تولید «شهر نامرئی» در مرکز پویانمایی صبا

شش انیمیشن با موضوعاتی چون آموزه‌های دینی، فرهنگ و آیین‌های ملی، مسائل علمی و دفاع مقدس در مرکز پویانمایی صبا تولید شد.
کد خبر: ۷۱۰۱۳۷
تولید «شهر نامرئی» در مرکز پویانمایی صبا

ساخت انیمیشن‌های آواز زنبوران، سفر باران، شهر نامرئی، فصل دوم بوستان سعدی، فصل دوم همسنگران و فصل چهارم مجموعه کوشا که بین یک تا چهار سال زمان برده، به انجام رسیده و آماده نمایش از شبکه پویا است.

انیمیشن‌های تازه

آواز زنبوران از جمله انیمیشن‌هایی است که براساس مفاهیم قرآنی و آیات الهی ساخته شده است. در این انیمیشن داستان‌هایی از زندگی زنبورها براساس آنچه در آیات 68 و 69 سوره نحل درباره زنبورها آمده، طراحی و ساخته شده است.

آواز زنبوران که مفاهیم دینی و اخلاقی را به کودکان آموزش می‌دهد به فرهنگ کارگروهی، وفای به عهد، ولایتمداری، اتحاد و عاقبت خیانت می‌پردازد.

فیلمنامه انیمیشن آواز زنبوران را مرحوم ناصر خوشبخت نوشته است و فتح‌الله ندیمی‌سیار طراحی شخصیت‌ها و اجرای آن را برعهده داشته و امیر سحرخیز آن را کارگردانی کرده است.

این انیمیشن به سفارش صبا در ده قسمت ساخته شده است و بزودی از شبکه پویا به‌نمایش درمی‌آید.

از دیگر انیمیشن‌های تولید شده در مرکز پویانمایی صبا می‌توان به سفر باران اشاره کرد که داستان سفر سه بچه ابر را روایت می‌کند. آنها که از بخار شدن قطرات آب دریای خزر متولد شده‌اند با وزش باد به سمت جنوب کشور و خلیج‌فارس حرکت‌ می‌کنند و ضمن این سفر بچه‌ها را با مناطق مختلف ایرانی از جمله زاگرس و اصفهان و کاشان آشنا می‌کنند.

در انیمیشن «سفر باران» بر اهمیت و نقش حیاتی آب هم تاکید می‌شود و فرهنگ‌ها و آیین‌های مختلف اقوام ایرانی به‌خصوص درباره باران به کودکان معرفی می‌شود.

یکی دیگر از انیمیشن‌های صبا، «شهر نامرئی» نام دارد که تولید آن دو سال طول کشیده و اولین انیمیشنی است که با کیفیت HD در 26 قسمت ساخته شده است.

شهر نامرئی به کارگردانی مازیار محمدی‌نژاد داستان پسربچه‌‌ای به نام سپهر را روایت می‌کند که طبق کاوشی در مورد چگونگی از دست رفتن پدر دانشمند خود، سر از باغی اسرارآمیز درمی‌آورد و از طریق این باغ به سفری خیالی می‌رود. او بعدها می‌فهمد به شیراز سفر کرده و در این شهر دوستانی پیدا می‌کند که با کمک آنها می‌تواند با دشمنان شهر بجنگد. در واقع سپهر در نبرد با دشمنان از علم و شیوه‌های علمی بهره می‌گیرد.

به گفته مازیار محمدی‌نژاد در ساخت این انیمیشن از تخصص‌ها و امکانات فنی متعددی بیشترین بهره‌برداری صورت گرفته و تلاش شده یک کارتون خوب با استانداردهای جهانی تولید شود.

محمدی‌نژاد مهم‌ترین دغدغه تیم تولید این سریال انیمیشنی را ایجاد فضایی بومی و خارج از کلیشه‌های رایج دانست و گفت: داستانی که آموزش و هدف‌های آموزشی و اخلاقی را در لایه‌های زیرین خود پنهان می‌کند می‌باید از شعارزدگی پرهیز کند.

فصل تازه

در میان انیمیشن‌هایی که مرکز پویانمایی صبا برای مخاطبان کودک تلویزیون می‌سازد، آثاری دیده می‌شود که عمدتا به خواست مخاطبان در چند فصل تولید می‌شوند. از جمله این انیمیشن‌ها می‌توان به بوستان سعدی، همسنگران و کوشااشاره کرد.

فصل دوم بوستان سعدی که حکایات آموزنده‌ای از کتاب بوستان سعدی را برای کودکان و نوجوانان نقل می‌کند، به کارگردانی ملوس مراد تولید می‌شود.در این انیمیشن که به جان کلام سعدی وفادار است، تلاش شده تا نمادها و طراحی جلوه‌های ویژه با فرهنگ و سنن مردم عصر سعدی همخوانی داشته باشد، اما برای ارتباط بهتر مخاطب کودک و نوجوان با شخصیت‌ها از لحن عامیانه و دیالوگ‌های قابل فهم برای همه استفاده شده است.در این مجموعه سعدی به عنوان نظاره‌گر داستان معرفی شده، نقش راوی را در داستان ایفا می‌کند و ابیاتی از اشعار خودرا می‌خواند.

مجموعه انیمیشنی بوستان سعدی به قلم مجید راستی و علی صمیمی‌زاد از آثار بوستان اقتباس شده است.

فصل دوم انیمیشن همسنگران که با نام همسنگران 2 تولید شده، در 26 قسمت به کارگردانی صمد غلام‌زاده خاطرات هشت سال دفاع شجاعانه مردم ایران در مقابل رژیم بعثی را به نمایش می‌گذارد.

نمایش فصل اول این مجموعه، در سالروز میلاد امام حسین(ع) و روز پاسدار از شبکه پویا آغاز شده بود و فصل دوم آن نیز احتمالا از هفته دفاع مقدس به نمایش درخواهد آمد.

به گفته غلام‌زاده، تاریخ دفاع مقدس بخش جداناپذیر از خاطرات شفاهی مردم ایران است و جانبازی‌ها و فداکاری‌های دانش‌آموزان و نوجوانان در دوران هشت ساله دفاع مقدس، بهانه اصلی تولید این مجموعه بوده است.

این مجموعه انیمیشنی زندگی سه رزمنده را به نمایش می‌گذارد که رفاقت و دوستی حلقه اتصال عاطفی آنها به یکدیگر است و آنها با یکدیگر تجربه‌های تازه‌ای در جنگ و مقاومت کسب می‌کنند.در ساخت مجموعه همسنگران 2 از تکنیک‌های دوبعدی، سه‌بعدی و روتوسکوپی استفاده شده و به همین دلیل زمان تولید آن طولانی و در حدود چهار سال بوده است.

کورش کرمی به عنوان نویسنده و سید امیر غبار آستانه به عنوان انیماتور در تولید این مجموعه انیمیشنی نقش داشته‌اند.

مجموعه کوشا که از انیمیشن‌های پرمخاطب تلویزیون است، در سه فصل به نمایش درآمده و هم‌اکنون فصل چهارم آن نیز آماده نمایش است. در این انیمیشن حیوانات مختلف و ویژگی‌های آنها بویژه حیواناتی که خاص طبیعت و جغرافیای متنوع کشورمان ایران هستند، به بچه‌ها معرفی می‌شود. فصل چهارم این انیمیشن به کارگردانی فرانک زحلی در 52 قسمت و با تکنیک سه‌بعدی تولید شده است.کوشا و دو دوست پرنده‌اش، سبزه و قرمزه در کنار پدربزرگ روزهای خوبی را می‌گذرانند. بچه‌ها یک دوست دیگر به نام «باش‌تاباشم» دارند که یک دستگاه دیجیتالی با تکنولوژی بالاست. او می‌تواند مثل اینترنت اطلاعات خوبی را در اختیار دوستان قرار دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها