جام جم کلیک: شبکههای اجتماعی در ابتدای امر با هدف نزدیک کردن انسانها به یدیگر ساخته شدند و برنامهریزیهای اصلی این بود که به واسطه فناوری بتوان فاصله انسانها را کمتر کرد ولی در نهایت نتیجه کسب شده کاملا معکوس بود و افراد به واسطه استفاده از شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک به انزوای بیشتری رسیدند.
در این میان پدیده بسیار همهگیری که بهدفعات گزارش شده است فشار عصبی در زندگی روزمره است که به واسطه استفاده از شبکههای اجتماعی بهوجود میآید و دانشمندان با بررسی ساختار این شبکهها دریافتهاند که مسبب اصلی این فشار، خود شبکه اجتماعی نیست بلکه دوستان شما در این شبکه این فشار را بر روی شما وارد میسازند.
یکی از محققان این پدیده را به این ترتیب توضیح میدهد:
«برای نمونه شما روز خوبی را پشت سر میگذارید ولی در طول روز وارد حساب کاربری خود در یک شبکه اجتماعی مانند فیسبوک یا توییتر میشوید و آنجا با پستی از سوی پسرعمویتان روبرو میشوید و درمییابید که او کار خود ار از دست داده است، این موضوع بدون این که بخواهید بر روی شما فشار عصبی مضاعف ایجاد میکند.»
همانطور که این مثال نشان داد، شبکههای اجتماعی مقصر این فشار نیستند بلکه دوستان موجود در شبکههای اجتماعی این امر را ایجاد میکنند.
به این ترتیب پیشبینی میشود که بهزودی یک شاخه جدید در روانشناسی بهوجود بیاید که به بررسی بیماریهای روانی ناشی از حضور در دنیای مجازی میپردازد. در حال حاضر بهترین گزینه پیشنهادی برای پرهیز از این استرس این است که تا جای ممکن کمتر به شبکههای اجتماعی سر زده و بیشتر در واقعیت فیزیکی اجتماع حضور داشته باشید.
احمد محمدحسینی
جام جم کلیک
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد