در وجود انسان، دو نوع ترس نهفته است: «ترس معقول» که حاکی از احتمال وقوع یک خطر واقعی است و هیچ سرزنشی متوجه شخص نیست. «ترس موهوم» که ناشی از توهمات اوست. در واقع خطری انسان را تهدید نمی‌کند ولی توهمات به گونه‌ای است که شخصی خود را مواجه با خطر می‌بیند.
کد خبر: ۷۴۹۵۳۱
عوامل ایجاد و راهکار‌های غلبه بر انواع ترس

جام جم سرا: در ادامه، برخی عوامل شکل گیری ترس و همچنین راهکارهای غلبه بر آن توضیح داده شده.


عوامل ایجاد ترس

به وجود آمدن ترس در انسان ممکن است به یکی از این دلایل باشد:
الف) ژنتیک:
اگر پدر یا مادری ترسو باشند، فرزند آن‌ها نیز معمولا ترسو خواهد بود.
ب) تنبیه‌های‌ غلط: یکی دیگر از عوامل ترس در افراد، اعمال تنبیه‌های‌ غلط توسط والدین است. برخی از والدین برای اینکه کودک از اوامر آن‌ها پیروی کند، او را می‌ترسانند که این گونه تنبیه‌ها، ترس را از کودکی در وجود فرد ریشه دار می‌کند؛ به طور مثال، اگر کودک کار اشتباهی کند تهدید می‌کنند که او را در اتاق تاریک تنها می‌گذارند.
ج) عوامل عاطفی و روانی: فردی که در خانواده یا مدرسه یا اجتماع هویت خاصی ندارد، کسی برایش احترامی قائل نیست و مرتب سرزنش می‌شود، حالت افت شخصیت و عقده حقارت و کمبود شخصیت در او به وجود می‌آید و شجاعت او سلب می‌شود و فردی با اعتماد به نفس بسیار پایین می‌شود که از همه چیز می‌ترسد.

راهکارهای عملی غلبه بر ترس

برای مقابله و غلبه بر ترستان باید از این راهکار‌ها بهره ببرید:
*عدم پاسخ دهی: مهم‌ترین و کلیترین راه درمان ترس، بی‌توجهی به پیام‌های‌ آن و پاسخ ندادن عملی به آن است؛ بنابراین به پیامدهای ترس‌های‌ بی‌جایتان فکر نکنید. اگر مدتی به این روش عمل شود، به طور قطع از شدت آن کاسته خواهد شد.
*تقابل به ضد: موفق‌ترین راه برای مبارزه با ترس از تاریکی، بی‌اعتنایی به فکر و بر عکس انجام دادن آن است. بنابراین‌‌ همان کاری را که از آن می‌ترسید انجام دهید و برخلاف ندای درون خود عمل کنید. به طور مثال، اگر از تاریکی می‌ترسید سعی کنید در مکان‌های‌ تاریک قدم بزنید یا گاهی فضای اتاق را در طول شبانه روز تاریک کنید و لحظاتی فکر کنید در این تاریکی چه اتفاقی می‌افتد.
*فرمان ایست: در منابع علمی جدید، برای متوقف کردن افکار و خاطرات علاوه بر درمان‌های‌ دارویی از روش‌های‌ خاصی استفاده می‌شود مهم‌ترین آن‌ها روش توقف فکر نام دارد. این روش بدین ترتیب است که از فرد خواسته می‌شود به طور عمد افکار خود را آزاد بگذارد و در این بین ناگهان با صدای بلند و بیزار کننده‌ای، فریاد می‌زند: ایست! به نظر می‌رسد این عمل جریان فکر را متوقف می‌کند. (نسیم احمدی - کار‌شناس ارشد روان‌شناسی بالینی/خراسان)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۹
۰
۰
بابات مقاله خوبتان تشكر میكنم مطالبی كه میخواستم همه در اینجا بود با تشكر از شما.

نیازمندی ها