عادات قلب‌نواز در سبک زندگی

مطمئنا یکی از مهم‌ترین جنبه‌های درمان بیماری بویژه در موارد خطرناکی مانند بیماری‌های قلبی ـ عروقی، نوع مواجهه ما با آنهاست. متاسفانه بسیاری از بیماران در چنین اوضاعی گمان می‌کنند کار از کار گذشته و واقعا دنیا برای‌ آنها به آخر رسیده است.
کد خبر: ۶۹۷۰۴۵
عادات قلب‌نواز در سبک زندگی

جام جم سرا: این افراد طبعا هیچ تلاشی برای تغییر شرایط خود نخواهند کرد و صد البته با این طرز تفکر ناخواسته امکان ادامه زندگی یا دست‌کم زندگی باکیفیت را از خود می‌گیرند. جالب است بدانید این حرف‌ها را پژوهش‌های علمی نیز کاملا تائید می‌کند.

به گزارش مجله پریونشن، پژوهشی که بتازگی در مجله سیرکیولیشن یا گردش خون منتشر شده، نشان می‌دهد بسیاری از بیماران قلبی صرفا کافی است سبک زندگی خود را اصلاح کنند و پس از آن مطمئن باشند این کار کمک خواهد کرد از پیشروی مشکلات عروق کرونری قلب کاسته شود. خبر مهم‌تر این‌که حتی در بسیاری موارد این امکان نیز وجود خواهد داشت که قلب این افراد مثل دوران قبل از بروز بیماری سلامت کامل خود را بازیابد.

محققان دانشگاه نورث‌وسترن مدت 20 سال، بیش از 5000 نفر را که بین 38 تا 50 سال داشتند در دو مرحله مورد بررسی دقیق قرار دادند. آنها در ابتدا وضع سلامت قلب این افراد (بویژه وضع عروق کرونری و ضخامت آنها) را بررسی کردند و در پایان این دوره نیز دوباره این شرایط را سنجیدند. به‌علاوه، سبک زندگی این افراد و عادات سالم و ناسالم آنها نیز برای این پژوهشگران مهم بود و آن را نیز مد نظر قرار داد. در پایان معلوم شد 25 درصد شرکت‌کنندگان در این دوره 20 ساله دست‌کم یک عادت سالم (مثل حفظ وزن مناسب، نکشیدن سیگار، فعالیت منظم جسمانی‌ و رژیم غذایی سالم) را در زندگی معمول خود گنجانده بودند و به این ترتیب با در پیش گرفتن حتی یک عادت سالم احتمال ضخیم‌شدن عروق کرونری را کاهش داده بودند. در مقابل 40 درصد از شرکت‌کنندگان عادات سالم خود را طی این دوره بیست ساله کنار گذاشته و در عوض عادات ناسالمی در پیش گرفته بودند که متاسفانه به همین دلیل تاثیرات نامطلوب قابل‌توجهی بر سلامت قلب خود گذاشتند.

به زبان بسیار ساده باید گفت که نتایج این پژوهش می‌گوید برای بهتر یا بدتر شدن وضع قلب هیچ‌وقت دیر نیست! از یک سو، هرگز نباید تصور کرد که دیگر کار از کار گذشته و هیچ کاری برای کمک به سلامت قلب نمی‌توان کرد و از سوی دیگر هرگز نباید تصور کرد که در پیش گرفتن عادات ناسالم تاثیری بر وضع قلب نخواهد داشت. همین هم برای آنها که همیشه نیمه پر لیوان را می‌بینند، غنیمت است؛ چرا که به زبان بی‌زبانی می‌گوید ماهی را هر وقت از آب بگیریم، تازه است.

پس از همین امروز باید شروع کنیم و سبک زندگی درست و سالم را به عنوان بهترین راه برای مراقبت از قلب و سالم نگه‌داشتن آن، کمک به روند درمان آن و حتی گاهی جبران ضایعات گذشته سرلوحه زندگی خود قرار دهیم، اما اگر مطمئن نیستید از کجا باید شروع کنید، یادتان باشد که از قدیم گفته‌اند سنگ بزرگ علامت نزدن است و جالب است بدانید متخصصان هم همین را می‌گویند. آنها توصیه می‌کنند در ابتدای راه قدم‌های کوچک بردارید؛ مثلا اول سراغ عاداتی بروید که مطمئنید براحتی می‌توانید از پس آنها برآیید، چه عادات مضری که باید ترک کنید و چه عادات سالمی که می‌خواهید به بخشی از سبک زندگی‌تان تبدیل کنید. به این ترتیب با تمرین در مورد عادات ساده، به مرور اعتمادبه‌نفس لازم را برای تغییر عادات سخت‌تر پیدا خواهید کرد. (ضمیمه سیب)

مسعود ایثاری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
مراقب دروغِ راست باشیم

دکتر اکبر نصرالهی، استاد ارتباطات و رسانه با اشاره به پدیده تازه این روزها، از وارونگی افکار عمومی می‌گوید

مراقب دروغِ راست باشیم

نیازمندی ها