جام جم سرا: گرسنگی واکنش طبیعی بدن برای اعلام نیاز به غذاست اما گاهی اوقات در شرایط خاصی مانند استرس و اضطراب ناشی از امتحان، عصبانیت و ناراحتی میل به خوردن غذا زیاد میشود در چنین شرایطی باید دانست چگونه میتوان این میل را مدیریت و کنترل کرد.
چرا هنگام عصبانیت زیاد غذا میخوریم
افراد در زمان عصبانیت به دلیل سریع جویدن مواد غذایی احساس سیری نمیکنند. همچنین هورمونهایی که در زمان عصبانیت و استرس ترشح میشود بر شبکه تنظیم اشتها تأثیر میگذارد و در برخی افراد میل به غذا خوردن را افزایش میدهد. در برخی موارد نیز افراد با پناه بردن به دریافت مواد غذایی سعی بر کنترل خشم و عصبانیت خود دارند که به تدریج منجر به شکل گیری عادات غذایی اشتباه و افزایش انرژی دریافتی میشود.
هنگام عصبانیت به آشپزخانه نروید
در شرایط خاص مانند زمان بروز استرس و اضطراب، خستگی، هیجان، ناامیدی و خشم دیدن یا بوییدن مواد غذایی وسوسه کننده است بنابراین بهتر است در چنین شرایطی از رفتن به مکانهایی مانند آشپزخانه، رستوران و سوپرمارکت اجتناب کرد و غذاهای پر کالری، چرب و شیرین را خریداری نکرد. در هنگام بروز استرس، غم، اضطراب، خستگی، هیجان و عصبانیت باید آب نوشیده شود، پیاده روی کرد، آهسته و با آرامش غذا خورد و با دوستان صمیمی تماس گرفت.
آهسته غذا بخورید
از لحظه آغاز غذا خوردن تا انتقال پیام به مغز و بازگشت پیام سیری از مغز حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد، از این رو افرادی که سریع و تند غذا میخورند پیش از رسیدن پیام سیری و احساس سیری مقدار زیادی غذا خوردهاند و این امر سبب افزایش وزن آنها میشود.
یکی از رموز کاهش وزن، آهسته غذا خوردن است. هرقدر مواد غذایی بیشتر جویده شود، تماس مواد غذایی با گیرندههای دهانی حلقی بیشتر صورت میگیرد و در نتیجه احساس سیری زودتر به وجود میآید.
صبحانه، ناهار و شام را حذف نکنید
داشتن یک برنامه غذایی منظم شامل ۳ وعده اصلی و ۳ میان وعده به شما کمک میکند تا بصورت پیوسته انرژی و مواد مغذی مورد نیاز برای فعالیتهای روزانه را برای بدن فراهم کنید. صبحانه، ناهار و شام وعدههای اصلی هستند که بهتر است در ساعات معین مصرف شوند و حجم بیشتری از مواد غذایی مصرفی در طول روز در این وعدهها مصرف شوند.
رژیم غذایی سالم میتواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها مانند سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و پوکی استخوان در دوران بزرگسالی را کاهش دهد. (غزاله اسلامیان - کارشناس تغذیه/ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد