جام جم سرا به نقل از ایرنا: پژوهشگران دانشگاه آیوا اولین دانشگاه دولتی آمریکا، موفق به ساخت واکسنی برای حل مشکلات آلرژی استفاده شدند، این واکسن به صورت طبیعی، سیستم ایمنی را برای مبارزه با آلرژی تحریک میکند.
در آزمایشهای انجام شده روی حیوانات، این واکسن موجب کاهش ۸۳ درصدی تورم ریهها شده است، دلیل اصلی عملکرد این واکسن آن است که ترکیبات تحریک کننده سیستم ایمنی بدن در این واکسن وجود دارد.
به گزارش جام جم سرا، «علی اصغر سالم» رهبر این گروه تحقیقاتی میگوید: این واکسن برای آلرژیهای بید طراحی و ساخته شده است. بید یک جاندار میکروسکوپی است که در منسوجات، مبلها و فرشها زندگی میکند، این حشره در ۸۴ درصد خانههای ایالات متحده وجود دارد که منشاء آلرژی در افراد است.
پژوهشهای مختلف نشان داده است که ۴۵ درصد بیماران مبتلا به آسم در اثر مجاورت با بید دچار مشکلات تنفسی میشوند، تداوم این مشکلات میتواند آسیبهای جدی به ریه بیمار وارد کند، روشهای درمانی برای این آلرژی بسیار محدود است.
«پیترتورن» از محققان این پروژه میگوید: در این روش از راهبردی استفاده شده است که در آن ذرات بسیار کوچکی حاوی دی انای یک باکتری به صورت کپسول در آمده است، این توالی دی انای میتواند سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده تا پاسخ دهی به آلرژی را کاهش دهد، این روش راهکاری برای بیماران مبتلا به آسم است که در معرض آلرژی بید قرار دارند.
در این واکسن از مادهای به نام CpG استفاده شده است که پیش از این به عنوان واکسن ضدسرطان مورد استفاده قرار میگرفته و هیچگاه برای کاهش آلرژیهای بید از آن استفاده نشده است. با وارد شدن CpG به بدن، زنگ خطر سیستم ایمنی فعال شده و این ماده توسط سیستم ایمنی جذب میشود، با این کار آنتی ژن مورد نظر محققان نیز در کنار CpG جذب شده و سیستم ایمنی بدن وادار به کاهش عکس العمل در برابر آلرژی بید میشود. مجموع آنتی ژن-CpG ۳۰۰ نانومتر بوده که ۹۰ درصد آن توسط سلولهای ایمنی جذب میشود.
نتایج این پروژه در قالب مقالهای با عنوان در نشریه AAPS (American Association of Pharmaceutical Scientists) Journal منتشر شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت