این روزها یکی از کسانی که گمانه جدی درباره دخالت و تاثیرگذاری وی برای چینش و مهندسی انتخاب روسای فدراسیون ها وجود دارد؛ نصرالله سجادی معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان است. البته خود او نه می پذیرد دخالتی در فدراسیون ها دارد و نه قبول دارد افرادی را در انتخابات آن مورد حمایت قرار می دهد. این روزها اما بحث حمایت وی از ناصر طالبی برای تصدی ریاست حداقل یک فدارسیون بسیار داغ است.
ناصر طالبی؛ مردی برای همه پست ها!
گذری بر همه مناصبی که در طول چند ماه اخیر ناصر طالبی داشته نکته های زیادی را روشن می کند. طالبی همان مردی است که در دفتر نصر ا… سجادی همکار، مشاور و البته مسئول هماهنگی فدراسیون های است. او در همین مدت کوتاه در سه فدراسیون بوکس، اسکی و قایقرانی به سمت های مختلف گمارده شده و جالب آانکه در رسیدن به ریاست هریک از این فدراسیون ها هم ناکام مانده است.
محمدشروین اسبقیان سرپرست فدراسیون قایقرانی در زمان وزارت محمد عباسی برای اولین بار چهارم خرداد ۹۱ و ۲۷خرداد همان سال طالبی را به عنوان سرپرست دبیری و سرپرست کمیته فنی فدراسیون قایقرانی منصوب کرد.
طالبی هشتم آبان ۹۲ به عنوان سرپرست فدراسیون اسکی انتخاب شد در حالی که پیش از آن به عنوان نایبرییس فدراسیون مشغول فعالیت بود و برای انتخابات دو فدراسیون قایقرانی و بوکس هم نامزد شده بود.
او بلافاصله مقابل انتقاداتی که به این انتصاب شده بود اعلام کرد برای ریاست فدراسیون قایقرانی هشت آبان ۹۲ ثبتنام کرده و در نامنویسی فدراسیون بوکس هم ۲۷آذر ۹۲ اقدام کرده در حالی که حکم سرپرستی اسکی را هشت دی ۹۲ دریافت کرده است.
طالبی ۲۳بهمن ۹۲ در انتخابات قایقرانی شرکت کرد و مقابل پیروزی احمد دنیامالی او تنها شش رای را به خود اختصاص داد. همان زمان گفته شد در صورتی که احمد ناطقنوری، رییس جدید فدراسیون بوکس نمیتوانست نامه تایید خدمتش را بعد از دوران بازنشستگی تهیه کند طالبی برای ریاست این فدراسیون گزینه جدی به شمار میآمد. اما ناطق برگ برنده خود را روز انتخابات رو کرد و طالبی هم انصراف داد.
شاید با نگاهی تندتر ناصر طالبی را حالا می توان ابوالمشاغل ورزش خواند. عنوانی که مثلا در حوزه سیاست روزگاری به غلامحسین الهام مرد «پرشغل» بسیار نزدیک به محمود احمدی نژاد داده شده بود و البته هیچ یک از صندلی هایش به او و همه بزرگتر از او در دولت نهم و دهم هم وفا نکرد.
و البته شاید اگر نصرا… سجادی بتواند معادلات این همه پست و سمت را در مورد ناصر طالبی حل کند خود به خود از هرگونه انگ و افترایی مبرا شود. طالبی همین دیروز در آخرین پستش به سمت نایب رئیسی فدراسیون قایقرانی رسید.کسی چه می داند شاید او حالا با خیالی راحت تر و فراغی بال تر خود را آماده تکیه بر صندلی ریاست فدراسیون اسکی می کند.
مدل عملکرد نصرالله سجادی و شباهت با یک سجادی دیگر!
نصرا… سجادی اساسا شباهت بسیاری به حمید سجادی مرد قبل از خودش در پست معاونت ورزشی وزارت ورزش دارد. چه از لحاظ جایگاهی که در آن قرار گرفته، چه خط و مشی جاری اش و چه ترکیب نفراتی که در دور و اطرافش قرار دارند. سجادی ها حتی به لحاظ فیزیک بدنی هم مشابهت هایی دارند و البته هر دو دانشگاهی اند؛ حال یکی در دانشگاه آزاد تدریس می کند و دیگری در دانشگاه تهران.
حمید سجادی هم اتفاقا در وقت خودش هرگاه بحث دخالتش در فدراسیون ها مطرح می شد، همه چیز را تکذیب می کرد و سریعا پای دموکراسی کامل را در انتخابات فدراسیون ها به میان می کشید. او نیز خیلی صریح از خودش دفاع می کرد و ابایی هم از رد مسائل نداشت اما هیچ گاه به هیچ خبرنگاری نگفت، مجید شایسته، محمدجعفر کامبوزیا، محمد زارع پور، هاشم اسکندری و امثالهم به یکباره و در دوره معاونت او بر سازمان تربیت بدنی و بعدا وزارت ورزش چگونه سر از فدراسیون های تنیس، شطرنج، پینگ پنگ و بولینگ و بیلیارد درآوردند. شاید وجه اشتراک همه آنها مسئولیت بیشترشان در منطقه آزاد کیش بود. همان جایی که حمید سجادی هم خود روزگاری رئیس تربیت بدنی آن بود و با این دوستانش برو و بیایی داشتند.
نصرا… سجادی هم همه چیز را کتمان می کند. او نه می پذیرد دخالتی در فدراسیون ها دارد و نه قبول دارد افرادی را در انتخابات آن مورد حمایت قرار می دهد.
به هرحال اینکه دکتر محمود گودرزی در وزارت ورزش نگاه اصلاحی دارد و سعی می کند همه امور در مسیر خود باشند بر کسی پوشیده نیست اما آیا همه همکاران و همراهان او در دستگاه بزرگ ورزش و جوانان کشور هم همسوی او هستند؟(پیام نو)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد