شود که عروق و رگ های بدن فرد بر اثر عوامل مختلف دچار تصلب شرائین شده و منجر به لخته شدن خون و سکته مغزی یا قلبی می شود.
وی با یادآوری مشکلات مربوط به عوارض ورود داروهای تقلبی و بی کیفیت قلبی و عروقی در چند سال گذشته، افزود: یکی از مشکلات جدی کشور در سال های نه چندان دور مربوط به ورود داروهای قلبی و عروقی تقلبی و چینی بود که خوشبختانه همزمان با روی کارآمدن دولت جدید این معضل تاحد زیادی برطرف شد و امیدواریم این روند پایا باشد.
هاشمیان گفت: زمانی که برخی از داروها گران شد، عده ای سوداگر و بی وجدان به تولید داروی قلابی پلاویکس (داروی ضد پلاکتی که خطر بروز سکته مغزی یا حمله قلبی را کاهش می دهد) که از نشاسته تهیه شده بود، پرداختند و با جان مردم بازی کردند.
وی توصیه کرد: مردم برای اطلاع از خرید داروی اصل می بایست به داروخانه های معتبر و شناخته شده مراجعه کنند و به هیچ عنوان این داروی حیاتی را ازدستفروش ها ودلال ها و...خریداری نکنند. بر روی جعبه داروهای اصلی کدی به نام کد اصالت دارو و شماره تلفنی موجود است که با فرستادن کد به صورت پیامک یا پیام صوتی به شماره مندرج بیماران میتوانند از اصل بودن دارو مطمئن شوند.
همایش آترواسکلروز، روز جمعه 14 آذر ماه جاری در هتل آزادی پارسیان تهران و با همکاری انجمن های آترواسکلروز، قلب، سکته های مغزی و اینترونشنال کاردیولوژی، بخش قلب و عروق شرکت سانوفی و ده ها متخصص از سراسر کشور برگزار می شود.
محور اصلی این همایش که با حضور دهها تن از متخصصین قلب و عروق و مغز و اعصاب برگزار می شود، بحث در مورد داروهای ضد انعقادی مورد استفاده برای بیماران سکته مغزی و قلبی است که در خصوص آخرین اطلاعات روز دنیا، مدت زمان مناسب مصرف این نوع داروها، بهترین زمان و میزان تجویز بحث خواهد شد.
همچنین در این همایش به بررسی وضعیت داروهای ضد دیابت، ضد چربی، ضد فشار خون و داروهای مربوط به ترک سیگار و... نیز پرداخته می شود.(مهر)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد