جام جم سرا: از آنجا که تراکم جمعیت شهرستان جلفا، از دیرباز بیشتر در روستاهای هادی شهر، شجاع، گرگه علمدار و شاهمار بوده، تا به حال گورستانی در این شهر ساخته نشده است.
جلفا در زمانهای گذشته مبدا واردات کالاهای اساسی گمرک و راه آهن بوده است و مردم نیز تنها برای تجارت به این شهر میآمدند و به علت اینکه تمام ساکنان این شهر غیر بومی بودند، بعد از مرگ نیز افراد در شهرهای خود و یا در شهرهای نزدیک شهر جلفا دفن میشدند.
به نقل از مهر، بر اساس اظهارات اهالی شهر جلفا، در زمانهای گذشته نیز از این شهر به علت دور بودنش به عنوان تبعیدگاه استفاده میشد، به طوری که روزهای این شهر پر از هیاهو و شبهای آن در خلوت و سکوت مطلق سپری میشد. در هشت سال گذشته شورای شهر شهر جلفا برای ایجاد آرامگاه در این شهر مکانی را اختصاص داده بود که ایجاد نشد. علت امر غیر بومی بودن افراد شهر است که اکثرا به علت شغل خود در آنجا زندگی میکنند.
به گزارش جام جم سرا و به گفته فرماندار شهرستان، این شهر مدفن پنج شهید گمنام هشت سال دفاع مقدس است که در حیاط مسجد جامع مدفون شدهاند.
زاهد محمودی افزود: علاوه بر این، سه سرباز شهید سال ۱۳۲۰ در حاشیه رود ارس کنار پل آهنی شهر جلفا دفن شدهاند.
به گفته ولی راعی شجاعی، مورخ و محقق، شهرهای شجاع و شاهمار نزدیکترین شهرهایی بودند که در آن زمان برخی از ساکنان شهر جلفا بعد از مرگ در آنجا دفن میشدند. حدود ۳۷ سال گذشته در شهر جلفا قرار بود که آرامگاهی ایجاد شود، این شهر به لحاظ دارا بودن کلیسای خرابه گردشگران زیادی داشت و در آن زمان یک خانواده ارمنی برای زیارت این کلیسا آمده بودند که در راه بازگشت فرزند خود را از دست دادند و در این آرامگاه دفن کردند، مسلمانان به علت اینکه نخستین مدفون این گورستان ارمنی بود در آنجا افراد خود را دفن نکردند و بعدها آنجا تبدیل به آرامگاه ارامنه شد.
راعی خاطرنشان کرد: حدود شش سال گذشته نیز قرار بود در تپهای نزدیک به شهر جلفا آرامگاهی ایجاد شود که به علت نظامی بودن آن اجازه ایجاد گورستان داده نشد.
به نقل از مهر، شهرستان جلفا رتبه شانزدهم را در آمار مرگ و میر آذربایجان شرقی دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد