در ابتدای این نشست، صوفی گفت: سابقه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی برای همگان مشخص است. ما میدانیم که تنها چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی استکبار جهانی با سردمداری آمریکا و لابی صهیونیستها یکی از وابستگان خود یعنی رژیم بعث عراق را علیه ایران تحریک و آماده جنگ کردند و چون از نظر آنها حمله به جمهوری اسلامی ایران فراهم بود، جنگی را آغاز کردند که با رشادتهای مردمان ما به نام دفاع مقدس ایران نام گرفت. این جنگ، جنگی بود که آنها فکر میکردند هنوز آغاز نشده، پایان خواهد یافت و ایران تسلیم خواهد شد.
وی افزود: در این جنگ همه مردم ایستادند تا از همه مقدسات و مرز و بوم ایران دفاع کنند که در نهایت جبهه یزیدی مقابل جبهه حسینی سر تعظیم فرود آورد و باعث پیروزی رزمندگان ما شد.
معاون صدای رسانه ملی خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس ضرورتی وجود داشت که راوی سادهای حضور داشته باشد تا اقدامات، فداکاریها، جانفشانیها و حماسههای رزمندگان دوران دفاع مقدس را به گوش همگان برساند و رابطی میان مردم و رزمندگان باشد که در نتیجه رسانه رادیو با توجه به اینکه از معدود رسانههای فعال و پویای آن زمان محسوب میشد، وارد عمل شده و نقش اطلاعرسانی را برقرار کرد.
معاون صدا با اشاره به فعالیتهای رادیو در سه دهه بعد از انقلاب تصریح کرد: در دهه اول رادیو واگویهکننده اتفاقات زمان جنگ بود. در دهه دوم اموری مانند چاپ و تبلیغ کتابهای متفاوت در رابطه با دفاع مقدس را بهعهده گرفت. جریان تولید آثار نمایشی و پاسخگویی به نیاز مخاطبان در دهه سوم فعالیت رادیو شکل گرفت.
وی درباره برنامههای ویژه هفته دفاع مقدس در صدای جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: برنامههای دفاع مقدس در سال جاری در قالب هزار برنامه تحت عنوان نمایش، مستند، قصه، مصاحبه با فرماندهان، بیان خاطرات، مروری بر ایثارگران و رزمندگان، نقش زنان در دفاع مقدس، بررسی تالیفات، تحلیل فیلمهای سینمایی، دفاع مقدس و جوانان، دفاع مقدس و بانوان و تبیین سبک زندگی در دوران دفاع مقدس تهیه و تدارک دیده شده است.
صوفی از برگزاری نخستین همایش نقش ماندگار رادیو در دوران دفاع مقدس خبر داد و گفت: این همایش ششم مهرماه در سالن همایشهای صداوسیما برگزار میشود تا در آن از کسانی که در این حماسه حضور داشتند و نقشی ایفا کردهاند، قدردانی شود.
وی رادیو را منشأ تحولات و نوآوری در سطح اطلاعرسانی صادقانه دانست و بیان کرد: با هدف واکاوی و واگویه اقدامات رادیو در دوران دفاع مقدس و تجلیل از خدمات فعالان این عرصه، این همایش برگزار میشود.
معاون صدای رسانه ملی در رابطه با سازمانهایی که در این همایش با صدای جمهوری اسلامی ایران مشارکت و همکاری دارند، توضیح داد: این همایش با مشارکت و همکاری نهادهایی از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بسیج، ارتش، بنیاد حفظ آثارنشر و ارزشهای دفاع مقدس و شبکههای مختلف رادیویی برگزار میشود.
وی از برگزاری نمایشگاهی از عکسهای دوران دفاع مقدس در کنار این همایش خبر داد و گفت: در کنار این همایش که در سالن همایشهای صداوسیما برگزار خواهد شد، نمایشگاهی از عکسهای دوران دفاع مقدس از عکاسان نامدار آن دوران برپا خواهد شد که فضای دوران دفاع مقدس تداعی تصویری هم داشته باشد.
صوفی اذعان کرد: اگر امروزه در حوزههای علمی، فناوری، نانو و صنعتی جزو سردمداران این حوزهها هستیم، مدیون دوران دفاع مقدس و رشادتهای رزمندگان هستیم که امیدواریم با برگزاری این همایش بتوانیم دین و رسالت رسانهای خود و همچنین پیام شهادت و شهامت را انتقال دهیم و پاسدار اقدامات و فعالیتهای آنها باشیم.
وی ادامه داد: در این همایش از تمام طیفهایی که در شکلگیری دوران دفاع مقدس و نیز افرادی که پس از آن دوران نقش داشتهاند، دعوت کردهایم که در این مراسم حضور داشته باشند. قدردانی از خانواده شهدای رادیو، برنامهسازان ایام دفاع مقدس و شعرخوانی شاعران دوران دفاع مقدس از دیگر برنامههای این همایش است.
صوفی خاطرنشان کرد: ما در دوران دفاع مقدس وظیفه تبلیغ را بهعهده داشتیم، ولی امروزه از تبلیغ فراتر رفته و باید به تبیین مبانی دفاع مقدس بپردازیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره حضور هنرمندان رادیویی در این همایش گفت: ما از تمام هنرمندان دعوت کردهایم، ولی قرار نیست از کسی تجلیل شود. ما در این برنامه از حضور هنرمندانی بهره خواهیم برد که در آن دوران حضوری ثمربخش داشتند، بویژه خوانندگانی که برخی از سرودهای حماسی دفاع مقدس را خواندند، بهعنوان نمونه محمد گلریز در این همایش، ترانه «خجسته باد این پیروزی» را اجرا خواهد کرد. (جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت