با اعلام آتش‌بس 72 ساعته آغاز شد

عقب‌نشینی صهیونیست‌ها از غزه

بالاخره با گذشت 29 روز از آغاز تهاجم نیروهای رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه، دوشنبه شب طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی با درخواست مصر درباره آتش‌بس 72 ساعته در غزه موافقت کردند. این آتش‌بس از ساعت 8 صبح دیروز آغاز شد.
کد خبر: ۷۰۲۴۵۹

به گزارش ایسنا، منابع فلسطینی در گزارش‌های خود اعلام کردند تمامی شواهد و قرائن چه از طرف مصری‌ها و چه از طرف فلسطینی‌ها حاکی از آن است که همگی بر توقف فوری جنگ در غزه اتفاق نظر دارند. شبکه تلویزیونی الاقصی نیز گزارش داد، فوزی برهوم، از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفت: حماس رسما موافقت خود را با آتش‌بس به مصر ابلاغ کرده است. از سوی دیگر عزام الاحمد از اعضای تشکیلات خودگردان که در مذاکرات قاهره شرکت دارد، اعلام کرد طرف فلسطینی آتش‌بس 72 ساعته را پذیرفته است.

سامی ابوزهری، سخنگوی حماس نیز ضمن تاکید بر پایبندی نیروهای مقاومت بر آتش‌بس، از اسرائیل خواست تا بار دیگر آتش‌بس را نقض نکند و تجاوزات خود علیه غیرنظامیان نوار غزه را از سر نگیرد. رژیم صهیونیستی در چهار هفته گذشته بارها آتش‌بس توافقی را نقض کرده و با حملات هوایی، دریایی و زمینی، غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه را به شهادت رسانده است.

روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت هم در گزارشی بیان کرد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با آتش‌بس 72 ساعته به عنوان پیش‌زمینه‌ای برای دستیابی به توافق همه‌جانبه موافقت کرده است. گفته می‌شود طرف صهیونیستی به اطلاع مصر رسانده که نیروهای خود را از نوار‌غزه عقب می‌راند و در مقابل گروه‌های فلسطینی نیز باید حملات موشکی خود به اراضی اشغالی را متوقف کنند. در همین حال گفته می‌شود روز گذشته همزمان با اعزام گروهی از سوی صهیونیست‌ها به قاهره، گروه‌هایی از فتح و حماس نیز برای ادامه مذاکره در مورد شرایط آتش‌بس وارد مصر شدند.

اعلام آتش‌بس روز گذشته با استقبال بین‌المللی روبه‌رو شده است. دراین‌باره، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در بیانیه‌ای ضمن استقبال از برقراری این آتش‌بس، از اسرائیل و حماس خواست در سریع‌ترین زمان ممکن گفت‌وگوها در خصوص طرح قاهره به منظور برقراری آتش‌بس کامل را آغاز کنند. نماینده اتحادیه اروپا نیز از آتش‌بس 72 ساعته میان اسرائیل و فلسطینیان استقبال کرد و خواستار همکاری برای اجرای راهکاری درباره آتش بس طولانی مدت شد. جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا و محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هم در اظهاراتی از آتش‌بس 72 ساعته بین صهیونیست‌ها و فلسطینیان استقبال کرده و از رژیم صهیونیستی و حماس خواستند تا به این آتش‌بس پایبند باشند.

اذعان به شکست

همزمان با آغاز این آتش‌بس 72 ساعته، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد نیروهای پیاده خود را از ساعات اولیه دیروز از غزه خارج کرده است. در همین حال، موتی الموز، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه دو تلویزیون این رژیم در ادعایی اعلام کرد: ارتش رژیم صهیونیستی توانسته‌ است تمام تونل‌هایی را که در جریان عملیات نظامی شناسایی کرده بود، تخریب کند. وی درعین حال گفت ارتش در آینده دست به عملیات گسترده‌ دیگری خواهد زد، اما وی ماهیت این عملیات را مشخص نکرد.

با این حال، بیشتر مطالب و گزارش‌های رسانه‌ها و روزنامه‌های عبری زبان در روز گذشته، اذعان به شکست صهیونیست‌ها در نبرد 29 روزه علیه غزه بود. در همین رابطه، روزنامه یدیعوت آحارانوت در شماره دیروز خود عقب‌نشینی از غزه را به انتقاد گرفت و عقب‌نشینی نیروهای زمینی ارتش از بخش‌های مختلف غزه را «فرار از غزه» نامید. روزنامه معاریو نیز با انتشار گزارشی اعلام کرد سیاستمداران اسرائیلی، ارتش این رژیم را مسئول شکست رژیم صهیونیستی در جنگ می‌دانند و معتقدند ارتش نتوانسته است کاری از پیش برده و دستاورد قابل توجهی را در این زمینه داشته باشد. سیاستمداران صهیونیستی معتقدند ارتش این رژیم بدون برنامه‌ریزی و در نظر داشتن طرحی مشخص وارد جنگ شده و در نتیجه، اسرائیل با خسارت متعددی مواجه شده است.

صهیونیست‌ها از روزهای نخست این جنگ تاکید فراوانی بر قدرت سامانه گنبد آهنین داشتند، اما گزارش‌های رسمی بر ناتوان بودن این سامانه تاکید دارد. در همین راستا، ارتش رژیم صهیونیستی با انتشار گزارشی درباره اصابت موشک‌های مقاومت به شهرک‌ها و شهرهای صهیونیست نشین در فلسطین اشغالی، به ناکامی سامانه گنبد آهنین اعتراف کرد. به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، گنبد آهنین از 35 هزار و 45فروند موشک شلیک شده مقاومت فلسطین، تنها 558 فروند را رهگیری کرده و به این ترتیب، می‌توان گفت که سامانه گنبد آهنین، از هر هفت موشک شلیک شده فقط یک موشک را رهگیری کرده است. در این گزارش آمده است که مقاومت فلسطینی، 112 فروند موشک به منطقه گوش دان شلیک کرد که از این تعداد، یک‌سوم آن دفع شد و بقیه موشک‌ها، به اماکن مسکونی و غیرمسکونی این منطقه اصابت کرد.

به همین دلیل منابع صهیونیستی گزارش دادند 80 درصد خانواده‌های ساکن در شهرک‌های نزدیک نوارغزه حاضر به بازگشت به منازلشان نیستند. روزنامه‌های رژیم صهیونیستی پیش از این نیز با انتشار نتایج نظرسنجی‌های خود اعلام کردند ساکنان فلسطین اشغالی معتقدند سامانه گنبد آهنین نتوانسته است با موشک‌های مقاومت مقابله کند و در واقع توان بازدارندگی رژیم صهیونیستی بهبود نیافته است. در همین حال، شبکه الاقصی اعلام کرد زئیف ایلکین رئیس کمیته خارجی و امنیتی کنست رژیم صهیونیستی گفته است کمیته‌ای برای تحقیق درباره شناسائی مسئول اداره جنگ شکست خورده با جنبش حماس تشکیل خواهد شد.

میزان شهدا و خسارت‌ها

با اعلام آتش‌بس، منابع فلسطینی آماری در مورد میزان تعداد شهدا و مجروحان این جنگ منتشر کردند. بر این اساس، تعداد شهدای فلسطین از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به 1870 نفر رسید و بیش از 9567 نفر نیز براثر حملات رژیم صهیونیستی زخمی شدند. همچنین 3000 خانه تاکنون به صورت کلی و جزئی تخریب شده‌است. از میان این تعداد شهدا گفته می‌شود 429 نفر کودک، 243 زن و 79 نفر از افراد سالخوره هستند.

در مقابل، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد در این جنگ هزار و 125 نفر از صهیونیست‌ها که 651 نفر از آنها نظامی بوده‌اند، در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند. همچنین منابع ارتش اسرائیل از کشته شدن حدود 70 نظامی این رژیم در نبرد با نیروهای مقاومت خبر می‌دهند.

استعفای معاون وزیر خارجه انگلیس در اعتراض به مواضع دولتش

با پایان موقت این جنگ، انتقادها نسبت به جنایات صهیونیست‌ها رو به افزایش گذاشته است. در همین زمینه خانم سعیده وارسی که نخستین زن مسلمان حاضر در کابینه انگلیس محسوب می‌شد، روز گذشته با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود مواضع دولت انگلیس را در حوادث غزه از نظر اخلاقی غیرقابل دفاع خواند و ضمن ابراز تاسف شدید از سمت خود استعفا داد. دولت اسپانیا نیز دیروز اعلام کرد به دلیل جنگ غزه صادرات تسلیحات و فناوری‌های نظامی به اسرائیل را به صورت موقت متوقف می‌کند. این در حالی است که پیشتر انگلیس اعلام کرده بود که تمامی مجوزهای صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی را مورد بازبینی قرار می‌دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها