جام جم سرا: بعد از وارد شدن لوا لوا به بدن انسان، این انگل مدتها در بدن انسان حرکت میکند تا به چشم برسد. این انگل بیشتر در مردابها و جنگلهای آفریقای غربی زندگی میکند و به همین خاطر به آن «کرم چشم آفریقایی» هم میگویند.
کمتر پیش میآید که قبل از ورود کرم به چشم، این بیماری تشخیص داده شود. لوا لوا مانند سایر کرمهای لولهای، دارای جنسهای نر و ماده است. برای اینکه انسان آلوده بشود، هر دو جنس نر و ماده باید در بدن او حضور داشته باشند. طول کرم نر ۲۰ تا ۳۴ میلی متر و طول کرم ماده ۲۰ تا ۷۰ میلی متر است.
حرکت این انگل در بدن باعث خارش پوست میشود. اگر انگل برای مدتی در یک جای بدن باقی بماند، انسان دچار التهاب پوستی میشود. با حرکت دوباره انگل این التهابها ناپدید میشوند. لوا لوا معمولا روی دید میزبان خود تاثیری نمیگذارد ولی باعث باد کردن و خارش شدید چشم میشود. همین طور حرکت دادن چشمها هم ممکن است دردناک باشد.
این بیماری با دو داروی آیورمکتین و دی اتیل کاربامازین درمان میشود. این دو دارو کرمهای موجود در زیر پوست انسان را میکشند ولی کرمهایی که وارد چشم شدهاند باید با جراحی بیرون کشیده شوند.
لوا لوا به تنهایی کشنده نیست ولی اگر فرد همزنان به لوا لوا، به بیماری انگلی دیگری به نام کوری رودخانهای مبتلا شود، استفاده از این داروها به کما و مرگ منجر میشود. (نامه)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد