پاسخ مشاور: گاهی برخی عوامل میتواند حواس ما را نسبت به زندگی و واقعیتهای آن پرت کند. زندگی با آرزوها و رویاها هیچ ترس و نگرانی به دنبال ندارد. اما آن چیزی که ما را آزار میدهد شاید آگاهی به خیالی بودن موضوع است. اگر از نزدیک به این ماجرا نگاه کنیم عامل پشت پرده نمایان میشود و آن «اضطراب» است. آنچه برای شما اتفاق افتاده، نوعی تنهایی است و آنچه تجربه میکنید احساس و فکری است طبیعی که میتواند حداقل یک بار به سراغ هرکسی بیاید. با این حال، نکات مطرح شده در ادامه کمک خواهد کرد تا به بهترین شکل با این مسئله مواجه شوید:
تنهایی خود را ببینید و بپذیرید
سوالی است که هر یک از ما در مرحلهای از زندگی آن را از خودمان میپرسیم: «من کیستم» و پاسخ به آن بیشترین شناخت از خود و رشد شخصی را به دنبال دارد همیشه به تنهایی نگاه منفی نداشته باشیم. اگر بخواهیم خودمان را به عنوان وجودی مستقل از دیگران درک کنیم و به فردیت برسیم پیش از هر چیز لازم است کمی تنهایی را تجربه کنیم.
برقراری روابط اجتماعی
برقراری رابطه صمیمانه با دیگران احساس امنیت ما را بالا میبرد، چرا که تنهایی و مسئولیتهایمان را با دیگران شریک میشویم و بنابراین اضطراب کمتری را تجربه خواهیم کرد، ولی در مقابل شاید آزادی کمتری برای انتخاب کردن داشته باشیم چرا که نظر جمع مهم است. اگر ما آزادی بیشتری را ترجیح دهیم و با دیگران قطع رابطه کنیم، امنیت کمتری خواهیم داشت و در مقابل، اضطراب و تنهایی بیشتر. در این شرایط زندگی با یک موجود خیالی شاید بهترین گزینه باشد برای پنهان کردن ترس از تنها بودن. انتخابی که شما مخاطب عزیز کردهاید و به احتمال زیاد به صورت ناآگاهانه.
حال لازم است با مسئولیت این انتخاب مواجه شوید. به بررسی روابط خود با اطرافیانتان بپردازید. شاید روابط شما با دیگران کمی آزادیتان را محدود کرده و برای همین تنهایی را به کنار آنها بودن ترجیح دادهاید. باید روابط اجتماعی خود را بررسی کنید تا نسبت به دلیل انتخابتان آگاه شوید.
دلیل دور شدنتان از انسانهای واقعی و پناه بردن به موجود خیالی برای کاستن از اضطراب را وارسی کنید. لازم است فهرستی از اضطرابهایی را که زندگی در دنیای واقعی دارد برای خود تهیه کنید و توصیه میکنم با کمک مشاور متخصص در این زمینه یک به یک آنها را رفع کنید.
من، همان موجود خیالی
توصیه میکنم ویژگیهای شخصیتی خود را تا حد امکان به فرد خیالی که با او زندگی میکنید نزدیک کنید. از آنجا که ما اغلب مجذوب افرادی متفاوت از خود میشویم و علم روانشناسی هم تأیید میکند که تفاوتها نیروی جذب بیشتری نسبت به تشابهات دارند، به احتمال قوی تمامی ویژگیهایی که شما را مجذوب زندگی با او کرده است در شما وجود ندارد. لازم است یک به یک آنها را در خود شکل دهید و تقویت کنید تا به زودی شاهد بیرون رفتن فرد خیالی از زندگیتان باشید.
توصیه نهایی من به شما مراجعه به روانشناس بالینی خبره در این زمینه است. مسئلهای که عنوان کردید به آگاهی عمیق نیاز دارد. با توجه به سنتان در ابتدای مسیر قرار دارید و نکات بسیاری وجود دارد که دانستن آنها به طور قطع کمک میکند بتوانید زندگی دلخواهتان را بسازید. ما مسئول زندگی خود هستیم و همین امر لزوم ساختن زندگی دلخواهمان را به دست خودمان روشن میسازد. زندگی که در آن بدانیم چه میخواهیم و چه انجام میدهیم، توأم با آگاهی، هدفمندی و به دنبال آن رضایتمندی واقعی است، نه خیالی! (پریسا غفوریان - دانشجوی دکترای روانشناسی/ روزنامه خراسان)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
منم توصیه می كنم پیش روانشناس یا مشاور برید،گاهی اوقات نیاز به تجویز دارو هست،وشاید منشا اصلی هم حتی تنهایی نباشد،مثلا احساس طردشدگی،افسردگی،كمالگرایی در روابط با دیگران، احساس سرخوردگی،و...